Skip to main content

Το αν θα κάνεις αυτό το βήμα της συγκατοίκησης με τον άνθρωπό σου έχει κυρίως να κάνει με τη χημεία που υπάρχει ανάμεσά σας.

Σίγουρα είναι κάτι καινούριο που θα σας βάλει σε μία νέα δυναμική και μπορεί να σας τρομάζει αλλά απ’ τη στιγμή που θα πάρετε την απόφαση θα δείτε ότι έχει και τα καλά του.

Συζητήστε για το πως βλέπετε το μέλλον σας

Σε ένα ζευγάρι είναι σημαντικό να υπάρχουν κοινοί στόχοι. Αν ο ένας θέλει να ζήσει στην εξοχή και να κάνει παιδιά και ο άλλος στην πόλη και να μείνει άτεκνος, ίσως να μην είστε ακριβώς αυτό που λέμε perfect match. Τέτοιου είδους πράγματα ίσως να μην έχουν φανεί ακόμα αφού δεν χρειάστηκε ποτέ να τα συζητήσετε είναι ωστόσο, πολύ σημαντικά. Χωρίς να υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο ή να δεσμευτείτε για σοβαρές αποφάσεις, κάντε μία κουβέντα για το αν βλέπετε τα ίδια πράγματα στα επόμενα χρόνια. Αν ναι, τότε το επόμενο βήμα είναι μάλλον καλή ιδέα.

Να είστε έτοιμοι για συμβιβασμούς

Μία σχέση θέλει πάντοτε κάποιο είδος συμβιβασμού έτσι ώστε να είναι και τα δύο μέλη χαρούμενα μέσα σε αυτή. Το θέμα αυτό διογκώνεται όταν πρόκειται για συγκατοίκηση. Ακόμα και αν έχετε μείνει μαζί για ένα χρονικό διάστημα, δεν είναι το ίδιο με το να αφήνετε ο καθένας τον προσωπικό του χώρο και να δημιουργείτε έναν κοινό. Μόλις όμως το κάνετε θα έρθετε πιο κοντά. Θα γνωριστείτε καλύτερα και θα δείτε πλευρές του συντρόφου σας που μέχρι τώρα δεν είχατε δει.

Αν εσείς νιώθετε έτοιμοι δεν χρειάζεται να ακούτε τους άλλους

Κάποιοι μπορεί να σας πουν ότι είναι νωρίς, ότι δεν είναι καλή ιδέα και να το αναβάλετε για αργότερα. Στα αλήθεια όμως κανείς δεν γνωρίζει τη σχέση σας καλύτερα από εσάς τους ίδιους. Αν λοιπόν εσείς αισθάνεστε σίγουροι για αυτό που πάτε να κάνετε, τότε κάντε το. Ακόμα και αν στην πορεία αποδειχτεί ότι ήταν λάθος κίνηση, θα έχετε μάθει κάτι από όλο αυτό.

Αν λοιπόν έχετε τα ίδια όνειρα, είστε διατεθειμένοι και οι δύο να βρείτε μέση λύση σε όσα προβλήματα προκύψουν και πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε, μάλλον έχει έρθει η ώρα να κάνετε το βήμα της συγκατοίκησης. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι οποιοσδήποτε φόβος προκύπτει είναι φυσιολογικός αφού ξεκινάτε κάτι καινούριο. Φροντίστε όμως να τον επικοινωνείτε μεταξύ σας ώστε να μη δημιουργηθεί απόσταση ανάμεσα σας.

featured photo: www.unsplash.com / @hiveboxx