Skip to main content

Ποτέ δεν θα σκεφτόσουν ότι θα συμβεί σε εσένα. Αλλά σε τελική ανάλυση, ποτέ δεν ελέγχεις ποιον ερωτεύεσαι. Όταν κοιτάζεις όλους τους άλλους που βρίσκονται σε σχέσεις, δεν γνωρίζεις πάντα ολόκληρη την ιστορία. Φυσικά, γνωρίζεις περιπτώσεις ορισμένων ατόμων που έχουν ή είχαν κακοποιητικές σχέσεις. Και αναρωτιέσαι γιατί αυτά τα θύματα έχουν επιτρέψει στον εαυτό τους να ερωτευτούν τα κακοποιημένα άτομα. Αλλά αυτό είναι το θέμα. Δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους. Απλά έγινε. Ποτέ δεν ήξεραν πραγματικά τι θα γίνει στο μέλλον. Και θα ήταν ανόητο να πιστεύεις ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας. Ακόμα και σε εσένα.

Να γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις

Ο καλύτερος τρόπος να οπλιστείς εναντίον ενός κακοποιητικού ατόμου είναι πρώτα να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις το πώς μοιάζει. Το θέμα της κακοποίησης στις σχέσεις είναι ότι δεν θα είναι πάντα εμφανές στην αρχή. Πολλές από τις κόκκινες σημαίες μπορούν να σου ξεφύγουν όταν δεν δίνεις προσοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να είσαι προφυλαγμένη και προσεκτική όταν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένεις το χειρότερο από κάθε άντρα που βγαίνεις. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείς να βλέπεις τα καλύτερα στοιχεία στους ανθρώπους. Ταυτόχρονα πρέπει να είσαι και πολύ προσεκτική.

Ας δούμε τα κύρια σημάδια που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις ότι συναναστρέφεσαι με έναν κακοποιητικό άνθρωπο ή ότι ήδη βρίσκεσαι σε μια κακοποιητική σχέση.

Σχολιάζει συνέχεια αρνητικά την εξωτερική σου εμφάνιση

Σε κάνει να νιώθεις λάθος για τον τρόπο που μοιάζεις. Σου λέει ότι δεν ντύνεσαι όμορφα ή ότι το μακιγιάζ σου είναι χάλια. Ακόμη γίνεται χειριστικός και σου υποδεικνύει ποιες αλλαγές να κάνεις.

Χρησιμοποιεί παλιά σου λάθη ως νέα επιχειρήματα σε κάθε σας καυγά

Όταν ερωτεύεσαι κάποιον, είναι πάντα σημαντικό να είναι υπομονετικός και με κατανόηση άνθρωπος. Προφανώς και θα κάνεις κάποια λάθη κατά καιρούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σου τα αναφέρει συνέχεια. Εάν εξακολουθεί να τα φέρνει στο προσκήνιο σε μελλοντικές συνομιλίες για να τα χρησιμοποιήσει ως μέσο διαπραγμάτευσης, τότε αυτό είναι κακό.

Θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο για το πως και με ποιόν θα περνάς τον χρόνο σου

Πρέπει πάντα να έχεις τον τελευταίο λόγο για το με ποιον θα περάσεις το χρόνο σου. Φυσικά, έχεις κοινωνική ζωή, φίλους και παρέες εκτός από τον σύντροφό σου. Αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεσαι ένοχη. Και αν τον ενοχλεί επειδή θέλεις να συναναστρέφεσαι και με άλλους ανθρώπους, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Σε αποθαρρύνει από το να πετύχεις τα όνειρά σου

Σε κάνει να νιώθεις άσχημα που είσαι φιλόδοξο άτομο. Φυσικά, έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τους δικούς σου στόχους και όνειρα. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι ένοχη για αυτό. Και αν τολμήσει να σε κάνει να νιώσεις άσχημα και ένοχη, τότε δεν είναι ο τύπος που αξίζει να είσαι μαζί του.

Σου λέει συνεχώς ψέματα

Δεν πρέπει ποτέ να είσαι με κάποιον που σου λέει ψέματα και σε εξαπατά. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της εμπιστοσύνης ενός ατόμου και πρέπει πάντα να είσαι προσεκτική με αυτό το είδος συμπεριφοράς. Η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σχέση.

featured photo: unsplash.com/@fairytailphotography