Skip to main content

Πρόσφατα βρέθηκα σε μία συζήτηση όπου αναφέρθηκε το ενδεχόμενο ένας άντρας να βγαίνει με μία bisexual γυναίκα. Φυσικά, η αντρική άποψη επί του θέματος ήταν αρκετά ενθουσιώδης, κυρίως λόγω των ερωτικών σεναρίων που υπήρχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Ωστόσο, δεν νομίζω πως όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται το ενδεχόμενο μίας τέτοιας σκέψης, με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται πλήρως το ζητούμενο.

Τα bisexual άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, πολλές φορές παρεξηγούνται λόγω των ερωτικών τους επιλογών και θεωρούνται πολυγαμικοί άνθρωποι. Ωστόσο, το ένα δεν είναι επακόλουθο του άλλου.

Στην κοινωνία μας -δυστυχώς ακόμα- μία bisexual γυναίκα είναι πιο εύκολα αποδεχτή από έναν άντρα με την αντίστοιχη ταυτότητα

Αυτό συμβαίνει καθαρά λόγω κοινωνικών προτύπων. Τα ερωτικά σενάρια για τις bisexual γυναίκες είναι πιο έντονα ή πιο εύκολο να γίνουν παραδεκτά από τους ανθρώπους γύρω μας συγκριτικά με τα σενάρια που αφορούν τους άντρες. Σε κάθε περίπτωση, πολλές φορές δίνεται περισσότερη έμφαση στις σεξουαλικές προτιμήσεις αυτών των ατόμων και λιγότερη στον άνθρωπο που υπάρχει πίσω από μία ταυτότητα. Αυτό είναι και το βασικό λάθος.

Το θέμα δεν είναι οι σεξουαλικές επιλογές αλλά η σχέση που δημιουργείται

Μιλώντας για μονογαμικές καταστάσεις, σε μία ετερόφυλη σχέση δεν θα υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για την πολυγαμία. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μία bisexual γυναίκα, μάλλον δεν αποφεύγονται. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι κάποιοι εστιάζουν περισσότερο στη σεξουαλική ταυτότητα και λιγότερο στη σχέση που αναπτύσσεται.

Το ότι μία γυναίκα είναι bisexual δεν σημαίνει ότι είναι και πολυγαμική

Φυσικά, μπορεί να να προτιμάει την πολυγαμία. Όμως πρέπει εδώ να καταλάβουμε πως δεν είναι η σεξουαλική της ταυτότητα που το προσδιορίζει αυτό. Όπως ακριβώς μία ετερόφυλη γυναίκα μπορεί να είναι μονογαμική αλλά και πολυγαμική, το ίδιο συμβαίνει και με μία bisexual. Αν λοιπόν έχεις συνδέσει στο μυαλό σου την αμφυλοφιλία με την πολυγαμία, προσπάθησε να τα ξεχωρίσεις. Παρότι μπορεί και να συμβαίνει, δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζονται.

featured photo: https://elements.envato.com/ Rawpixel