Skip to main content

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν τους λόγους τους. Και συνήθως είναι πιο απλοί απ’ όσο φανταζόμαστε. Για να μην πω ότι μπορεί και να τους ξέρουμε και να μη θέλουμε να τους παραδεχτούμε. Το διαβάστηκε ας πούμε και δεν απαντήθηκε δεν είναι μυστήριο που ψάχνει για λύση.

Αντιθέτως είναι η “ρημάδα” η στιγμή που πρέπει να (παρα)δεχτείς ότι κακώς ασχολείσαι.

Είναι η στιγμή που σαν γνήσια Ελληνίδα θα βρωντοφωνάξεις “enough”. Eίναι η στιγμή που δεν χρειάζεται να έχεις πλέον απορίες γιατί λύθηκαν όλες.

Καταλαβαίνεις ότι και να το να μην παίρνεις απάντηση θα είναι πάντα η χειρότερη μορφή ΟΧΙ.

Μπορεί να δεχτούμε όλες ότι πρόκειται για την πιο “κοτίσια” συμπεριφορά. Μπορεί να τον στολίσουμε με όλα τα επίθετα που του αναλογούν. Αλλά πάντα μα πάντα βαθιά μέσα σου θα πρέπει να ξέρεις πως η σιωπή σημαίνει ΟΧΙ.

Η ακόμα χειρότερα, σημαίνει ΟΧΙ ΤΩΡΑ.

Καμιά φορά το να μην παίρνεις απάντηση και να μένεις στο διαβάστηκε σημαίνει ότι ο άλλος δεν μπορεί να οριοθετήσει το πότε. Το πότε θα μπορεί ή το πότε θα έχει τα κότσια ισως. Όμως καλό θα ήταν να μην τρέφεσαι με τέτοιες ελπίδες. Γιατί αυτός που τώρα σωπαίνει όταν θα πάρει απόφαση να μιλήσει/να διεκδικήσει μπορεί να μη θυμάσαι καν το όνομά του.

Σίγουρα δεν είσαι προτεραιότητα

Κι αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να πάψεις να χρεώνεις στον εαυτό σου την όποια απόρριψη. Γιατί δεν είναι απόρριψη, είναι δυσλειτουργία.  Απλά και ξεκάθαρα όποιος μετράει κι όποιος αξίζει να τον μετράς και να τον υπολογίζεις, δεν κρύβεται. Μιλάει, λέει τι θέλει και τι δεν θέλει. Όλα τα υπόλοιπα είναι “να ‘χαμε να λέγαμε”.

Καλό όμως είναι εσύ να είσαι ξεκάθαρη, χωρίς φόβους.

Να πεις με τον δικό σου τρόπο -χιουμοριστικό ή μη- τι δεν σου αρέσει. Τι θεωρείς αγενές, προσβλητικό, παιδιάστικο κλπ. Και μετά φύγε και πιες και ένα κρασί με τις κολλητές βρίζοντάς τον. Θα σου περάσει.

Αλλά ποτέ και για κανένα λόγο μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σε κάποιον που σε αφήνει στο ”διαβάστηκε”. Γιατί απλά δεν σου αξίζει. Εκτός, και μόνο εκτός, αν η σιωπή του δικαιολογείται με λόγους υγείας. Διαφορετικά όσα τεράστια ρακούν κι αν επικαλεστεί από μας είναι ΟΧΙ.

featured photo: @Elisall