Skip to main content

Έχοντας περάσει από εκείνο το στάδιο της πρακτικής άσκησης πρέπει να σου πω ότι δεν είναι πάντα εύκολο να ερωτεύεσαι και να προσπαθείς να μη δίνεις δικαιώματα στους υπόλοιπους για εκείνον που θες.

Προσωπικά δεν ερωτεύτηκα ποτέ κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου, διότι είχα ξεχωρίσει μέσα μου πως άλλο πράγμα είναι η πρακτική, άλλο η δουλειά και άλλο ο έρωτας.

Βέβαια σε ζητήματα καρδιάς αν ερωτευόμουν κάποιον εντάξει ούτε θα το απέφευγα, αλλά ούτε και θα το επιδίωκα όμως.

Τι πρέπει να προσέχεις κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου αν ερωτευτείς κάποιον από τον χώρο που είστε μαζί;

  1. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι πρέπει να ξέρεις αν έχει σχέση ή όχι.
  2. Έπειτα δεν πρέπει να βάλεις σε κίνδυνο τη δουλειά του και την πρακτική σου.
  3. Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι τι κάνεις, ποιος σου αρέσει και τα σχετικά. Κράτα κάποια πράγματα και για εσένα ή πες τα μόνο στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.
  4. Θα πρέπει να τον εμπιστεύεσαι, ώστε ακόμα και αν γίνει κάτι μεταξύ σας μετά να μην έχετε άλλα θέματα τυχόν παρεξηγήσεων και τελικά αναγκαστείς να τερματίσεις την πρακτική σου.
  5. Πρέπει να είσαι προσεχτική και να ασχολείσαι με την πρακτική σου για να μην κάνεις λάθη και στον ελεύθερο χρόνο σου να ασχολείσαι με τους έρωτες.

Η πρακτική είναι πολύ ωραία γενικά και έχει ενδιαφέρον, βλέπεις τον τρόπο που δουλεύουν οι άλλοι, μαθαίνεις και κοιτάζεις χαρακτήρες και συμπεριφορές.

Το να ερωτευτείς κάποιον που είστε στον ίδιο χώρο δεν είναι απαραίτητα κακό. Απλά θα πρέπει να ξέρεις πως πας εκεί για έναν σκοπό και αν τύχει να ερωτευτείς απλά έγινε.

Να είσαι πολύ προσεκτική γενικά και να μην ανοίγεσαι εύκολα, διότι και ο χώρος εργασίας είναι μια μικρή κοινωνία και όλα μαθαίνονται.

Αν θες να μιλήσεις σε κάποιον είναι προτιμότερο να μιλήσεις στις φίλες σου ή όταν μάθεις καλύτερα αυτόν που θες τότε να μιλήσεις και σε εκείνον.

featured photo: ©pexels/@Leonardo Cardozo Galves