Skip to main content

Έχουμε πει και άλλες φορές πως είναι πολύ πιθανό να γεννηθεί ένα φλερτ στον εργασιακό χώρο. Και πως είναι απόλυτα λογικό αφού με τους συναδέλφους σου περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Το θέμα είναι πώς θα το χειριστείς.

Αρχικά να πούμε πως υπάρχει και το άβολο κομμάτι του φλερτ, όταν κάποιος σε φλερτάρει αλλά εσύ δεν το θέλεις. Το αφήνουμε όμως στην άκρη για να δούμε το θέμα του αμοιβαίου φλερτ. Όταν δηλαδή θέλει ο ένας τον άλλον.

Και αυτό φαίνεται

Όπως διάβασες, αυτό φαίνεται. Όσο και εάν νομίζεις πως το κρατάτε κρυφό, κάνεις λάθος. Όλο και κάποιος έχει παρατηρήσει τις αλλαγές στη συμπεριφορά σας. Και όσο περνάει ο καιρός αυτός ο κάποιος γίνονται κάποιοι.

Για αυτό πρέπει από την αρχή και για όσο διαρκέσει, ακόμα και εάν δεν προχωρήσετε σε σχέση, να έχετε διαχωρίσει πολύ καλά την εργασιακή ζωή από την προσωπική σας ζωή. Ναι, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Αλλά είναι το πιο σωστό για όλους.

Προσοχή στην επικοινωνία σας

Όταν έχεις με κάποιον οικειότητα φαίνεται. Επικοινωνείς σε άλλο επίπεδο, έχετε τον δικό σας κώδικα, τα δικά σας αστεία. Μπορείτε να συνεννοηθείτε ακόμα και με τα μάτια. Και εάν έχει περάσει ένα διάστημα που είστε μαζί εμφανίζονται τα γλυκόλογα, τα υποκοριστικά κ.λπ. Οπότε πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο πώς μιλάτε μεταξύ σας γιατί δεν αργεί να εμφανιστεί ένα “αγάπη μου” όταν απευθύνεται ο ένας στον άλλον σε κάποιο επαγγελματικό meeting.

Επίσης, σίγουρα το ξέρεις αλλά οφείλουμε να το επισημάνουμε, ποτέ -μα ποτέ- μην επικοινωνείτε γραπτώς μέσω των εταιρικών σας email. Μπορεί να νομίζετε πως τα βλέπετε μόνο εσείς αλλά γιατί να το διακινδυνέψετε;

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας είναι και οι καυγάδες. Μπορεί το προηγούμενο βράδυ να έχετε θυμώσει ο ένας με τον άλλον και σε μια άλλη περίπτωση να ήταν η τέλεια περίπτωση για να “κρατήσεις μούτρα”. Τώρα όμως δεν είναι. Από τη στιγμή που περνάτε την είσοδο στη δουλειά σας, είστε μόνο συνάδελφοι και τίποτα άλλο.

Κατανοητό;

featured photo: @galinkazhi