Skip to main content

Το ραντεβού είναι μία διαδικασία που δεν είναι ξεκάθαρη για όλους.

Μερικές αναγνώστριες μου στέλνουν μηνύματα, γιατί είναι μπερδεμένες, αν το άλλο άτομο έχει καταλάβει πως βγαίνουν ραντεβού και δεν είναι απλά φίλοι.

Αυτό να ξέρεις με λυπεί πολύ, γιατί το αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες καθημερινά, καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρες. Εγώ θέλω να σε βοηθήσω να καταλάβεις πότε μία γνωριμία είναι σοβαρό ραντεβού ή απλά περιστασιακό.

Lets talk about dating

Αρχικά θα πρέπει να δούμε τι είναι το ραντεβού, δηλαδή να του δώσουμε έναν όρο και στη συνέχεια να μιλήσουμε για τους τρόπους που θα καταλάβεις πως δεν είσαι πλέον στις γκρίζες ζώνες της άγνοιας. Ως ραντεβού, αναφέρουμε την συστηματική συνάντηση δύο ατόμων, που ενέχει έναν ερωτικό ή ρομαντικό χαρακτήρα.

Τώρα που ξέρουμε και έχουμε συμφωνήσει τι είναι ραντεβού, πάμε να δούμε πότε «βγαίνεις» με κάποιον και είναι ξεκάθαρο πως πάτε για το επόμενο βήμα, το οποίο είναι η σχέση.

Ο χρόνος τα λέει όλα

Το πόσο καιρό βγαίνεις με κάποιον δείχνει αν είναι ραντεβού ή απλά μία περιστασιακή «φάση». Πολλοί άντρες δεν είναι ξεκάθαροι, γιατί είτε δεν έχουν καταλάβει τι θέλεις, είτε δεν γνωρίζουν πως νιώθουν οι ίδιοι.

Αυτές οι σκέψεις είναι οι γκρίζες ζώνες. Να θυμάσαι πως μερικές μέρες ή βδομάδες δεν μπορούν να λογιστούν ως ένα «σοβαρό» ραντεβού, αλλά είναι περισσότερο μία πρώτη γνωριμία ή επιδίωξη κάτι περιστασιακού.

Συχνότητα

Όταν βγαίνεις με κάποιον ραντεβού, για πάνω από έναν μήνα, με μία καλή συχνότητα, δηλαδή όχι μία φορά ανά 15 μέρες, τότε ναι, μπορείς να πεις πως έχεις ξεκινήσει να βλέπεις ένα νέο πρόσωπο. Η συχνότητα δημιουργεί μία καλή ρουτίνα και αυτή σταδιακά οδηγεί σε μία σχέση.

Γνώρισε το άτομο

Κάποια ραντεβού στοχεύουν στον εντυπωσιασμό και κάποια άλλα στο να γνωριστείτε. Εδώ αυτό ισχύει και για τους δυο σας. Όταν αρχίσει και σου μιλάει για την παιδική του ηλικία, τις αγωνίες του, τους φόβους του, τα σχέδια για το μέλλον του και γενικά για πράγματα που δεν λέει για να κερδίσει το ενδιαφέρον σου τότε βγαίνετε σοβαρό ραντεβού. Αυτά είναι κατακτήσεις που έρχονται με τον καιρό να θυμάσαι. Το ίδιο ισχύει και για σένα οπότε φρόντισε σταδιακά να ανοιχτείς.

Δεν παίζει πάντα σεξ

Πόσες φορές οι άνθρωποι βγαίνουν απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν την ανάγκη τους για σεξ; Σε ένα σοβαρό ραντεβού το σεξ έρχεται στο τέλος και όχι πάντα. Επικρατεί η ρομαντική πλευρά, η ανάγκη για συντροφικότητα, μονοπωλούν οι συζητήσεις και τα φιλιά, ενώ χτίζετε κοινές εμπειρίες.

Υπάρχουν συζητήσεις για το μέλλον

Όταν ξεκινούν τα «σχέδια» αυτό σημαίνει πως το πράγμα πάει πολύ καλά μεταξύ σας. Όταν έχετε βγει 2 – 3 φορές και απλά λέτε για την επόμενη έξοδο σας, αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό. Ένα ταξίδι, μία εκδρομή, έξοδος για να γνωρίσεις τους φίλους του και άλλα πλάνα είναι αυτά που καθορίζουν πως σε βλέπει σοβαρότερα.

Δεν βλέπετε άλλους

Εάν δεν έχετε την ανάγκη να βγείτε με άλλα πρόσωπα για ερωτικό σκοπό, τότε αυτό σημαίνει πως «βλέπετε» ο ένας τον άλλον. Η μονογαμία δεν είναι κάτι που επιβάλλεται, γιατί έτσι μας έχουν μάθει στις σχέσεις, αλλά ανάγκη ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Εάν τον βλέπεις χαλαρό με το θέμα των άλλων ατόμων ή τον έχεις βρει σε κάποια dating εφαρμογή κάνε τη σχετική συζήτηση για να ξέρεις τι προσδοκίες υπάρχουν.

Δέχεται τα ελαττώματά σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα. Στο «πρώτο ραντεβού» δεν τα δείχνει καμιά πλευρά. Αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια με τον χρόνο. Φρόντισε να δεις τα ελαττώματα του υποψήφιου συντρόφου σου και αυτός να δικά σου, ώστε να υπάρχει μία αμοιβαία κατανόηση.

Εάν σου κάνει συνεχόμενα έντονη κριτική για κάτι αυτό σημαίνει πως είτε θέλει να σε μειώσει για άλλους σκοπούς, είτε πως τον ενοχλεί πραγματικά. Συζητήστε το και μάθε τα κίνητρα του.