Skip to main content

Η αλλιώς η νέα ερωτική τάση εν όψη covid-19

Έχεις ακούσει σίγουρα για το ‘’one night stand’’, έτσι δεν είναι; ‘Αν μάλιστα είσαι από εκείνα τα πρόσωπα που απολαμβάνουν με απόλυτη απενοχοποίηση το εφήμερο sex, τότε πιθανόν να γνωρίζεις τι θα πει και ‘’one month stand’’.  Η όχι;

Για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, η καραντίνα έφερε τα «πάνω-κάτω», ίσως και τα «κάτω-πάνω». Όπως και να έχει, το φλέγον ζήτημα εδώ είναι ένα: Το να θέλεις να κάνεις σεξ και το να αναζητάς την ερωτική ηδονή είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό. Ναι, ακόμα και εν όψη πανδημίας. Ναι, αφού η σχέση δεν σου προέκυψε ακόμα ή γιατί σε τελική ανάλυση δεν είναι του τύπου σου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, και ας γνωριστούμε με το νέο λατρεμένο trend, που ήρθε για να βάλει τον εφήμερο έρωτα σε μια πιο γοητευτική θέση και από ότι φαίνεται σκοπεύει να μείνει για πολύ.

Το σωστό το «εφήμερο»

Για να αποφύγουμε και αυτούς που θα βιαστούν να κρίνουν την δική σου εκδοχή στον έρωτα, ας τους ξεκαθαρίσουμε πως εφόσον γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται, τότε αυτομάτως έμαθες να λες και ‘’όχι’’ σε ότι δεν πληροί τα «θέλω» σου, άρχισες να προσφέρεις τα ‘’ναι’’ σου στην απόλαυση που ανταποκρίνεται στην ιδιοσυγκρασία σου και πρωτίστως ξέρεις ποιες προφυλάξεις να παίρνεις, παρέα με τον αυτοσεβασμό σου. Συν της άλλης, ας υπογραμμίσουμε πως διανύουμε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη, γιατί τριγύρω υπάρχει ένας αόρατος εχθρός που ακούσει στο όνομα covid-19 και μπαίνει εμπόδιο δυστυχώς ακόμη και στον έρωτα.

Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τις ‘’υποχρεώσεις’’ σου απέναντι στον εαυτό σου αλλά και στους γύρω, σειρά έχει με πλήρη απενοχοποίηση και αρκετό ερωτισμό να γνωρίσουμε καλύτερα το one month stand, τη «μίνι σχέση» του ενός μήνα ή των τεσσάρων εβδομάδων, ή όπως αλλιώς θέλεις πες το τέλος πάντων.

Με μάσκα η χωρίς, με γάντια ή και όχι, εσύ και ο σύντομος ερωτάς σου έχετε λάβει κατά πάσα πιθανότητα τα μέτρα σας και έτσι επίσημα μπορείτε να μπείτε στο ζητούμενο. Να σημειωθεί δε πως πιθανόν γνωριστήκατε στα social media ή σε κάποια εφαρμογή γνωριμιών, μοιραστήκατε εμπειρίες, προβληματισμούς και ίσως και μερικά λόγια ερωτικής φύσεως. Το επόμενο βράδυ πιθανόν η ιστορία να μπήκε σε επανάληψη και το αμέσως επόμενο βράδυ πάλι το ίδιο. Και αφού και οι δύο ξεκαθαρίσατε πως είστε free και αφού επιβεβαιώσατε πως όχι μόνο είστε ελεύθεροι και ωραίοι, αλλά είστε και covid free, τι μένει;

Το πρακτικό κομμάτι της «μίνι σχέσης»

Μη βιάζεσαι, ακόμη και αν λατρεύεις να ζεις σε εγρήγορση. Το trend του one month stand είναι μια από κοινού συνεννόηση που συνδυάζει το περιστασιακό σεξ με την προσωρινή οικειότητα. ‘Αν το one night stand δηλαδή θεωρείται από κάποιους ως η ιδανική λύση, τότε το one month stand αποτελεί σίγουρα μια πιο αναβαθμισμένη εκδοχή του. Γιατί το σεξ εδώ ίσως και να προλάβει να αναπτύξει και μερικά συναισθήματα. Σίγουρα θα είναι πιο επιμελημένο και το αν θα έχει ημερομηνία λήξης εδώ κυριολεκτικά παίζεται. Για την ακρίβεια παίζεται κορώνα- γράμματα.

Σε άλλα νέα, η «σχέση των τεσσάρων εβδομάδων» μπορεί να είναι το νέο ανερχόμενο μοτίβο σεξ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως σίγουρα σου ταιριάζει. Όποτε αν είσαι από αυτούς η από αυτές που ναι μεν αγάπανε το σεξ, no matter what, πόσο μάλλον no matter πανδημίας, αλλά παράλληλα αγαπάς και την δέσμευση, τότε δεν σου κρύβουμε πως υπάρχει τεράστια πιθανότητα εδώ, πέρα από οικειότητα και συναισθηματική εγγύτητα, να νιώσεις και κάτι παράπανω. Κάτι παραπάνω που είτε θα βρει λίγο αργότερα σύμφωνους και τους δυο σας, είτε θα οδηγήσει εσένα στην ερωτική απογοήτευση. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε. Εκτός και αν είσαι άνθρωπος της αδρεναλίνης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Κομματάκι δύσκολο, αλλά εντάξει υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.

Το τυχαίο σεξ μπήκε σε σίγαση. Η ανάγκη για σεξ όμως πάντα θα κάνει θόρυβο. Και επειδή το 2020 θα μας μείνει αξέχαστο λόγο των τρομακτικά γρήγορων αλλαγών που έφερε  στη ζωή μας, και επειδή η υπερβολική ταχύτητα  έχει και αυτή κάποιες φορές την γοητεία της (πόσο μάλλον στον έρωτα), το τι είναι «φυσιολογικό», σε έναν κόσμο που μόνο «φυσιολογικά» δεν καταφέρνει να κινείται, να είσαι βέβαιος και βέβαιη πως αυτή την φορά θα το κρίνεις εσύ και μόνο εσύ.

Η στιγμή της κρίσης

Όπως μάλλον θα κατάλαβες θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά για την εφήμερη συναισθηματικό – σεξουαλική εκπλήρωση του ενός μήνα. Ίσως και να είπαμε όλα όσα χρειάζονται. Όπως και να έχει, αυτό που έχει σημασία να συγκρατήσεις εδώ είναι την έννοια της επίγνωσης. Επίγνωση για το περί τίνος πρόκειται. Επίγνωση για την ζωτική σημασία της σεξουαλικής εκπλήρωσης, ανεξαιρέτως συνθηκών και δύσκολων καιρών. Επίγνωση γιατί η «ανώδυνη απόσταση», κατά βάθος κρύβει και μερικούς συναισθηματικούς κινδύνους.

-Ποια η γνώμη σου λοιπόν; Και αν εν τέλει το δοκίμασες, θα το πρότεινες και σε κάποιον άλλο να το ζήσει ανεπιφύλακτα;

Ανυπομονούμε να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας, ακόμη και αν υπήρξε γλυκόπικρη. Ιδιαιτέρως αν ανυπομονείς να την επαναλάβεις. Ανυπομονούμε γιατί για να πούμε μια τελευταία αλήθεια, οτιδήποτε αφορά το φλερτ και το dating, σπάνια μας βρίσκει αδιάφορους. Μάλλον γιατί τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία και γιατί συγχρόνως όλα πάντα έχουν κάτι να μας μάθουν! Πόσο μάλλον για τον έρωτα!