Όλα όσα σκεφτόμαστε στο σεξ

Τα κορμιά μας είναι ενωμένα, το μυαλό μας όμως όχι. Γι’ αυτό και είναι πολύ πιθανό την ίδια στιγμή που ο σύντροφός μας απολαμβάνει την αγαπημένη του φαντασίωση, εμείς να αναρωτιόμαστε.. αν κλειδώσαμε την εξώπορτα.

Σκέψεις που αποσπούν

Όσο πάθος κι αν χαρακτηρίζει το σεξ με τον σύντροφό μας, η ερωτική πράξη δεν είναι πάντα τόσο συναρπαστική όσο περιγράφουν οι ρομαντικές κομεντί αλλά και η ερωτική λογοτεχνία. Υπάρχουν σκέψεις που εισβάλλουν απρόσκλητες, αποσπώντας μας από αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός: Την ερωτική μέθεξη.

Όσο ποικιλόμορφη είναι η σεξουαλικότητα των ανθρώπων, τόσο ποικιλόμορφες μπορεί να είναι και οι ερωτικές σκέψεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι ερωτικά ενεργοί.

Θα μπορούσα να σου πω, πως όλοι μας κατά καιρούς έχουμε κάνει αρνητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και των ερωτικών παιχνιδιών μας. Οι άνδρες δε, περισσότερο ανησυχούν για την απόδοσή τους, ενώ οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο την εμφάνισή τους, το αν θα καταφέρουν να έχουν οργασμό και αν θα είναι το σεξ καλό για τον σύντροφο τους. Ωστόσο και τα δύο φύλα κάνουν αρνητικές σκέψεις για προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση, από άγχος για τεκνοποίηση ή μην τυχόν τους ακούνε τα παιδιά τους.

Στις μακροχρόνιες σχέσεις, οι βασικές αρνητικές σκέψεις έχουν να κάνουν με την ποιότητα της σχέσης, τα παιδιά ή τη δυσκολία απόκτησής τους, τα οικονομικά, τη ρουτίνα, την έλλειψη προσωπικού χώρου και χρόνου. Αντίθετα, στις θετικές ερωτικές σκέψεις δεν έχει βρεθεί να παίζει ρόλο η διάρκεια της σχέσης.

Τελικά σκεφτόμαστε τα ίδια;

H απόλαυση στο επίκεντρο

Πολύ συχνά, οι σκέψεις με αρνητικό ή όχι θετικό πρόσημο, ειδικά για τον γυναικείο πληθυσμό, κοστίζουν κατά κάποιον τρόπο ακριβά και αυτό γιατί αναβάλλουν επ’ αορίστου το ραντεβού των γυναικών με τον οργασμό. Τη συγκεκριμένη διαπίστωση την επιβεβαιώνουν και έρευνες, όπως αυτή που δημοσιεύθηκε στο LiveScience, η οποία συνδέει τις αρνητικές σκέψεις με την απουσία οργασμού στις γυναίκες.

Όντως έχει παρατηρηθεί πως οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να καθυστερήσουν τον οργασμό ενώ πολλές φορές τον καθιστούν και μη εφικτό. Αυτό δεν είναι περίεργο. Και ο ερεθισμός αλλά και ο οργασμός είναι συνδεδεμένα με τη χαλάρωση και με τις θετικές σκέψεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Σημασία όμως δεν έχουν τόσο οι ίδιες οι αρνητικές μας σκέψεις, όσο ο τρόπος που τελικά τις υποδεχόμαστε. Το στρες μας αποσπά από την ευχαρίστηση και το να τιμωρήσουμε τις αγχώδεις σκέψεις μας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να τις πολλαπλασιάσουμε.

Πρέπει να διαβάσεις  Edging: Το σεξουαλικό tip για πιο έντονους οργασμούς

Υπάρχει όμως τρόπος να τις μπλοκάρουμε;

Αν οι σκέψεις έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή και λειτουργία, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε κάτι τέτοιο μόνοι μας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό το άτομο ή το ζευγάρι να απευθυνθεί ιδανικά σε κάποιον ειδικό ή ακόμα καλύτερα και σε έναν σεξολόγο. Μαζί μπορούν να δουλέψουν ώστε να μειωθεί το άγχος, μαζί και οι αρνητικές σκέψεις.

Αν όμως πρόκειται για κάτι που απλά αποσπά λίγο την προσοχή του ατόμου, αλλά κατά τα άλλα δεν επηρεάζεται η λειτουργία του, μια απλή και πρακτική συμβουλή είναι να ζητήσει το ίδιο το άτομο από τον/την σύντροφό του περισσότερο χρόνο για παιχνίδια, ή κάτι που θα τους χαλαρώσει (όπως το να κάνουν ένα μπάνιο μαζί).

Πολλές φορές (ίσως τις περισσότερες) είναι πολύ βοηθητική και η συζήτηση με τον άνθρωπό μας, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα εκείνα που μας καταπιέζουν σεξουαλικά ή ακόμα και τα απλά και τελικά τα πιο σπουδαία της καθημερινότητάς μας.

Το «κλειδί της ψυχραιμίας»

Το κλειδί λοιπόν δεν είναι να καταπιέζουμε τις σκέψεις που απομακρύνουν την ευχαρίστηση μας, αλλά να παραμείνουμε ψύχραιμοι όταν αυτές οι αρνητικές σκέψεις προκύπτουν, όπως ακριβώς θα κάναμε αν αυτές προέκυπταν την ώρα που μιλούσαμε με κάποιον στο τηλέφωνο ή την ώρα που βλέπαμε τηλεόραση. Κι αν το θέμα έχει να κάνει με τη σχέση μας και με τον σύντροφό μας, καλό θα ήταν να επανεξετάσουμε το όλο ζήτημα την αμέσως επόμενη μέρα, όταν θα είμαστε και οι δύο ντυμένοι και σίγουρα σε μια κατάσταση μη σεξουαλικού ενδιαφέροντος.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα top τρία epic fail που μπορεί να σου τύχουν την πρώτη φορά που θα πας να κάνεις σεξ με κάποιον

Μέχρι τότε και για την ώρα, ας επικεντρωθούμε σε αυτό που βιώνουμε συναισθηματικά, ψυχικά αλλά και σεξουαλικά εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Και πίστεψε με, είναι βέβαιο πως δεν θα χάσουμε!

featured photo: ©pexels/@Los Muertos Crew

Kelly Seferou
Kelly Seferou
Ονομάζομαι Κέλλυ Σεφέρου και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχολογίας Υγείας. Επιλογή που αποτελεί μονόδρομο και ο μόνος δρόμος που με οδηγεί κυριολεκτικά παντού. Για την ιστορία, μετεκπαιδεύτηκα στις Διατροφικές Διαταραχές σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Δημιουργική Γραφή. Στο παρόν, συνεχίζω να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας σεμινάρια. Κάποιο από αυτά είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας» του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών. Θα με βρεις να περιπλανιέμαι γύρω από δύο διαμαντάκια. Το ένα είναι κυριολεκτικά η τέχνη του κοσμήματος (family comes first) και το άλλο πρόκειται για διαμαντάκι συγγραφικό (inner need above all). Στη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για πολύ μελάνι, και ακόμα πιο πολύ ενδοσκόπηση. Στα κόκκινα όμως. Κάτι σαν το Couplegoals. Εδώ θα ξετυλίξουμε μαζί το κόκκινο αυτό κουβαράκι. Θα ανακαλύψουμε όσα λέγονται και κυρίως όσα δεν λέγονται. Θα μιλήσουμε για σχέσεις, ερωτικά διλήμματα και θέματα ερωτικής φύσεως που επηρεάζουν το ‘μέσα’ μας αλλά και το ‘έξω’ μας. Τώρα πες μου αλήθεια, αναρωτιέσαι και εσύ τι νόημα θα είχε η ζωή χωρίς τον έρωτα; Αν δεν είμαι η μόνη, αν το ψάχνεις και εσύ και αν οι σχέσεις σου αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο ενδιαφέροντος και αναζήτησης, υπόσχομαι να εξαντλήσουμε μαζί όλα τα πιθανά σενάρια. Να πάθουμε, να μάθουμε και σίγουρα να ερωτευτούμε! Και που ξέρεις; Ίσως να γράψουμε μαζί μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αγάπης!

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]