Πότε ο έρωτας γίνεται βαρετός

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν ερωτευόμαστε πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, πεταλούδες υπάρχουν στο στομάχι μας και τα δίνουμε όλα για όλα σε αυτόν τον έρωτα.

Λάθος βέβαια που τα δίνουμε όλα, διότι μετά όταν χωρίσουμε πληγωνόμαστε και καταλαβαίνουμε πως έπρεπε να είχαμε κρατήσει κάτι και για εμάς.

Όμως δεν πειράζει, λάθη κάνουμε όλοι μας και μαθαίνουμε από αυτά.

Πότε όμως ο έρωτας γίνεται βαρετός;

  • Όταν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ του ζευγαριού
  • Όταν υπάρχει ρουτίνα στη καθημερινή ζωή και δεν βρίσκει το ζευγάρι νέα πράγματα να κάνει
  • Όταν είναι συνεχώς μέσα στα μέλια ή μέσα στους καυγάδες
  • Όταν υπάρχει άγχος, πίεση και προτεραιότητα του ζευγαριού είναι μόνο η δουλειά
  • Όταν πλέον δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, επικοινωνία, διάλογος και έλξη

Και ναι, και ο έρωτας μπορεί να γίνει βαρετός κάποιες φορές ή συνέχεια, ειδικά όταν το ζευγάρι δεν έχει βρει ακόμα κώδικες επικοινωνίας ή όταν είναι η μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους και δεν βρίσκουν κοινά σημεία επαφής.

Γιατί σε μια σχέση πρέπει πάντα να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, να γίνονται τα χατίρια και των δύο και όχι μόνο του ενός.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως θα τον κάνω να κολλήσει από απόσταση: 4 tips για πάρεις αυτό που θέλεις

Ο έρωτας γίνεται βαρετός όταν υπάρχει μονοτονία, όταν δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές ή έστω από τη μια.

Μπορεί να γίνει βαρετός ακόμα και όταν ο ένας από τους δύο ζηλεύει απίστευτα με το παραμικρό ή όταν πιέζει και πνίγει τον άλλον σε καθημερινή βάση και δεν του δίνει λίγο χρόνο και ελευθερία για να πάρει μια ανάσα.

Ο έρωτας είναι πολύ όμορφο συναίσθημα που αν αρχίσεις να πιέζεις τον άλλον μπορεί να γίνει βαρετό συναίσθημα και να διαλυθεί όλο αυτό που είχατε χτίσει.

Πώς μπορείς λοιπόν να μην κάνεις τον έρωτα βαρετό;

  • Δοκιμάστε νέα πράγματα μαζί
  • Βγείτε με φίλους σας
  • Δώστε χώρο, χρόνο και ελευθερία ο ένας στον άλλον
  • Κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον
  • Βάλτε άλλες προτεραιότητες πέρα από την εργασία σας

Όποιος αγαπάει πραγματικά να ξέρεις πως βρίσκει πάντα τρόπους για να φτιάξει την κατάσταση, αρκεί όμως αυτό να το θέλουν και οι δύο πλευρές πάντα και όχι μόνο ο ένας. Δεν γίνεται να προσπαθεί μόνο ο ένας για να σώσει την κατάσταση, αλλά πρέπει και οι δύο.

Πρέπει να διαβάσεις  Tips για να απολαύσεις μια μέρα με τον σύντροφό σου, μακριά από τη ρουτίνα
featured photo: @9_fingers_
Panagiota (Tina) A. Michaelidou
Panagiota (Tina) A. Michaelidou
Ακούει φανατικά Γιάννη Πλούταρχο, της αρέσει να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε αληθινά & να τους βοηθάει όσο μπορεί.

15 ερωτήσεις για να κάνεις στο πρώτο ραντεβού εάν θες να μάθεις για το παρελθόν του

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο άβολα είναι μερικές φορές τα ραντεβού, και ακόμα περισσότερο το πρώτο ραντεβού. Δεν ξέρεις τόσο καλά τον άλλον ώστε...

Ραντεβού με κάποιον μικρότερό σου

Ερωτεύτηκες έναν μικρότερό σου και ανησυχείς για το πρώτο σας ραντεβού και για το τι θα πει ο κόσμος; Θέλω να σου πω για αρχή...

Tελικά το γυαλί στις πόσες φορές σπάει;

Για αυτό το κείμενο ευθύνεται ξεκάθαρα το ποτήρι με το κρασί που έπεσε όσο κάναμε ένα zoom meeting την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλο RIP στο...

Τι ψάχνεις τελικά σε μια σχέση;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που ψάχνουμε εμείς σε μια σχέση ή τι είναι αυτό που ψάχνουν οι άλλοι σε μια σχέση; Πολλές...

Γιατί πρέπει να γνωρίσεις ένα ζώδιο της φωτιάς μετά τον χωρισμό σου;

Κανένας -ή σχεδόν κανένας- χωρισμός δεν είναι εύκολος. Έχουμε πει πολλές φορές για τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις μια νέα γνωριμία μετά...

Πώς μπορείς να τον κάνεις να διαλέξει εσένα;

Πολλές φορές όταν θέλουμε κάποιον κάνουμε τα πάντα για να τον αποκτήσουμε ή για να μας προσέξει. Κάποιες φορές ξεπερνάμε τον εαυτό μας και...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]