Skip to main content

«Θα μπορούσαμε να μείνουμε φίλοι…δεν θέλω να μπω σε μία σχέση αυτή τη στιγμή.»

Ζώνη φιλίας. Το πώς μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω είναι ένα από τα πιο σύνθετα προβλήματα των σχέσεων.

Είναι πολλοί οι άντρες που βλέπουν ερωτικά μια γυναίκα με την οποία είναι φίλοι.

Η ιστορία είναι συχνή. Γνωρίζεις μία κοπέλα. Γίνεστε φίλοι. Αναζητάς κάτι παραπάνω. Ή σε κάποιες περιπτώσεις μπαίνεις σε μία ζώνη φιλίας ελπίζοντας για κάτι παραπάνω.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς αργούν πολύ να κάνουν την κίνηση που θα μετατρέψει τη φιλία σε σχέση. Σε αρκετές περιπτώσεις – ας είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει συχνά, κρύβονται πίσω από τη φιλία ελπίζοντας να κάνει η κοπέλα την πρώτη κίνηση. Όταν αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να κάνουν είναι ακριβώς το αντίθετο. Να δείξουν δηλαδή από νωρίς τον τρόπο με τον οποίο την βλέπουν.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας άντρας που θέλει να αποδράσει από τη ζώνη φιλίας και να την μετατρέψει σε μία γεμάτη πάθος ερωτική σχέση;

Για αρχή θα πρέπει να έχει τον έλεγχο. Δεν είναι πάντα εύκολο ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπως η έλξη που νοιώθουμε για ένα άλλο άτομο. Σε αυτού του είδους τις καταστάσεις το μυαλό έχει την τάση να χαλαρώνει τις άμυνες του. Να αναζητάει την παρουσία του άλλου. Να νοιώθει όμορφα όταν το πρόσωπο που του αρέσει νοιώθει άνετα στην παρουσία του.

Στο τέλος ωστόσο θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Και ο μόνος τρόπος ου έχεις να προχωρήσεις από το φιλικό επίπεδο σε κάτι παραπάνω είναι η δράση. Κι εκεί είναι που πρέπει να κάνεις τις σωστές κινήσεις.

Τι πρέπει να κάνεις για να βγεις από τη ζώνη της φιλίας;

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές χρήσιμες συμβουλές.

  1. Μην επιτρέπεις να σε μεταχειρίζεται σαν τo αγόρι της

Ξέρω ότι είναι πρόκληση. Θέλεις να είσαι το αγόρι της. Σου αρέσει να σου συμπεριφέρεται έτσι. Το μόνο ωστόσο που καταφέρνεις βγαίνοντας συνέχεια έξω μαζί της, τηλεφωνώντας της συχνά, είναι να την κάνεις να σε βλέπει σαν το μεγάλο της αδερφό.

Κάνε την να νοιώσει την απουσία σου. Κάνε την να νιώσει ότι δεν έχει τα πάντα ώστε να θελήσει κάτι παραπάνω. Το αντίθετο δεν λειτουργεί.

  1. Κάνε την να νιώσει ότι είσαι επιθυμητός

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άντρες που φαίνεται ότι εγκρίνουν άλλες γυναίκες.

Η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί δίνοντάς σου ένα πανίσχυρο εργαλείο για να την κερδίσεις και να βγεις από τη ζώνη φιλίας. Ακόμα και υποσυνείδητα θα σε δει αλλιώς. Θα αρχίζει να δουλεύει η ανταγωνιστική πλευρά του μπορώ και εγώ να τον κερδίσω.

Κι αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα που έχει πολλές πιθανότητες να οδηγήσει ακριβώς εκεί που θέλεις.

  1. Ζήτα της ραντεβού

Ίσως να είναι διστακτική στην αρχή. Ζήτα της απλά να βγείτε και κάντε πράγματα που συνηθίζετε να κάνετε σαν φίλοι. Δείξε της και κάνε την να νιώσει πως αισθάνεσαι για αυτήν. Ότι αυτό που ζητάς είναι κάτι παραπάνω από απλή φιλία.

Έχε ωστόσο στο μυαλό σου κάτι σημαντικό. Οι γυναίκες λειτουργούν διαφορετικά από τους άντρες. Έτσι αν κι εσύ ξέρεις ότι θα συνεχίσεις να τη βρίσκεις ελκυστική, η ίδια μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει γνώμη. Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά αυτή η φιλία να καταλήξει σε σχέση, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στα πρώτα ραντεβού.

  1. Να είσαι μυστηριώδης

Έχει αποδειχθεί ότι το μυστήριο που περιβάλλει κάποιους ανθρώπους, δημιουργεί γύρω από αυτούς ένα πέπλο γοητείας. Με απλά λόγια οι άνθρωποι έλκονται από οτιδήποτε του δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα. Αυτό είναι δεδομένο. Και σου δίνει ακόμα ένα δυνατό όπλο στην προσπάθεια να προχωρήσεις από τη φιλία στη σχέση.

  1. Πέρνα καλά και απόλαυσε την παρέα και άλλων γυναικών

Ζήλεια; Ανταγωνισμός; Πέστο όπως θέλεις. Ένας αποτελεσματικός τρόπος ωστόσο για να μετατρέψει τη φιλία σε έρωτα είναι να στρέψεις το ενδιαφέρων σου από αυτή σε άλλες γυναίκες.

Ξέρω ότι μοιάζει ειρωνικό. Ωστόσο όσο περισσότερες γυναίκες συναντάς τόσο θα βγαίνεις από τη ζώνη της φιλίας.

  1. Κάνε την κίνησή σου

Μιλήσαμε παραπάνω για δράση. Κι αυτή είναι ο μόνος δρόμος που βγάζει έξω από τη ζώνη φιλίας. Μην περιμένεις από εκείνη να κάνει την πρώτη κίνηση. Δεν θα το κάνει.

Ότι διάβασες παραπάνω – και ότι ακόμα διαβάσεις, θα σε κάνει πιο ελκυστικό στα μάτια της. Κι αυτό σίγουρα σε φέρνει πιο κοντά στο στόχο σου. Δημιούργησες τις συνθήκες τώρα ωστόσο θα πρέπει να τις εκμεταλλευτείς.

Σε τελική ανάλυση αυτά που έχεις να κερδίσεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πιθανόν να χάσεις. Δεν είναι η φιλία μαζί της αυτό που στην πραγματικότητα θέλεις. Έτσι δεν είναι;