5 tips για να έχεις έναν παραγωγικό και υγιή τσακωμό στη σχέση σου

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση είναι λογικό να υπάρχουν και τσακωμοί αλλά και περίοδοι που δεν είναι όλα ρόδινα. Οι συγκρούσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα πως μια σχέση δεν πάει καλά και οδεύει προς τη διάλυση. Ωστόσο, οι τρόποι με τους οποίους ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει τις συγκρούσεις, λέει πολλά. Η αντιμετώπιση των τσακωμών με έναν υγιή και παραγωγικό τρόπο δεν είναι εύκολη, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είσαι σε μια σχέση.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε 5 tips σχετικά με την αποκλιμάκωση της έντασης στους τσακωμούς με τον σύντροφό σου.

Δώστε ο ένας στον άλλο χώρο, αλλά μιλήστε πρώτα για όλα αυτά που σας ενόχλησαν

Εάν βρίσκεστε στη μέση ενός τσακωμού, ο καλύτερος τρόπος για να αποσυμπιεστείτε είναι να μείνετε για λίγο μόνοι για να μπορέσετε να σκεφτείτε πιο καθαρά.

Ωστόσο, μερικές φορές, όταν ένα άτομο παίρνει τον χρόνο του, το άλλο άτομο αισθάνεται εγκαταλειμμένο. Για να απομακρύνετε αυτό το συναίσθημα, προσπαθήστε να γίνετε πραγματικά μια ομάδα. Ξεκαθαρίστε το γεγονός ότι βρίσκεστε σε αυτό μαζί, κανένας από εσάς δεν είναι τέλειος, κάνετε λάθη και δουλεύετε για να τα διορθώσετε.

Να είστε ξεκάθαροι για το τι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα τη στιγμή που είστε θυμωμένοι καθώς και τι τροφοδοτεί τον θυμό σας. Μιλήστε για πράγματα που μπορείτε να κάνετε που απομακρύνουν τον θυμό, χωρίς να προκαλείτε ο ένας τον άλλον.

Ελέγξτε τη διάθεση του συντρόφου σας προτού προχωρήσετε περαιτέρω στη σύγκρουση

Ένας έλεγχος διάθεσης μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να καταλάβετε εάν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να έχετε ένταση και σύγκρουση. Ρωτήστε τον σύντροφό σας εάν όλα είναι εντάξει ή πώς αισθάνεται. Εάν ο σύντροφός σου αντιδρά με έναν θυμωμένο ή ευερέθιστο τόνο και τα πράγματα κλιμακώνονται γρήγορα, θα πρέπει να απομακρυνθείς και να αντιμετωπίσεις το ζήτημα μια άλλη στιγμή.

Μοιραστείτε την προοπτική με την οποία βλέπετε την κατάσταση, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τα όριά της

Όταν ανησυχείτε για κάτι που σχετίζεται με τον σύντροφό σας, ενημερώστε τον λέγοντας: “Πιστεύω πως…” Για παράδειγμα, “Πιστεύω πως είσαι θυμωμένος μαζί μου επειδή χθες είπα ότι θα καθαρίζαμε μαζί το σπίτι, αλλά τελικά δεν το έκανα και σε άφησα μόνο σου”

Πρέπει να διαβάσεις  Ο έρωτας όπως τον βιώνουν τα ζώδια του νερού

Κάνοντας αυτό, αναγνωρίζεις πως πιστεύεις κάτι που μπορεί και να μην είναι αληθινό. Περιγράφοντας την προοπτική σου ως «εγώ πιστεύω πως», το άλλο άτομο ακούει απλώς το πώς βλέπεις μια κατάσταση χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να γίνει αμυντικός. Αυτό κάνει τον σύντροφό σου να μην αισθάνεται ως ένας κατηγορούμενος.

Ζητήστε από το σύντροφό σας να σας επαναλάβει τι άκουσε από αυτό που μόλις του είπατε

Όταν τελειώσεις αυτό που λες, ζήτα από τον σύντροφό σου να επαναλάβει αυτό που μόλις είπες. Για παράδειγμα, ”θέλεις να μου πεις τι είπα μόλις τώρα; Είναι πολύ σημαντικό για μένα να νιώθω ότι με έχεις ακούσει.”

Φρόντισε απλώς να το ζητήσεις, όχι να το απαιτήσεις. 

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει και στους δύο να επιβραδύνουν και να βεβαιωθούν ότι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Όσοι είναι καλοί με την ενεργή ακρόαση μπορεί να το κάνουν ήδη, αλλά είναι εντάξει να το ζητήσεις εάν ο σύντροφός σου δεν το κάνει ενστικτωδώς.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί χωρίσατε; Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι του χωρισμού

Προσέγγισε με την πρόθεση να μάθεις

Συχνά ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε σε ένα επιχείρημα κάποιου βασίζεται σε μια επιθυμία να ελέγξουμε το αποτέλεσμα. Δηλαδή φωνάζουμε ή εξηγούμε ή υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας επειδή θέλουμε να τελειώσει η σύγκρουση με τους όρους μας.

Θα πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να αντιμετωπίζει τις συγκρούσεις με έναν τρόπο που να παίρνει κάτι από αυτές για να γίνεται καλύτερος. Οι συγκρούσεις δεν είναι μόνο το ποιος χάνει και ποιος κερδίζει, είναι το ποιος έχεις την ευκαιρία να βελτιωθεί μέσα από αυτές.

featured photo: @seleznev.photos

 

 

Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]