Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια σε μια αγενή κοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας και η καλοσύνη ξεκινά από τον καθένα μας.

Όταν ψάχνουμε για την καλοσύνη πρώτα σε εμάς τους ίδιους, η σχέση μας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε.

Άλλωστε, πόσο συχνά αναρωτιέσαι πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευγενικός με τον άνθρωπο που αγαπάς;

Μία από τις πιο θαυμάσιες πτυχές μίας μακροχρόνιας σχέσης είναι η οικειότητα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με κάποιον, τόσο περισσότερο νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο πιο αληθινός εαυτός σου.

Όσο περνάει ο καιρός, ρίχνεις τις άμυνές σου μέχρι που τελικά μένεις το άτομο που είσαι. Αυτό είναι ταυτόχρονα εκπληκτικό και επικίνδυνο.

Η καθαρή και αληθινή άνεση με ένα άλλο άτομο είναι μια τόσο θερμή εκδήλωση εμπιστοσύνης, αλλά μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ευγένειας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίνεται εσκεμμένα. Αλλά μπορεί να συμβεί.

Συμπεριφερόμαστε διαφορετικά όταν πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα μας κρίνει και κατά κάποιο τρόπο έχουμε έναν τρόπο να λογοκρίνουμε τον εαυτό μας διαφορετικά για διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, πως δεν θα μιλούσαμε στον εργοδότη μας όπως μιλάμε στον σύντροφό μας.

Όλοι πρέπει να υπενθυμίζουμε ενεργά στους εαυτούς μας ότι μπορούμε και πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με τη σχέση μας.
Όπως αφιερώνουμε χρόνο στο γυμναστήριο για να δουλεύουμε το σώμα μας, πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στο σπίτι για να δουλεύουμε τις σχέσεις μας.

Πρέπει να διαβάσεις  3 αλήθειες για τις μεγάλες αγάπες που θα συναντήσεις

Δεν αρκεί το να βάζουμε οι ίδιοι όρια στον εαυτό μας για να κρατάμε τις ισορροπίες στη σχέση μας. Πρέπει με κάθε ευκαιρία να λέμε στον άνθρωπό μας με καλοσύνη πώς νιώθουμε, βάζοντας όμορφους παρονομαστές.

Όταν η καλοσύνη εκφράζεται στη σχέση, τα ζευγάρια νιώθουν περισσότερη φροντίδα, προσοχή, αγάπη και κατανόηση.

Η καλοσύνη συμβάλλει σε ένα συνολικό αίσθημα καλής θέλησης και θετικότητας. Έτσι τα ζευγάρια εμπνέονται και παρακινούνται να συνεχίσουν το μοτίβο, το οποίο οδηγεί σε έναν θετικό κύκλο αγάπης και γενναιοδωρίας.

Οι άνθρωποι νιώθουν σημαντικοί όταν έχουν την προσοχή του συντρόφου τους.

Είμαστε όλοι τόσο απασχολημένοι και οι περισσότεροι νιώθουμε ότι ο χρόνος μας είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Όταν κάποιος αισθάνεται ότι είναι η προτεραιότητα, μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει σημαντικός. Που ούτως ή άλλως είναι.

Τελικά όλοι καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι να συμπεριφερόμαστε καλά στους συντρόφους μας, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να μας υπενθυμίζεται πόσο ουσιαστική είναι η ευγένεια σε μια σχέση.

Πρέπει να διαβάσεις  3 αλήθειες για τις μεγάλες αγάπες που θα συναντήσεις

Πηγή: Savoir Ville

featured photo: ©pexels/@Karolina Grabowska

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

5 ‘red flags’ που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας

Η θεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Bobbi Banks, κατέρριψε πέντε ενδεικτικές συμπεριφορές σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram. Είτε πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού είτε για μια...

3 λόγοι για τους οποίους ο Δίδυμος και ο Ζυγός αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι

Όταν τα δύο πιο γοητευτικά ζώδια του ζωδιακού συναντώνται για πρώτη φορά, η φωτιά είναι βέβαιο ότι θα ανάψει. Δίδυμος και Ζυγός θα τα...

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Μια ιστορία αγάπης και ανταγωνισμού. Μια νέα προοπτική στο διαφορετικό. Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής. Και επίσης...

Ποια είναι η σχέση σου με τη συναισθηματική ακεραιότητα;

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης, το να προσέχει ένα ζευγάρι πως επικοινωνεί τα συναισθήματά του είναι σημαντικό να...

Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

5 τρόποι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με τ@ νέο σου σύντροφο. Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι...

8 απλοί τρόποι για να δείξετε στ@ σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει από τις αγαπημένες μας ρομαντικές-κομεντί, είναι ότι η αγάπη δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν καβγάδες, διαλείμματα και πολλά άλλα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]