Σχέση και τσακωμοί: 9 συμβουλές για να τους αποφύγεις!

Δε υπάρχει ζευγάρι που δεν τσακώνεται ποτέ ή δεν έχει να αντιμετωπίσει διαφωνίες στη σχέση του. Οι τρόποι ενός τσακωμού είναι πολλοί. Μερικά ζευγάρια προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν φωνάζοντας και βρίζοντας ενώ άλλοι προτιμούν να μη μιλούν μεταξύ τους. Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ίδιο: απογοήτευση, πληγωμένα αισθήματα και αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της σχέσης.

Ένας καυγάς, όμως, αν γίνεται τη σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο μπορεί να είναι εποικοδομητικός και να ωριμάσει μια σχέση. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές κι μάθε πώς θα τα καταφέρεις!

  1. Μιλησε για αυτά που σε απασχολούν πριν έρθει ο θυμός: Αν εσύ ή το ταίρι σου προσαθήσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που έχει προκύψει πριν φτάσετε στα όρια σας, μπορεί να λυθεί πολύ πιο εύκολα και με ήρεμο τρόπο. Με αυτον τον τρόπο θα αποφύγετε να πείτε κουβέντες που δεν θα εννοείτε φτάνοντας σε μια κατάσταση που μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.
  2. Μην υψώνεις τη φωνή σου. Όσο περίεργο κι ν σου φαίνεται το να προσπαθήσεις να χαμηλώσεις τη φωνή σου σε μια στιγμή έντασης, μειώνει το θυμό σου και μαζί με αυτόν τα έντονα και, μερικές φορές, παράλογα συναισθήματα που σε κατακλίζουν.
  3. Μην αναφέρεσαι στο παρελθόν. Μην “χτυπάς” στον/στην σύντροφο σου γεγονότα και λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Προσπάθησε να λύσεις τα θέματα που σας απασχολούν τώρα και σκέψου αργότερα τα άλυτα θέματα του παρελθόντος.
  4. Μην απειλείς με τέλος της σχέσης σας. Αν σε κάθε καυγά λες στον/στην σύντροφό σου οτι τελειώσατε κάποια μέρα θα το δεχτεί και θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει. Τη στιγμή του τσακωμού υπάρχει φόρτιση και πολλά απο αυτά που λές δεν τα εννοείς! Μην παίζεις, λοιπόν, με τη φωτιά…
  5. Μην αποφεύγεις τον θυμό σου. Το να κρατάς μέσα σου τα πάντα δεν έχει ποτέ καλή κατάληξη. Η έκρηξη θα έρθει και θα είναι πολύ πιο δυνατή από μια απλή διαφωνία. Προσπάθησε να εξωτερικεύσεις τον θυμό σου με τον σωστό τρόπο.
  6. Πρέπει να καταλάβεις τη διαφορά θυμού και οργής. Ο θυμός απο μόνος του δεν είναι καταστροφικός. Αυτό που σε κάνει να ουρλιάζεις και να σπάς αντικείμενα είναι αποτέλεσμα οργής! Προσπάθησε να το μετριάσεις.
  7. Δημιούργησε μια διαδικασία για να λύνετε τα θέματα που προκύπτουν. Πάρτε ο καθένας 5 λεπτά και αναφέρετε ήρεμα αυτά που σας απασχολούν. Διαθέστε 20 λεπτά για να σκεφτείτε τη θέση του άλλου και αυτά που έχει να σας πει και μετά συζητήστε το ώστε να βρείτε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό.
  8. Μην παρασύρεσαι σε ένα τσακωμό. Αν ο/η σύντροφος προσπαθεί να σε κάνει να τσακωθείτε μην πέσεις στην παγίδα. Πολλοί άνθρωοι έχουν την ανάγκη ενός καυγά για να νιώσουν δυνατοί και να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Μην τους δώσεις αυτή τη δύναμη!
  9. Μην γίνεσαι ΠΟΤΕ βίαιος/βίαιη. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή σε καμία σχέση. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις τον θυμό σου και τον εαυτό σου είναι καλύτερο να αποχωρήσεις από τον τόπο του καυγά και αν υπάρξει άσκηση βίας είναι απαραίτητο να γίνει αναφορά στην αστυνομία και επίσκεψη σε ειδικό.
Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]