Τι είναι η πολυγαμική σχέση και γιατί πρέπει να μείνεις μακριά της

Η πολυγαμική σχέση είναι μία παγίδα για τον ερωτευμένο και η ουτοπία για ένα άτομο που δε ζηλεύει. Μάθε πότε γίνεται παγίδα και πρέπει να την αποφύγεις.

Στη ζωή σου θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους με τρελές ιδέες. Άτομα τα οποία θέλουν να σε καταπιέζουν μέσω του ελέγχου, ανθρώπους που θα σε λατρέψουν, αλλά μπορεί να σε πληγώσουν και συντρόφους που δεν θέλουν εκπτώσεις την ελευθερία τους.

Καλωσόρισες στους οπαδούς της πολυγαμικής σχέσης.

Τι είναι η πολυγαμική σχέση;

Είναι μία σχέση στην οποία τα άτομα λειτουργούν σε ένα ανοιχτό ερωτικό πλαίσιο, χωρίς την έννοια της απάτης και της κτητικότητας.

Όσοι τη στηρίζουν λένε πως νιώθουν πολύ κοντά στο ή στη σύντροφο τους, όμως παράλληλα νιώθουν και άλλα πράγματα για άλλους ανθρώπους ή έχουν ερωτική επιθυμία για άλλα πρόσωπα και θεωρούν ότι δεν πρέπει να καταπιέζονται.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως οι κανόνες που θέτονται δεν είναι εύκολοι για όλους, όμως εξυπηρετούν τον ένα που τους εμπνεύστηκε και τους επέβαλε.

Με απλά λόγια η πολυγαμική σχέση είναι η συγκάλυψη να έχει κάποιος την συναισθηματική ασφάλεια, αλλά να κάνει και σεξ με άλλους χωρίς να δίνει αναφορά.

Σχέσεις και σχέσεις

Η πολυγαμική σχέση μπορεί να ξεκινήσει έτσι, όμως υπάρχει και η κανονική σχέση που γίνεται πολυγαμική ή ένας κουρασμένος γάμος.

Στην πρώτη περίπτωση είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξεις αν θα μπεις σε αυτό το τρυπάκι ή αρνηθείς το να μοιράζεσαι τον άνθρωπο σου με άλλους και να έχει την απαίτηση να δίνεσαι και σε τρίτους για να «είναι δίκαιο».

Πρέπει να διαβάσεις  20 Γνωμικά ( quotes ) για τον έρωτα και την αγάπη

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μακροχρόνιες που αναζητούν στήριγμα για να παραμείνουν όρθιες και ζωντανές. Οι σύντροφοι καταλαβαίνουν πως έχουν έρθει σε ένα σεξουαλικό τέλμα και πως η ανανέωση πρέπει να γίνει με νέα πρόσωπα.

Έτσι καταλήγουν είτε δοκιμάζουν την εναλλαγή συντρόφων, το γνωστό swinging το οποίο γίνεται υπό την παρουσία και των δύο με άλλα ζευγάρια ή άτομα, είτε αποφασίζουν πως θα κάνουν ότι κάνουν ξεχωριστά, όμως θα είναι τυπικά μαζί.

Γιατί υπάρχει πρόβλημα;

Μπορεί να θεωρηθεί αναχρονιστικό, συντηρητικό ή οτιδήποτε άλλο, όμως η πολυγαμική σχέση είναι κοροϊδία και εκμετάλλευση τις περισσότερες φορές.

Σπάνια θα βρεθούν δύο άνθρωπο που έχουν την ίδια οπτική για τον έρωτα. Αν βρεθούν και είναι ειλικρινείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οφείλουμε να την αποδεχτούμε.

Αυτό που θεωρώ όμως είναι πως τις περισσότερες φορές ο ένας σύντροφος, λόγω των συναισθημάτων που τρέφει ακόμα δείχνει αδυναμία και συμβιβάζεται για να μην τα χάσει όλα.

Σε αυτή την περίπτωση η πολυγαμική σχέση καταλήγει τοξική και τον κατατρώει.

Οφείλει να την αρνηθεί και να μείνει μακριά της, είτε ξεκινά τώρα, είτε πρόκειται για έναν γάμο 10 ετών.

Πρέπει να διαβάσεις  Εξομολογήσεις: Όταν τον έπιασα να με απατά

Το να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να ακολουθείς τις επιθυμίες της καρδιάς σου είναι σημαντικότερο από κάθε πολυγαμική σχέση ή έναν άνθρωπο που πλέον σε θέλει μόνο για όσα προσφέρεις και δεν σε θεωρεί το πιο πολύτιμο πρόσωπο της ζωής του.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]