Skip to main content

Το να διατηρείς μία σχέση μετά από πολλά χρόνια είναι σίγουρα ένα δύσκολο επίτευγμα. Συνεχώς ανακαλύπτεις νέες πτυχές τόσο του εαυτού σου όσο και του συντρόφου σου καθώς μεγαλώνετε και ωριμάζετε παρέα. Ωστόσο, καθώς περνάτε μαζί τα χρόνια αρχίζετε να συνηθίζετε ο ένας τον άλλον και αναπόφευκτα δημιουργείται μία μονότονη ρουτίνα. Παρότι, καμία σχέση δεν είναι τέλεια είναι σημαντικό το να προσπαθείς για αυτή και να σιγουρεύεσαι ότι η αγάπη βρίσκεται ακόμα εκεί. Πως όμως θα το καταφέρεις αυτό;

Μην παραμελείς τα όρια της σχέσης

Όπως είπαμε, μετά από ένα χρονικό διάστημα μπαίνει η συνήθεια και η ρουτίνα ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτό μπορεί να σας κάνει να χάσετε τα όρια που είχατε θέσει στην αρχή. Ως αποτέλεσμα ο σεβασμός και η εκτίμηση ανάμεσά σας μπορεί να δοκιμαστούν και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνσή σας.

Μην ξεχνάς τα όμορφα κομμάτια

Στην αρχή όλα τα ζευγάρια βγαίνουν ραντεβού, περνάνε χρόνο μαζί, κάνουν όνειρα και πραγματοποιούν στόχους. Από ένα σημείο και μετά αυτός ο ενθουσιασμός χάνεται και οι άνθρωποι ξεχνούν γιατί ήθελαν εξ’ αρχής αυτή τη σχέση. Μην αφήνεις αυτές τις όμορφες συμπεριφορές να χάνονται στο βάθος του χρόνου. Άσχετα με το πόσα χρόνια μετράει η σχέση σου προσπάθησε να συνεχίσεις να κάνεις πράγματα με τον άνθρωπό σου που κάνατε και παλιά.

Πρόσεχε τον εαυτό σου

Είναι πολύ όμορφο να έχεις κάποιον να σε νοιάζεται αλλά πρώτα πρέπει να το κάνεις εσύ για εσένα. Πολλές φορές αφηνόμαστε σε μία σχέση. Βλέπεις ανθρώπους να παίρνουν κιλά και γυναίκες που άλλοτε ήταν κοκέτες τώρα να κυκλοφορούν εντελώς απεριποίητες. Ωστόσο, η φροντίδα του εαυτού δεν σταματά μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Προχωράει και στο κομμάτι της υγείας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής. Σίγουρα υπάρχουν περίοδοι που κάτι μπορεί να συμβαίνει και να αφήνουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι λογικό. Το παράλογο είναι να είναι αυτός ο κανόνας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης. Πρέπει να φροντίζουμε εμάς για να είμαστε σε θέση να φροντίσουμε και τη σχέση μας.

Άλλαξε τη ρουτίνα

Ξέρω πως είναι πολύ σύνηθες να το ακούς αυτό, έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ το γιατί; Η ρουτίνα μας δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας. Όταν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον αισθάνεσαι ότι έχεις τον έλεγχο και ότι είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις ότι και να συμβεί. Για αυτό και πολλές φορές -ακόμα και υποσυνείδητα- χτίζουμε τη ζωή μας γύρω από μία ρουτίνα. Βέβαια όσο και αν βολευόμαστε μέσα σε αυτή, κάποια στιγμή η βαρεμάρα μας χτυπάει την πόρτα. Εκεί είναι που πρέπει να πάρεις θέση και να κάνεις κάτι διαφορετικό είτε μόνη, είτε με το ταίρι σου. Είναι η στιγμή που χρειάζεσαι μία ανανέωση και αν τη βιώσεις εσύ, θα την μεταφέρεις και στον άνθρωπό σου.

Να θαυμάζετε ο ένας τον άλλον

Μπορεί να έχετε παρά γνωριστεί πλέον αλλά είναι πάντοτε σημαντικό να θυμάστε τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε ο ένας τον άλλον. Αν χαθεί ο θαυμασμός, είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθούν και τα συναισθήματα. Επικεντρώσου στα χαρακτηριστικά που σου αρέσουν και εκτιμάς στο ταίρι σου. Έτσι του ανεβάζεις το ηθικό και τον κάνεις να αισθάνεται και ότι αξίζει ο ίδιος, αλλά και ότι αξίζεις εσύ να είσαι δίπλα του.

featured photo: www.unsplash.com / @carlyrae