Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί.

Κι επειδή πάνω στα νεύρα και την ένταση μπορεί να ειπωθούν πράγματα που δεν εννοείς, είτε εσύ είτε ο σύντροφός σου, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να αποφύγεις τις περαιτέρω εντάσεις.

Οι τσακωμοί είναι περίπλοκοι και ξεκινούν για διάφορους λόγους.

Μερικές φορές είμαστε αγχωμένοι. Μερικές φορές, είμαστε δυσαρεστημένοι. Μερικές φορές η αιτία του καυγά μπορεί να είναι ανούσια. Αλλά και πάλι θα συμβεί.

Ανεξάρτητα από αυτό, κανείς δεν έχει ανοσία σε καυγάδες. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά από έναν καυγά για να βοηθήσεις εσένα και τους εμπλεκόμενους να προχωρήσετε παρακάτω ή να το αντιμετωπίσετε.

Απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθείς από τον καυγά ή το άτομο με το οποίο μαλώνεις εκείνη τη στιγμή. Το να κάνεις μια βόλτα μπορεί να είναι προς όφελός σου. Θα ηρεμήσεις και θα αποτρέψεις την περαιτέρω κλιμάκωση μίας κατάστασης.

Πάρε τον χρόνο σου

Οι τσακωμοί συμβαίνουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο και αυτό δεν μπορείς να το αποφεύγεις πάντα σε κάθε σχέση και συνθήκη. Είναι απαραίτητο λοιπόν να αφιερώσεις χρόνο για να κατανοήσεις γιατί συνέβη αρχικά ο καυγάς. Μπορείς να αναλύσεις τα συναισθήματα, τις σκέψεις σχετικά με το πώς ανταποκρίθηκες και πώς απάντησε το άλλο άτομο κατά τη διάρκεια του καβγά.

Μερικές φορές, όταν αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και κάνουμε ένα βήμα πίσω, μπορούμε να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα.

Ανάλυσε το

Αλλά όχι υπέρ-ανάλυσε το. Το να σκεφτείς και να αναλύσεις τους λόγους που συνέβη ο καυγάς, μακροπρόθεσμα θα σε βοηθήσει να αποτρέψεις μία παρόμοια κατάσταση. Θα σε βοηθήσει ακόμα και να κατανοήσεις τις βαθύτερες αιτίες. Άλλωστε κανείς δεν διαφωνεί σοβαρά για αστείους λόγους. Αν υπάρξει διαφωνία για κάτι ασήμαντο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κρατήσει για πολύ.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί δεν σου στέλνει μήνυμα; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου!

Οι τσακωμοί οδηγούνται από το πάθος και συχνά από μια παρεξήγηση. Μπορούμε να τους αποφύγουμε επικοινωνώντας, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν για άλλους λόγους, όπως το άγχος.

Γράψε τι αισθάνεσαι

Το γράψιμο είναι θεραπευτικό και συχνά μας επιτρέπει να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε με λέξεις που μπορεί να δυσκολευόμαστε να πούμε και να μοιραστούμε. Όταν είμαστε θυμωμένοι, δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα ή αυτό που μας ενοχλεί. Συχνά παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε το πραγματικό ζήτημα επειδή το μυαλό μας είναι μπερδεμένο με συναισθήματα και θυμό. Ωστόσο, όταν αφιερώνουμε χρόνο για να γράψουμε, δίνουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να σκεφτεί και να βουτήξει βαθύτερα σε αυτό που μας ενοχλεί.

Θα δεις κι εσύ πως αν επενδύσεις στην πρακτική του γραψίματος θα κατανοήσεις πολύ περισσότερα και για τους άλλους και για τον εαυτό σου αλλά και για τις όποιες αιτίες ενός καυγά.

Συζήτησέ το

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μετά από έναν καυγά η συζήτηση δεν είναι το πρώτο μέλημα όλων. Κι είναι εν μέρει κατανοητό καθώς μερικές φορές αποφεύγουμε να μιλήσουμε για ό,τι μας αναστάτωσε γιατί νιώθουμε ντροπή, είμαστε ακόμα θυμωμένοι ή δεν ξέρουμε πώς να μιλήσουμε για το πώς νιώθουμε.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι ο ιδανικός; 4+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Τείνουμε να αποφεύγουμε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Aλλά αν δεν το συζητήσουμε, τα συναισθήματά μας παραμένουν κρυμμένα. Έτσι, όταν βρεθεί το επόμενο πράγμα που θα μας αναστατώσει, συσσωρεύεται και εκρήγνυται.

Μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσεις για αυτό που συνέβη, αλλά σχεδόν πάντα επανέρχεται αργότερα αν αγνοήσεις την κατάσταση.

Πηγή: Savoir Ville

featured photo: ©pexels/@cottonbro

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτά τα 5 ζώδια θα είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες ενός Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι πιστός, λογικός και παθιάζεται με ό,τι κάνει. Μένει κολλημένος στις λεπτομέρειες, δουλεύει κυρίως μοναχικά και θέλει όλοι να φέρονται με τον...

Είναι λίγος για εκείνη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της το πω;

Θεωρώ το αγόρι της λίγο για την υπέροχη φίλη μου. Είναι πανέξυπνη, χαρισματική, κουκλάρα και πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν...

Η σημασία της καλοσύνης σε μια σχέση

Ζούμε σε έναν αποδεδειγμένα σκληρό και όχι τόσο ευγενικό κόσμο. Από καταπιεστικούς θεσμούς μέχρι πιο εξατομικευμένα παραδείγματα κακίας όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ευγένεια...

18 λόγοι για να χωρίσεις από μία μακροχρόνια σχέση

Το να διακόψεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο. Ίσως και τρομακτικό, κάποιες φορές. Αν εμπλέκεται απιστία, τότε...

«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει...

Τα 6 ζώδια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν στον πρώην τους

Υπάρχουν περιπτώσεις χωρισμών που δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, ή διαρκούν για μεγάλο διάστημα απλά όχι για πάντα. Είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]