Skip to main content

Μερικές φορές όταν μία σχέση τελειώνει μπορεί να αισθάνεσαι ότι η ζωή σου δεν έχει νόημα πια, να μην έχεις όρεξη να σηκωθείς από το κρεβάτι και να μη σκέφτεσαι τίποτα πέρα από τον πρώην. Ωστόσο, με τον καιρό αρχίζεις να καλυτερεύεις και να αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάνεις κάτι για εσένα ώστε να βγεις από αυτή την κατάσταση. Επίσης, μπορεί να σκέφτεσαι ότι μία καινούρια γνωριμία θα σε βοηθούσε πολύ να το πετύχεις αυτό. Παράλληλα αισθάνεσαι πολύ αδύναμη ακόμα και στη σκέψη του να αρχίσεις να βγαίνεις με κάποιον καινούριο. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο μαύρα όσο νομίζεις, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα και θα βρεις και πάλι την αγάπη.

Πάρε τον χρόνο σου και εξέφρασε τα συναισθήματά σου

Ένας χωρισμός δεν περνάει από τη μία μέρα στην άλλη. Όταν χωρίσεις είσαι χωρισμένη, όχι ελεύθερη. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα σκέφτεσαι τον πρώην -και είναι λογικό. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου πριν προχωρήσεις παρακάτω. Μην κρατάς μέσα σου όσα νιώθεις γιατί έτσι το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς ένα εσωτερικό τοξικό πεδίο. Μίλα, κλάψε, θρήνησε τον χωρισμό σου με όποιο τρόπο, αρκεί να το βγάλεις από μέσα σου.

Χρησιμοποίησε το υποστηρικτικό σου σύστημα

Οι φίλοι, οι συγγενείς, η ψυχολόγος σου ή όποιος άλλος άνθρωπος στη ζωή σου αισθάνεσαι ότι μπορεί να σε βοηθήσει χρειάζεται να είναι παρόν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σου. Ζήτα την βοήθεια και την υποστήριξή του λοιπόν. Μην κάθεσαι να το περνάς μόνη σου όλο αυτό. Η χαρά που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται και η λύπη που μοιράζεται διαιρείται. Αν το κάνεις θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου. Και μόνο που θα έχεις δικούς σου ανθρώπους δίπλα σου να σε νοιάζονται θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Θυμήσου την αξία σου και κάνε κάτι όμορφο για εσένα

Ακόμα και αν εσύ ευθύνεσαι για αυτό τον χωρισμό να θυμάσαι ότι είσαι και εσύ άνθρωπος και τα λάθη είναι στην ανθρώπινη φύση. Σκοπός μας δεν είναι να είμαστε ούτε τέλειοι, ούτε αλάνθαστοι. Σκοπός είναι να είμαστε σε θέση να δούμε τα λάθη μας και να μάθουμε από αυτά έτσι ώστε να μην τα ξανά κάνουμε. Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνεις αξία στη ζωή σου. Έχεις ήδη μάθει πολλά από τις εμπειρίες σου και σίγουρα θα έχεις υπέροχα χαρακτηριστικά τα οποία αξίζουν καλύτερες καταστάσεις από το να θρηνείς για έναν χωρισμό. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τι αξίζεις και βγες από αυτή την κατάσταση προκειμένου να βρεις αυτό που είναι πραγματικά για εσένα.

Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Σίγουρα θέλεις να έρθει στη ζωή σου ένας άνθρωπος με υπέροχες ποιότητες που θα σου ταιριάζουν. Για να τον βρεις όμως και να τον έλξεις θα πρέπει να είσαι και έχεις και εσύ να προσφέρεις τα αντίστοιχα. Ξεκίνα να τρως υγιεινά -όχι για τη σιλουέτα σου αλλά για την διάθεσή σου-, βρες ένα είδος άσκησης ώστε το σώμα σου να ανεβάσει τα επίπεδα σεροτονίνης που ευθύνεται για την χαρά και την ευεξία, διάβασε ένα ωραίο βιβλίο ή ξεκίνα ψυχοθεραπεία. Κάνε πράγματα που θα σε ανεβάσουν και θα σε κάνουν να αισθανθείς περήφανη για το ποια είσαι.

Βγες ξανά εκεί έξω για να βρεις αυτό που θες

Και αυτή τη φορά φρόντισε να μη συμβιβαστείς με λιγότερα από αυτά που θες και αξίζεις. Έχεις μάθει από τα λάθη σου και είσαι μία βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξεις τα μάτια σου για να βρεις αυτό που ψάχνεις. Όσο και αν προηγούμενες καταστάσεις της ζωής σου σου έχουν κόψει τα φτερά, εσύ μόνο ξέρεις ποια είσαι και τι μπορείς. Μην αφήνεις λοιπόν τις προβολές που έκαναν οι προηγούμενοι επάνω σου, λόγω της ανεπάρκειάς τους να σε επηρεάζουν στο τώρα. Υπάρχουν τόσο μοναδικά πλάσματα εκεί έξω που είναι διατεθειμένα να αναγνωρίσουν την αξία σου και είναι ώρα να τα βρεις. Ακόμα και εν μέσω καραντίνας, βγαίνοντας για τρέξιμο, κατεβάζοντας ένα dating-app ή ακόμα και πηγαίνοντας στο super market, μπορείς να γνωρίσεις τον ιδανικό σύντροφο από εκεί που δεν το περιμένεις. Αλλά είπαμε, έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

featured photo: https://elements.envato.com/ seventyfourimages