Skip to main content

Ήρθε τελικά η στιγμή που έτρεμες στην σκέψη. Χωρίσατε. Εσύ είσαι σε μια κατάσταση πανικού και απόγνωσης. Κλαις, χτυπιέσαι, περνάς ώρες ατελείωτες με χιλιάδες ερωτηματικά να γυρίζουν στο κεφάλι σου. Ξανά και ξανά. Όσο πόνο και να νιώθεις όμως, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Είσαι μόνη σου.

 

Η κατάσταση όμως γίνεται και χειρότερη. Μετά τον χωρισμό σας, εσύ μαθαίνεις πως αυτός έχει ήδη βρει μια άλλη. Εκεί είναι που πραγματικά τα χάνεις τελείως και τρελαίνεσαι. ‘Πως μπόρεσε να προχωρήσει τόσο γρήγορα; Δεν τον νοιάζει καθόλου;’ Στο μεταξύ εσύ, όχι μόνο δεν έχεις ξεπεράσει αυτό τον χωρισμό, αλλά τον θέλεις πίσω.

 

Πως θα καταφέρεις όμως κάτι τέτοιο, από την στιγμή που εκείνος είναι ήδη με μια άλλη γυναίκα;

Καταρχάς, δεν πρέπει να χάνεις την ψυχραιμία σου. Θέλω να ηρεμήσεις και να μην πανικοβάλλεσαι. Σκέψου το εξής: Αν ο χωρισμός σας είναι πρόσφατος και αυτός βλέπει ήδη κάποια άλλη, αυτό σημαίνει πως δεν έχει προλάβει να αναπτύξει ουσιαστικά συναισθήματα για εκείνη. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχει ξεπεράσει καθόλου εσένα. Απλά είναι άντρας και προσπαθεί να προχωρήσει απευθείας στην επόμενη, για να μην χρειαστεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα.

Αυτό εσένα όμως, σου ανοίγει το παραθυράκι που χρειάζεσαι, για να ξαναμπείς με έξυπνα βήματα στην ζωή του και να τον κερδίσει ξανά. Να τον κερδίσεις από εκείνη που εμφανίστηκε και νιώθεις πως πήρε την θέση σου.

Επίσης, υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό που θέλω να σου αποκαλύψω σε αυτό το σημείο. Το ζήτημα δεν είναι να τον καταφέρεις να γυρίσει πίσω σε σένα. Η πραγματική σου αποστολή είναι να καταφέρεις να τον κάνεις να θέλει εκείνος να γυρίσει πίσω σε σένα.

Πάρε λοιπόν μια βαθιά ανάσα, προσπάθησε να συνέλθεις και διάβασε προσεκτικά αυτά που έχω να σου πω.

  • Βήμα 1ο – Δώσε χώρο σε εκείνον και χρόνο στον εαυτό σου

Ένα τεράστιο και τραγικό λάθος που μπορεί να μπεις στον πειρασμό να κάνεις, είναι να πιστέψεις με το να επιμένεις και να του στέλνεις διαρκώς, θα τον κερδίσεις πίσω. Το 80% των ανθρώπων πιστεύουν πως με το να επιμένουν, θα καταφέρουν αυτό που θέλουν. Στην πραγματικότητα όμως, κάτι τέτοιο όχι απλά δεν ισχύει, αλλά συνήθως φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάς πως ο πρώην σου έχει ήδη βρει μια άλλη. Δεν έχει κανένα νόημα λοιπόν να τον βομβαρδίζεις με μηνύματα και να τον πιέζεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φανείς απελπισμένη. Και πίστεψέ με, αυτό είναι το τελευταίο που θέλεις να φανείς στα μάτια του.

Σε αυτό το βήμα πρέπει να αφήσεις να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα πριν επικοινωνήσεις μαζί του, ώστε να έχει και αυτός τον χρόνο για να συνειδητοποιήσει την απουσία σου. Ακόμα κι αν είναι με άλλη, πίστεψέ με, θα αρχίσουν να του έρχονται μνήμες του παρελθόντος και στιγμές που περνούσατε μαζί. Οπότε υπομονή.

  • Βήμα 2ο – Εστίασε στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μετά από έναν χωρισμό, παραμελούν εντελώς τον εαυτό τους και αντιμετωπίζουν τα πάντα με ένα attitude παραίτησης. Μόνο θλίψη, φόρμες και θρήνος. Αυτά τα ξεχνάς αυτή την στιγμή.

Αν προσπαθείς να τον ξανακερδίσεις πίσω, αυτό είναι ένα τραγικό λάθος. Δεν μπορείς εσύ να είσαι αφημένη και σε πλήρη κατάρρευση, ενώ η άλλη κάνει την προσπάθειά της για να τον εντυπωσιάσει. Φρόντισε λοιπόν να βελτιώσεις όχι μόνο την εξωτερική σου εμφάνιση, αλλά και να δουλέψεις μέσα σου.

Στην πρώτη περίπτωση της εξωτερικής εμφάνισης, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ένα ανανεωμένο κούρεμα, μια αλλαγή στην γκαρνταρόμπα σου ή οι τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο, μπορούν να κάνουν θαύματα για να είσαι πιο εκθαμβωτική και καλύτερη από ποτέ.

Όσον αφορά στην πρόκληση της πνευματικής σου βελτίωσης, εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Μην ξεχνάς πως η εξωτερική εμφάνιση είναι το εισιτήριο, αλλά η προσωπικότητα και η αυτοπεποίθηση είναι αυτά που θα τον κάνουν να φαίνεσαι ελκυστική στα μάτια του.

Φρόντισε λοιπόν να διαβάσεις βιβλία, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να βρεις νέες δραστηριότητες, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με καινούργια άτομα και καινούργια μέρη.

  • Βήμα 3ο – Επικοινωνία υπό προϋποθέσεις

Μπορεί το γεγονός ότι τα έφτιαξε με άλλη αφού χωρίσατε, να ήταν η αφορμή που αντιλήφθηκες πως αυτός ο χωρισμός ήταν λάθος και τον θέλεις πίσω. Μπορεί όμως από πριν να έψαχνες τον τρόπο και το timing για να τον προσεγγίσεις ξανά.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα η στιγμή αυτή που εκείνος έχει μόλις ξεκινήσει καινούργια σχέση δεν είναι η κατάλληλη. Πρώτον, δεν είναι δίκαιο και σωστό ούτε για εκείνον, ούτε όμως και για εσένα, αφού σίγουρα δεν πρόκειται να σου βγει σε καλό. Ακόμα κι αν σε σκέφτεται και υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επανασύνδεσης μέσα του, το πιθανότερο είναι στη φάση αυτή να σε απορρίψει.

Αυτό που μπορείς να κάνεις μετά την περίοδο της μη επαφής μαζί του, είναι να του περάσεις διακριτικά το μήνυμα, πως υπάρχουν πολύ θετικές αλλαγές στην ζωή σου. Γι’ αυτό λοιπόν ξεχνάς τα αόριστα μηνύματα τύπου «Γειά σου τι κάνεις;» ή «Πως είσαι;» Κάνει την ζωή του και θα ισχυριστεί πως είναι μια χαρά. Αυτό το ξέρεις ήδη.

Φρόντισε λοιπόν όταν επικοινωνήσεις μαζί του, να έχεις κάτι ουσιαστικό και θετικό να μοιραστείς για εσένα. Το μήνυμα πρέπει να έχει φιλική και θετική διάθεση, πρέπει να φαίνεται πως έχεις ξεπεράσει εντελώς αυτόν τον χωρισμό και να είναι casual και με χιούμορ.

Αν αυτό που πραγματικά θέλεις είναι να είσαι και πάλι μαζί του, πρέπει να καταλάβεις πως μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνεις μερικές απλές κινήσεις. Το θέμα είναι να τις κάνεις με τον σωστό τρόπο. Αυτά ακριβώς τα μυστικά σου αποκαλύπτω στο βιβλίο μου ‘Το Μυστικό της Επανασύνδεσης’.

Κατέβασε εδώ το δωρεάν βιβλίο του Νίκου Ανδρέου

Αν θέλεις να πετύχεις επανασύνδεση, αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσεις σήμερα κιόλας.

Μην χάνεις χρόνο. Η ευτυχία σου πλέον είναι στα χέρια σου. Τι σκοπεύεις να κάνεις;

Δες Μερικά από τα καλύτερα Online μαθήματα του Νίκου:

Συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη:

Αυτό που θέλουν οι άνδρες περισσότερο και από το σεξ είναι:

Χώρισες; Πόσο καιρό πρέπει να περιμένεις για επανασύνδεση;