Skip to main content

Πρόκειται για μια δύσκολη ερώτηση. Μια ερώτηση την οποία πιθανόν να συναντάς μονίμως μπροστά σου, πόσο μάλλον αν παλεύεις να ξεπεράσεις τον πρώην σου. Και αν μέχρι τώρα νόμιζες πως τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρονται αποκλειστικά στα εθνικά και διεθνή, έρχομαι για να σε διαψεύσω.

Ο χωρισμός είναι και αυτός μια μορφή απώλειας, δικαιωματικά λοιπόν έχεις κάθε λόγο να πονάς. Αρκεί ο πόνος να σε οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην λύτρωση!

Ας αφήσουμε ωστόσο το ζήτημα των δικαιωμάτων στην άκρη και ας σταθούμε στο πως τελικά ξεπερνιέται ένας χωρισμός μαζί και το πρόσωπο που σε έκανε να κολλήσεις μαζί του.
Το προφανές λέει πως αν η απόφαση ήταν κοινή ή εξ’ ολοκλήρου δική σου τότε πολύ πιθανό να μην σε νοιάζει καθόλου το πως να τον ξεπεράσεις εφόσον λογικά τον ξεπέρασες προτού χωρίσετε.

Αν από την άλλη πλευρά τον χώρισες πριν τον ξεπεράσεις και τώρα μετανιώνεις, οι πιθανότητες λένε πως μάλλον ακόμη ενδιαφέρεσαι για εκείνον. Αν σε χώρισε εκείνος και υποφέρεις, τότε και σε αυτή την περίπτωση αυτό το θέμα αφορά εσένα. Για την ακρίβεια είσαι το θέμα μου για σήμερα!

Και τώρα τι;

Xωρίσατε, ωραία, ή μάλλον για εσένα καθόλου ωραία. Όπως και να έχει το ζήτημα είναι να του μιλήσεις αν θεωρείς πως αυτή η σχέση έληξε άδοξα. Αν όχι, τότε προχώρα παρακάτω και αν δυσκολεύεσαι εδώ θα βρεις 5 τρόπους για να το κάνεις το συντομότερο δυνατό!

1. Ο έρωτας με έρωτα περνάει

Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και το ομώνυμο τραγούδι. Από το να κάθεσαι να ακούς μονίμως θλιβερά τραγούδια, από το να κλείνεσαι στο σπίτι και στον εαυτό σου και από το να συζητάς συνέχεια για εκείνον (χωρίς εκείνον), μήπως είναι καλύτερα να ρίξεις μια ματιά τριγύρω σου και μάλιστα σε άλλες πορτοκαλιές που κάνουν και αυτές πορτοκάλια; Η επικοινωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις ή και να τα βρεις με τον εαυτό σου, θα ξεχαστείς, θα ανοίξεις τους ορίζοντες σου και κυρίως θα νιώσεις όμορφα επανακτώντας την χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Σίγουρα καμία νέα γνωριμία δεν θα πρέπει να έρχεται για να αντικαταστήσει την αμέσως προηγούμενη, ωστόσο σίγουρα θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και αν υπάρξει διάρκεια τότε μάλλον αυτό σημαίνει πως ο πρώην καλά κάνει και παραμένει πρώην μιας και η νέα γνωριμία μάλλον ήρθε για να μείνει!

2. Υπάρχει λόγος που δεν προχώρησε

Γνωρίζεις το περίφημο που λέει… «Αν αγαπάς κάποιον άσε τον να φύγει, αν γυρίσει είναι δικός σου, αν όχι τότε δεν τον είχες ποτέ;» Καθώς γράφω αυτή τη φράση δεν σου κρύβω πως αναρωτιέμαι γιατί να αφήσει κάποιος αυτόν που αγαπάει. Ωστόσο, αν ταυτίζεσαι με την παραπάνω φράση και αν την έκανες ήδη πράξη και τελικά εκείνος με συνοπτικές διαδικασίες έφυγε, ώρα του καλή θα πω εγώ όπως και δική σου! Σε μια ερωτική σχέση οι εγωισμοί, τα παιχνίδια δύναμης αλλά και μυαλού δεν έχουν θέση!

‘Όταν αγαπάς κάποιον το μόνο σίγουρο είναι πως δεν τον αφήνεις να φύγει, και αυτό γιατί δεν το δέχεται η καρδιά σου ακόμα και αν αυτό σημαίνει να ποδοπατηθεί ο εγωισμός σου. Και αφού τον αγαπάς τότε εξέτασε γιατί τον αγαπάς, μαζί και τους λόγους για τους οποίους θα άξιζε να μείνεις ή τελικά να φύγεις από εκείνον. Αν κανένας λόγος δεν είναι ικανός να τον κρατήσει τελικά κοντά σου, αν τον άφησες να φύγει και αν αυτός δεν γύρισε, τότε υπέροχα. Αυτό το πρόσωπο δεν είναι για εσένα.

Να εύχεσαι καλύτερα να μην ξανά γυρίσει, το ίδιο και εσύ. Και αν γυρίσει, εσύ καλύτερα να του γυρίσεις την πλάτη, με όμορφες και συνοπτικές διαδικασίες. *Επανέλαβε!

3. Μη ψάχνεις τρόπους να επικοινωνήσετε

Ασε τις κατασκοπίες in real life αλλά και στα social media. Ξέχνα και τις ερωτήσεις ‘γενικού ενδιαφέροντος’ στους κοινούς σας γνωστούς. Εφόσον η σχέση σας και επίσημα έχει λήξει είναι καιρός να πάψεις να περιμένεις πως θα αντιδράσει εκείνος παρακολουθώντας την δική σου ζωή και εσύ αντίστοιχα παρακολουθώντας την δική του. Να εύχεσαι ειλικρινά να είναι καλά, να περνάει όμορφα και να προχωράει στη ζωή του με ανθρώπους όμως που να του αξίζουν. Και ελπίζουμε να εύχεται και εκείνος για εσένα το ίδιο. Αν όχι, who cares, μη κρατάς κακία μέσα σου. Καλή καρδιά και προχώρα!

4. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται

Οι φίλοι λένε πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους μας θησαυρούς και ενώ προσωπικά είμαι της άποψης πως οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται περισσότερο στις χαρές παρά στις λύπες, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις παρά να ζητήσεις αν το θελήσεις την συμπαράστασή τους. Αν πάλι περιστρέφεσαι από φίλους που ειλικρινά σε αγαπάνε τότε είναι βέβαιο πως θα το κάνουν προτού χρειαστεί να τους το ζητήσεις. Μια αγκαλιά, δυο λόγια υποστηρικτικά και το να ανταλλάξεις μερικά από τα ζόρια σου με ένα πρόσωπο που σε συμπονάει μπορεί στα αλήθεια να σε βοηθήσει να επαναπροσδιοριστείς και σίγουρα να πάρεις τα πάνω σου.

5. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να βιώσει όλα τα συναισθήματα αυτού του χωρισμού. Δεν είσαι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία που βγαίνει από μια σχέση, ωστόσο αν αισθάνεσαι σαν να έχεις χάσει την γη κάτω από τα πόδια σου τότε η μόνη λυτρωτική λύση προτείνει το εξής: Kλάψε και αν χρειαστεί ξανά κλάψε. Θύμωσε, αναρωτήσου, νοστάλγησε και ύστερα βρες τις απαντήσεις που σου λείπουν.

Ο χωρισμός, ο οποιοσδήποτε χωρισμός είναι μια φάση τόσο συναισθηματική όσο και σωματική και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Συνεπώς, μια μίνι κατάθλιψη ή και μεγάλη πολύ πιθανόν να προκύψει και σε σένα. Είναι εντάξει. Είναι εντάξει να νιώθεις ένα κενό. Είναι εντάξει να μην έχεις όρεξη. Είναι εντάξει να κλαις και να πονάς. Συμφιλιώσου με την πραγματικότητα και αν δυσκολεύεσαι, οι παραπάνω 5 τρόποι σίγουρα θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω. Ίσως και περισσότερα. Όπως και να έχει θα προχωρήσεις και αυτό είναι θέμα χρόνου!

featured photo: Pexels.com/@karolina-grabowska