Skip to main content

Ο χωρισμός συνήθως δεν είναι εύκολη διαδικασία και αν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση το πιθανότερο είναι πως δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα πράγματα. Μπορεί να είσαι έτοιμη να χωρίσεις αλλά να μην το παίρνεις απόφαση ή μπορεί μόλις να χώρισες. Ακόμα μπορεί μόλις να σε χώρισε το ταίρι σου και ενδεχομένως αυτό να είναι και λιγάκι πιο δύσκολο να το διαχειριστείς. Η επεξεργασία των καταστάσεων σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πολύ εύκολη διότι έχεις εμπλακεί πολύ στην ακτάσταση και δεν μπορείς να δεις καθαρά. Ωστόσο, πρέπει να μάθεις να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για εσένα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείς έναν άνθρωπο από τη ζωή σου. Υπάρχουν λοιπόν πέντε πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου σε τέτοιες καταστάσεις.

Είναι ok να φεύγεις από καταστάσεις που δεν σου κάνουν

Όπως λέω πάντα “Αν με το να λες ναι σε κάτι, λες όχι στον εαυτό σου τότε αυτό το κάτι δεν είναι για εσένα“. Μην μένεις σε σχέσεις ψυχοφθόρες που σε ταλαιπωρούν. Φρόντισε να είσαι εσύ καλά, αλλιώς μην περιμένεις να έχεις ούτε την υγεία σου, ούτε και υγεία στη σχέση σου. Είναι ok να φύγεις από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε αν εσύ δεν είσαι καλά με αυτό.

Πρέπει να μάθεις να ζεις ερωτευμένη με τον εαυτό σου

Σκέψου όλα αυτά που θα ήθελες να αισθάνεται ο σύντροφός σου για εσένα. Να σε θαυμάζει, να σε εκτιμάει, να σε φροντίζει και να σε αγαπάει. Κανείς δεν πρόκειται να τα κάνει αυτά αν δεν τα κάνεις πρώτα εσύ για τον εαυτό σου. Σε θαυμάζεις, σε εκτιμάς, σε φροντίζεις και σε αγαπάς; Αν όχι ξεκίνα από εκεί. Βρες τρόπου να καλύψεις τις ανάγκες που περιμένεις κάποιος άλλος να σου καλύψει.

Μόλις το καταφέρεις αυτό θα δεις πως θα κάνεις καλύτερες επιλογές σε συντρόφους και οι σχέσεις σου θα είναι πιο υγιείς και λειτουργικές. Αυτό συμβαίνει διότι δεν θα περιμένεις κανέναν να σε ολοκληρώσει. Θα είσαι ολόκληρη από μόνη σου και δεν θα συνδέεσαι πλέον από ανάγκη αλλά από επιθυμία.

Εκτίμησε τους ανθρώπους που είναι εκεί για εσένα

Οι φίλοι και οι συγγενείς που θα σου σταθούν σε κάθε δύσκολη στιγμή σου είναι πολύ πιο σημαντικοί από το πρώην ταίρι σου. Εστίασε σε όλη τη θετική ενέργεια που σου δίνουν και θα δεις ότι, αν και χωρισμένη, δεν είσαι τόσο μόνη όσο νομίζεις.

Γίνε πιο παρατηρητική στα red flags

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού (ή και πιο πριν) μπορείς να καταλάβεις αν πραγματικά ταιριάζεις με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ή όχι. Τα σημάδια που χρειάζεσαι είναι όλα εκεί. Στα δίνει στο πιάτο. Αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά θα τα δεις και θα έχεις τη δυνατότητα να γλυτώσεις πολύ πιο γρήγορα από μία κατάσταση που θα σε ταλαιπωρήσει.

Αν πάλι ψάχνεις κάποιον -όπως είπαμε παρά πάνω- ο οποίος να σου καλύπτει τις ανάγκες, είναι πολύ πιθανό να παραβλέψεις όλα τα προειδοποιητικά σινιάλα. Σκοπός σου σε αυτή την περίπτωση θα είναι να ολοκληρωθείς μέσα από αυτόν τον άνθρωπο που θες να σου προσφέρει την φροντίδα και την αγάπη που ζητάς. Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο θα κατέληγε σε άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια σύνδεσης.

Θεραπεύσου πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα

Πάντοτε μετά από ένα χωρισμό είναι καλό να μένουμε λίγο μόνοι μας και να παίρνουμε τον χρόνο μας. Έτσι θα μπορέσουμε να πάρουμε την απαραίτητη απόσταση από τα πράγματα και να τα δούμε πιο καθαρά. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να θεραπεύσουμε τα δυσλειτουργικά μας κομμάτια για να προχωρήσουμε σε καλύτερες καταστάσεις.

Αν δεν περάσεις αυτό το διάστημα ίασης, το πιθανότερο είναι να πέφτεις συνεχώς στις ίδιες καταστάσεις. Δηλαδή, να έλκεις ανθρώπους που σου προκαλούν συνεχώς το ίδιο θέμα. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα δικό σου κομμάτι που τους ελκύει και το οποίο δεν έχεις θεραπεύσει ακόμα. Αν θέλεις λοιπόν από εδώ και πέρα να έλκεις υγιείς καταστάσεις, φρόντισε να είσαι υγιής εσύ η ίδια.

featured photo: www.unsplash.com / @tinamosquito