Skip to main content

ΖΥΓΟΣ

(24 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

 

Στοιχείο :  Ο Αέρας

Κυβερνών πλανήτης: Αφροδίτη

Σύμβολο: Η Ζυγαριά

Χρώμα : Ανοικτό Μπλε

Πολύτιμος Λίθος : Οπάλι

Μότο: Η ισορροπία είναι το παν

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ζυγού

Αυτό που πάντα αναζητά ένας Ζυγός είναι η ισορροπία και η αρμονία. Το στοιχείο του αέρα τους κάνει παρορμητικούς και ευμετάβλητους, ενώ η Αφροδίτη τους χαρίζει τον ερωτισμό, το γούστο, τη γοητεία και την καλαισθησία της, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα γοητευτικούς και ερωτεύσιμους.

Τους αρέσει να περιβάλλονται από κόσμο και καθώς η έντονη διαίσθηση τους βοηθάει να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των άλλων ή εξαιτίας του ανέμελου χαρακτήρα τους είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Πολλές φορές κρύβουν τα πραγματικά τους αισθήματα προκειμένου να μην διαταράξουν το ειρηνικό περιβάλλον και την ισορροπία.

Δυνατά σημεία : Τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητας ενός Ζυγού είναι η διπλωματία που συνδυάζεται τον ιδεαλισμό και την προσπάθεια για την επικράτηση της ειρήνης. Παράλληλα ένας Ζυγός είναι πάντα χαριτωμένος και φιλόξενος.

Αδυναμίες : Είναι αναξιόπιστος καθώς έχει πολλές εναλλαγές, επιφανειακός στις περισσότερες περιπτώσεις, κάποιες φορές ματαιόδοξος και σίγουρα αναποφάσιστος.

.

Ζυγός και Φιλία

Από τη φύση του ο Ζυγός θέλει να κάνει φίλους και τα χαρακτηριστικά που έχει τον βοηθάνε να έχει πολλούς. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει την φιλία είναι με τον ίδιο στο ρόλο ενός συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους ανθρώπους με στόχο φυσικά την επικράτηση και διατήρηση της ειρήνης και της ισορροπίας.

Ζυγός και  Σχέσεις

Βρίσκονται διαρκώς στην αναζήτηση του άλλου τους μισού. Η αγάπη για ένα Ζυγό έχει την πρωταρχική σημασία της λέξης. Είναι ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο, ενώ με το σύντροφό τους είναι δοτικοί, στοργικοί και ρομαντικοί.

Ζυγός και Γάμος

Ο γάμος είναι η ολοκλήρωση για ένα ζυγό. Βρίσκει μέσα σε αυτόν την τέλεια ισορροπία καθώς μέσα από αυτόν νοιώθει περισσότερο πλήρης με τον εαυτό του. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι τα όρια της ατομικότητας και της ανεξαρτησίας. Αρνητικά μπορεί επίσης να λειτουργήσει η αναποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων και η τάση του να εξισορροπεί τα πράγματα, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με παιδιά.

Ζυγός Καριέρα και Χρήματα  

Απεχθάνεται τις βαριές και βρώμικες δουλειές τις οποίες και αποφεύγει. Στην επαγγελματική τους ζωή παίζει ιδιαίτερο ρόλο η ικανότητα που έχουν στην διπλωματία, καθώς επίσης η έντονη διαίσθηση που τους κάνει να αντιλαμβάνονται τις επαγγελματικές ευκαιρίες.