Skip to main content

ΙΧΘΥΣ

(20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

 

Στοιχείο :  Το Νερό

Κυβερνών πλανήτης: Ποσειδώνας

Σύμβολο: Το ψάρι

Χρώμα :  Τιρκουάζ

Πολύτιμος Λίθος : αιματίτης

Μότο: Τα όνειρά σου μπορούν να πραγματοποιηθούν

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ιχθύ

Ο Ιχθύς είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μάχεται την σύγχυση που του προκαλεί η ίδια η δυαδική του φύση. Αθεράπευτα ρομαντικοί, ζούνε σε ένα κόσμο στον οποίο η φαντασία συμβαδίζει με την πραγματικότητα και τα όνειρα δεν είναι παρά ιδέες που απλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Όλοι όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ιχθύ, έχουν έντονα καλλιτεχνική προσωπικότητα, ενώ έχουν έμφθτη την ικανότητα να σαγηνεύουν και να μαγνητίζουν τους άλλους.

Δυνατά σημεία : Η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι σαφώς θετικά στοιχεία ενός Ιχθύ. Παράλληλα είναι συμπονετικοί και ανεκτικοί, αφιερώνονται στις σχέσεις τους και σε αυτό που κάνουν και δείχνουν ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα σε διάφορες καταστάσεις.

Αδυναμίες : Η ευαισθησία τους μπορεί να φθάσει σε υπερβολικό βαθμό, συχνά φθάνουν στο σημείο της αυτολύπησης. Στα αρνητικά τους στοιχεία συγκαταλέγονται η αναποφασιστικότητα και η αδράνεια.

Ιχθύς και Φιλία

Έχουν έμφυτη την τάση να βοηθάνε. Η ευαισθησία τους ωστόσο τους ωθεί να συμμετέχουν τόσο έντονα στο πρόβλημα του άλλου, ώστε γίνεται ταυτόχρονα δικό τους πρόβλημα με αποτέλεσμα να πληγώνονται. Η εύθραυστη ιδιοσυγκρασία τους έλκεται από άτομα με προβλήματα. Αναμφισβήτητα οι Ιχθύς είναι καλοί φίλοι. Για τους άλλους τουλάχιστον.

Ιχθύς και  Σχέσεις

Ένας Ιχθύς είναι ικανός να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο ρομαντικές σου απαιτήσεις, καθώς ο ίδιος είναι ο ορισμός του ρομαντισμού. Αγαπάνε βαθιά και μένουν πιστοίν στις σχέσεις τους.

Ιχθύς και Γάμος

Παρά την ανοργάνωτη φύση τους, η συμβίωση με ένα Ιχθύ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα με ένα σύντροφο ο οποίος θα έχει την ικανότητα να βάζει τα πράγματα σε τάξη. Ως γονείς είναι βέβαιο πως αυτό που θα δώσουν στα παιδιά τους με όλη τη δύναμη της ψυχής τους είναι αγάπη, ακόμα κι αν αρνούνται ορισμένες φορές να δουν που αυτά κάνουν λάθος.

Ιχθύς Καριέρα και Χρήματα

Η έμπνευση η φαντασία και η δημιουργικότητα ωθούν τους Ιχθείς σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Είναι το κατεξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο. Θέσεις με πολύ άγχος και ευθύνες είναι μάλλον αντίθετες προς την ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία αυτού του ζωδίου.