Skip to main content

ΤΟΞΟΤΗΣ

(23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου)

 

Στοιχείο :  Η Φωτιά

Κυβερνών πλανήτης: Δίας

Σύμβολο: Ο Τοξότης

Χρώμα :  Σκούρο Μπλε

Πολύτιμος Λίθος : τυρκουάζ

Μότο: Να ζεις μία καλή ζωή

 

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας  του Τοξότη

Τους χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, η διάθεση για εξερεύνηση περιπέτεια και ταξίδια. Παρά το ελεύθερο πνεύμα και την ανεξάρτητη φύση τους, έχουν μία μοναδική ικανότητα να προσηλώνονται στο στόχο τους και να τον κατακτούν είτε είναι μικρός είτε μεγάλος. Ο Δίας ως κυβερνήτης χαρίζει στους Τοξότες τη σοφία και την τάση για φιλοσοφική αναζήτηση.

Δυνατά σημεία : Η μεγάλη δύναμη ενός Τοξότη μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη : ανεξαρτησία.

Αδυναμίες : Η ανεξάρτητη φύση του και η ανάγκη που έχει για ελευθερία πολλές φορές τον κάνουν να είναι απαθής.

Τοξότης και Φιλία

Η φιλία ενός τοξότη είναι ανιδιοτελής. Θα σε στηρίξει και θα σε συμβουλέψει θα σε ενθαρρύνει όποτε θα το χρειάζεσαι χωρίς να περιμένει οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Ο αισιόδοξος χαρακτήρας του είναι βέβαιο πως θα σου ανεβάσει τη διάθεση καθώς θα σου μεταφέρει κάτι από τον έμφυτο ενθουσιασμό του.

Τοξότης και  Σχέσεις

Ενθουσιώδης και γενναιόδωρος ο Τοξότης είναι καλός σύντροφος για όποιον είναι σε θέση να αντιληφθεί και να σεβαστεί αυτό το οποίο είναι η πρωταρχική του ανάγκη, την ανεξαρτησία του δηλαδή.

Τοξότης και Γάμος

Στο γάμο του ο Τοξότης θέλει ο σύντροφός του να είναι το ίδιο ζωντανός με αυτόν καθώς θέλει να μοιράζεται τον ενθουσιασμό του και τη διάθεση για καινούργια πράγματα. Από την άλλη πλευρά του είναι απόλυτα απαραίτητο να διατηρήσει τα όρια της ανεξαρτησίας του. Δεν υποπτεύεται και δεν ζηλεύει το σύντροφό του, όμως περιμένει από αυτόν την ίδια αντιμετώπιση.

Τοξότης Καριέρα και Χρήματα

Μπορούν να είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι, αρκεί να μην τους πνίξει η ρουτίνα. Χρειάζονται μία δουλειά η οποία να ταιριάζει στην ανεξάρτητη φύση τους και όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εμπειρίες που έχουν κερδίσει εξαιτίας του περιπετειώδους τρόπου με τον οποίο ζουν. Μπορούν να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί, αλλά τις περισσότερες φορές αποφεύγουν να ασχοληθούν με οτιδήποτε θεωρούν πεζό.