Μιλώντας για συναισθήματα με έναν άντρα – Όσα πρέπει να ξέρεις

Author:

Category:

Έχει τύχει να μοιραστείς ποτέ τα αισθήματά σου με έναν άντρα και στη συνέχεια να σε κοιτάει λες και κατέβηκες από τον Άρη?

Σου έχουνε πει ποτέ ότι είσαι πολύ συναισθηματική?

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι οι άντρες δεν καταλαβαίνουν και δεν κατανοούν πλήρως τα συναισθήματα όπως οι γυναίκες. Επίσης, δε έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν όπως θα ήθελαν οι γυναίκες. Σήμερα θα σου μάθω πως μπορείς να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με έναν άντρα, χωρίς να τον τρομάξεις.

“Ναι, οι άντρες έχουν αισθήματα”

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να πεις ότι οι άντρες δεν έχουν αισθήματα επειδή είναι χαρούμενοι με το γεγονός ότι δεν τα μοιράζονται ποτέ. Αντιθέτως με ό,τι πιστεύεις, οι άντρες έχουν αισθήματα, αλλά δεν τα επεξεργάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι γυναίκες.

“Οι γυναίκες μοιράζονται, οι άντρες πράττουν”

Όταν οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τα αισθήματά τους, θέλουν να τα μοιράζονται. Θέλουν να τα βγάλουν προς τα έξω και τις περισσότερες φορές θέλουν να το κάνουν στο σύντροφό τους.

Οι άντρες, από την άλλη, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα αισθήματά τους θέλουν να κάνουν κάτι. Δεν θέλουν να κάθονται και να βγάζουν τον πόνο, το θυμό και τις ενοχλήσεις τους. Πολλοί θα ήθελαν να φτιάξουν το αμάξι τους στο γκαράζ, άλλοι να πάνε για ποδόσφαιρο, ή να παίξουν βιντεοπαιχνίδια. Οι άντρες δεν επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους όσο εύκολα το κάνουν οι γυναίκες. Μπορεί να θέλουν λίγο χρόνο μόνοι τους για να ηρεμήσουν.

“Αύξησε την πίεση”

Αν ένας άντρας αισθάνεται πίεση για να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές σου ανάγκες, τότε μπορεί πολύ απλά να φύγει. Δεν θα το κάνει επειδή δεν σε αγαπάει, αλλά επειδή δεν ξέρει πως να ανταποκριθεί.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός: Γιατί δεν μπορώ να προχωρήσω;

Δεν είναι φτιαγμένος για να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Ένας άντρας είναι φτιαγμένος για να λύνει προβλήματα. Έτσι όταν εσύ του πεις “αισθάνομαι έτσι και έτσι και αλλιώς” τότε θα αρχίσει να κάνει μια λίστα με όλα εκείνα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα.

Εσύ από την άλλη θέλεις απλά να σε ακούσει και να σε παρηγορήσει. Εννιά στις δέκα φορές δεν θα το κάνει, εκτός αν του το πεις εσύ να το κάνει.

“Το συμπέρασμα”

Αν ζητήσεις συμβουλές από μεγαλύτερες γυναίκες, που είναι παντρεμένες για πολλά πολλά χρόνια, θα σου πούνε να βρεις μια καλή φίλη για να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου. Αυτό πολύ απλά γιατί ο σύντροφός σου δε μπορεί να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Είναι αλήθεια. Κατάλαβε λοιπόν ότι ο άντρας σου δεν μπορεί να σε κατανοήσει σα γυναίκα. Αν θέλεις να ξεσπάσεις για μια συνάδελφό σου, ή για τα ρούχα που δε σου κάνουνε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις με μια φίλη, αδελφή ή ακόμα και με τη μητέρα σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως δεν θα αφήσεις κανέναν άντρα να ελέγχει τα συναισθήματά σου

Αν το πεις στον άντρα σου, είναι πολύ πιθανό να νομίσει ότι απλά γκρινιάζεις (και πάλι) και θα σου πει να βρεις καινούρια δουλειά και να αγοράσεις καινούρια ρούχα. Διάβασε: Αδιαφορία στη σχέση: 2+1 λόγοι που οι άνδρες «ξε-ερωτεύονται»

Δεν προσπαθεί να γίνει αναίσθητος. Θυμήσου ότι πολύ απλά είναι φτιαγμένος για να διορθώνει καταστάσεις και με αυτό τον τρόπο νομίζει πως σε βοηθάει να λύσεις τα προβλήματά σου.

Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να μιλήσεις στον άντρα σου για κάτι που σε ενοχλεί στη σχέση σας. Κάν’ το ελεύθερα, αλλά χρησιμοποίησε σωστά την επικοινωνία, χωρίς κριτική και φωνές. Για παράδειγμα, αντί να πεις “Σιχάθηκα να βγαίνεις συνεχώς με τους φίλους σου και να μη βρίσκεις ποτέ χρόνο για εμένα” πες το εξής: “μου αρέσει να περνάμε χρόνο με τους φίλους σου, αλλά μου έχει λείψει να είμαστε οι δυο μας“.

Πρέπει να διαβάσεις  Ανακαλύπτοντας τον πραγματικό έρωτα μέσα από το μυαλό

Όσο είσαι θετική και ήρεμη τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.

Προσπάθησε να κατανοήσεις το γεγονός ότι οι άντρες διαφέρουν από τις γυναίκες στην ικανότητα να επεξεργάζονται τα συναισθήματα.

Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται και μοιράζονται τα συναισθήματα οι άντρες και οι γυναίκες. Μπορείς να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με έναν άντρα, χωρίς να τον τρομάξεις, αρκεί να καταλάβεις ότι δεν είναι δουλειά του να τα ικανοποιήσει. Επιπλέον, μην ξεχνάς να πεις στον άντρα σου τι θέλεις από αυτόν – κάποιον να σε ακούει, να σε φροντίζει και να σε παίρνει αγκαλιά.

Έτσι και αυτός θα προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση αμέσως και εσύ θα νιώθεις ότι έχεις κάποιον να σε ακούσει.

Στο κάτω κάτω, αυτό δεν θέλουμε όλοι μας?

Θέλεις να έχεις όλα τα παραπάνω από έναν άντρα;

Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα μυστικά και να «ξεκλειδώσεις» το μυαλό των ανδρών; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Πάτησε τον παρακάτω σύνδεσμο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα 

Νίκος Ανδρέου
Νίκος Ανδρέου
Ο Νίκος Ανδρέου είναι γνωστός συγγραφέας και εξειδικευμένος relationship coach, που ασχολείται με τα ζητήματα των σχέσεων τα τελευταία 15 χρόνια. Στόχος του είναι να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί, να βρουν την πραγματική αγάπη και να ζήσουν την ευτυχισμένη ζωή, που θέλουν και αξίζουν.

Related Posts

περισσότερο
  Πρέπει να διαβάσεις  Τι Μήνυμα Να Στείλεις Σε Έναν Άντρα Για Να Πάρεις Αυτό Που Θέλεις!

  Ερωτικές Προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2020

  Οι ερωτικές προβλέψεις στου Σεπτεμβρίου 2020 υπόσχονται για πολλούς νέα ξεκινήματα. Είσαι μέσα σε αυτούς; Διάβασε τώρα τη δική σου πρόβλεψη και μάθε το! Ένα...

  Μείνε ο εαυτός σου μέσα σε μία σχέση

  Μία σχέση μπορεί να σε αλλάξει και να σε κάνει να γίνεις άλλος άνθρωπος. Υπάρχει όμως τρόπος να μείνεις η ίδια. Το σημαντικό είναι...

  Γιατί δεν σε καλεί μετά το πρώτο ραντεβού; 10 λόγοι

  Το πρώτο ραντεβού μπορεί να πήγε καλά ή ακόμα και τέλεια, όμως αυτός είναι εξαφανισμένος. Τα σενάριο στο μυαλό σου είναι πολλά, τι μπορεί...

  4 πράγματα για πιο δυνατή ψυχολογία

  Η καλή ψυχολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την γυναίκα σε κάθε τομέα της ζωής της. Αλλάζοντας λίγα πράγματα στην καθημερινότητα εξασφαλίζεις την ισορροπία. Η καθημερινότητα...

  Θέτοντας τα όρια του πρώτου ραντεβού

  Το πρώτο ραντεβού είναι καθαρά «αναγνωριστικό» ή μπορεί να καταλήξει και στο κρεβάτι; Δες πως μπαίνουν τα όρια και γιατί πρέπει να μην τα...

  Ο άντρας του 21ου αιώνα είναι συναισθηματικός και αυτό αρέσει!

  Ο ιδανικός άντρας είναι διαφορετικός σε κάθε εποχή. Στο σήμερα ο πολύ σκληρός και αδιάφορος άντρας είναι παρελθόν. Γιατί επιτυχία οι συναισθηματικοί τύποι; Όταν ακούς...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]