10 πράγματα που δεν μοιάζουν με αγάπη

Η αγάπη είναι αυτό που περιμένουμε να έρθει. Είναι απάντηση σε κάθε ερώτηση. Και η λύση σε κάθε πρόβλημα. Είναι αυτό που ψάχνουμε, αυτό το μοναδικό συναίσθημα που σε κάνει νιώθεις ζωντανή και άπειρα δυνατή.

Όμως συχνά τη συγχέουμε   και με όσα δεν είναι. Με όσα σε μπερδεύουν και τα ανέχεσαι νομίζοντας ότι είναι αγάπη. Η ακόμα χειρότερα πως αν υπάρχει όλα δικαιολογούνται.

 Δεν είναι πόνος

Ο μόνος πόνος που μπορώ να δεχτώ μιλώντας για αγάπη είναι αυτός που νιώθεις όταν φοβάσαι πως κινδυνεύει κάποιος που αγαπάς. Όλα τα υπόλοιπα που εμπεριέχουν δάκρυα, κρίσεις πανικού και πέρα δώθε στο σπίτι σα φάντασμα είναι ύβρις να τα συγχέουμε με αγάπη.

 Δεν έρχεται με το ζόρι

Και με κανένα ξόρκι. Το μόνο που έρχεται με ζόρια και τερτίπια είναι λίγο άσχημο σεξ. Και λέω άσχημο γιατί ακόμα κι αυτό αν φτάσεις να το πιέσεις πολύ δεν το χαίρεσαι και πολύ. Η αγάπη έρχεται αβίαστα. Χωρίς να ζητάει κάτι και χωρίς να έχει προγραμματίσει σε ποια καρδιά θα χωρέσει.

 Δεν  θέλει ταμπέλες

Ούτε τυμπανοκρουσίες. Δε με νοιάζει και δεν πρέπει να σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Η αγάπη είναι μεγαλύτερη σιωπηλή ευτυχία. Να ξέρεις πως υπάρχει χρειάζεται. Κι ας κυκλοφορείς και άτιτλη και αστεφάνωτη στον κυρ Στέφανο και σ’ όλο το χωριό. Γίνεται;

Η αγάπη δεν είναι παιχνίδι

Στην αγάπη δεν παίζεις γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος. Δεν μετράς ποιος έδειξε τα περισσότερα. Έχεις την ασφάλεια ότι ανήκεις σε μια ομάδα που ποντάρει ότι νιώθει σε σένα. Κι αυτό πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από  ένα άχαστο στοίχημα.

Δεν είναι ιδιοκτησία

Δεν είναι βασικά ούτε παράθεση, ούτε επεξήγηση. Δεν χρειάζεται να είσαι η του τάδε, ούτε να ανήκει στον τάδε. Στην αγάπη είσαι πρώτα ο εαυτός σου και έπειτα αυτό το μοναδικό που μοιράζεσαι και νιώθεις με τους ανθρώπους.

Πρέπει να διαβάσεις  Τι κάνει έναν άνδρα να δεσμευτεί; 3+1 στοιχεία που πρέπει να έχει

Στην αγάπη δε γινόμαστε ένα

Ούτε ψάχνουμε να βρούμε το άλλο μας μισό. Αυτό που μας συμπληρώνει. Γιατί έχουμε δεχτεί και ξέρουμε πως καθένας μας είναι ολόκληρος. Και απλά αν αναζητάει κάτι είναι μια ψυχή να αγαπά και φροντίζει.

 Δεν είναι κατά συνθήκη

Δεν σ αγαπώ για τα εύκολα και τα όμορφα. Και δε σ αφήνω όταν τα πράγματα ζορίζουν. Αντιθέτως στα δύσκολα η αγάπη δυναμώνει. Διαφορετικά δεν είναι αγάπη.

Δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή

Δεν πέφτουν τίτλοι τέλους μόλις τη βρεις. Ούτε τρέχετε ξέγνοιαστοι στους αγρούς. Τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί για να κρατήσεις μια αγάπη ζωντανή θέλει φροντίδα και υπομονή.

 Δεν πληγώνει

Οι άνθρωποι το κάνουν όταν δεν τους δένει αγάπη. Γιατί όταν αγαπάς νοιάζεσαι για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Θέλεις να είναι καλά και δεν είσαι κι εσύ καλά όταν πληγώνεται.

Πρέπει να διαβάσεις  Μήπως όταν βρίσκεις τον έρωτα χάνεις τον εαυτό σου;

Η αγάπη δεν είναι τέλεια

Και δεν χρειάζεται να είναι. Ούτε εσείς να είστε τέλειοι και να συμφωνείτε σε όλα χρειάζεται.

Να μαλώνετε, να διαφωνείτε, να σου σπάει τα νεύρα, αλλά στο τέλος να βρίσκετε ότι αυτά που  σας ενώνουν είναι πιο σημαντικά. Γιατί όταν αγαπάς βρίσκεις τρόπους να γεφυρώσεις και τα πιο αγεφύρωτα χάσματα. Να ενώσεις το Βόρειο με το Νότιο Πόλο, να μετακινήσεις βουνά. Να δεχτείς πως ο Ολυμπιακός υφίσταται ως ομάδα. Πως το καφέ είναι χρώμα -εκτός από απαραίτητο συστατικό να ξεκινήσεις τη μέρα σου και άλλα πολλά.

10 σημάδια ότι είναι για σένα

Προχτές η φίλη μου η Μελίνα ούρλιαζε όταν της έστειλε το new entry ένα τραγούδι των Deep Purple που για πολλούς λόγους είναι το...

3 πράγματα που ένας Ζυγός ψάχνει στον σύντροφό του

Αν σε ενδιαφέρει ένας Ζυγός, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα τον κερδίσεις. Τι μπορεί να ψάχνει, λοιπόν, ένας Ζυγός από τον σύντροφό...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου όταν έχει μια δύσκολη ημέρα

Το να έχεις μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα το έχουμε περάσει όλοι. Είναι κάποιες ημέρες που απλά όλα πάνε στραβά. Το μόνο που θέλεις...

Τι φοβάσαι και δεν χωρίζεις;

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Από την αρχή έως και το τέλος τους θέλουν δουλειά και πολύ μάλιστα. Εκτός από την ίδια τη σχέση...

Αυτό που κάθε ζώδιο αρνείται να θυσιάσει για μια σχέση

Όλοι έχουμε στη ζωή μας όνειρα και για να τα επιτύχουμε βάζουμε κάποιες προτεραιότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταφέρνουμε πάντα να φτάσουμε στον στόχο....

Όταν του αρέσεις αλλά σε θέλει μόνο για θαυμάστρια

Σου αρέσει και του αρέσεις. Έχετε μιλήσει κάποιες -ή πολλές- φορές και πλέον είσαι σίγουρη ότι ο τόνος του δεν είναι απλώς φιλικός. Σε...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]