10 πράγματα που δεν μοιάζουν με αγάπη

Η αγάπη είναι αυτό που περιμένουμε να έρθει. Είναι απάντηση σε κάθε ερώτηση. Και η λύση σε κάθε πρόβλημα. Είναι αυτό που ψάχνουμε, αυτό το μοναδικό συναίσθημα που σε κάνει νιώθεις ζωντανή και άπειρα δυνατή.

Όμως συχνά τη συγχέουμε   και με όσα δεν είναι. Με όσα σε μπερδεύουν και τα ανέχεσαι νομίζοντας ότι είναι αγάπη. Η ακόμα χειρότερα πως αν υπάρχει όλα δικαιολογούνται.

 Δεν είναι πόνος

Ο μόνος πόνος που μπορώ να δεχτώ μιλώντας για αγάπη είναι αυτός που νιώθεις όταν φοβάσαι πως κινδυνεύει κάποιος που αγαπάς. Όλα τα υπόλοιπα που εμπεριέχουν δάκρυα, κρίσεις πανικού και πέρα δώθε στο σπίτι σα φάντασμα είναι ύβρις να τα συγχέουμε με αγάπη.

 Δεν έρχεται με το ζόρι

Και με κανένα ξόρκι. Το μόνο που έρχεται με ζόρια και τερτίπια είναι λίγο άσχημο σεξ. Και λέω άσχημο γιατί ακόμα κι αυτό αν φτάσεις να το πιέσεις πολύ δεν το χαίρεσαι και πολύ. Η αγάπη έρχεται αβίαστα. Χωρίς να ζητάει κάτι και χωρίς να έχει προγραμματίσει σε ποια καρδιά θα χωρέσει.

 Δεν  θέλει ταμπέλες

Ούτε τυμπανοκρουσίες. Δε με νοιάζει και δεν πρέπει να σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Η αγάπη είναι μεγαλύτερη σιωπηλή ευτυχία. Να ξέρεις πως υπάρχει χρειάζεται. Κι ας κυκλοφορείς και άτιτλη και αστεφάνωτη στον κυρ Στέφανο και σ’ όλο το χωριό. Γίνεται;

Η αγάπη δεν είναι παιχνίδι

Στην αγάπη δεν παίζεις γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος. Δεν μετράς ποιος έδειξε τα περισσότερα. Έχεις την ασφάλεια ότι ανήκεις σε μια ομάδα που ποντάρει ότι νιώθει σε σένα. Κι αυτό πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από  ένα άχαστο στοίχημα.

Δεν είναι ιδιοκτησία

Δεν είναι βασικά ούτε παράθεση, ούτε επεξήγηση. Δεν χρειάζεται να είσαι η του τάδε, ούτε να ανήκει στον τάδε. Στην αγάπη είσαι πρώτα ο εαυτός σου και έπειτα αυτό το μοναδικό που μοιράζεσαι και νιώθεις με τους ανθρώπους.

Πρέπει να διαβάσεις  3 ερωτήσεις για όταν είσαι η μόνη που δίνεις στη σχέση

Στην αγάπη δε γινόμαστε ένα

Ούτε ψάχνουμε να βρούμε το άλλο μας μισό. Αυτό που μας συμπληρώνει. Γιατί έχουμε δεχτεί και ξέρουμε πως καθένας μας είναι ολόκληρος. Και απλά αν αναζητάει κάτι είναι μια ψυχή να αγαπά και φροντίζει.

 Δεν είναι κατά συνθήκη

Δεν σ αγαπώ για τα εύκολα και τα όμορφα. Και δε σ αφήνω όταν τα πράγματα ζορίζουν. Αντιθέτως στα δύσκολα η αγάπη δυναμώνει. Διαφορετικά δεν είναι αγάπη.

Δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή

Δεν πέφτουν τίτλοι τέλους μόλις τη βρεις. Ούτε τρέχετε ξέγνοιαστοι στους αγρούς. Τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί για να κρατήσεις μια αγάπη ζωντανή θέλει φροντίδα και υπομονή.

 Δεν πληγώνει

Οι άνθρωποι το κάνουν όταν δεν τους δένει αγάπη. Γιατί όταν αγαπάς νοιάζεσαι για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Θέλεις να είναι καλά και δεν είσαι κι εσύ καλά όταν πληγώνεται.

Πρέπει να διαβάσεις  Εμείς που αγαπηθήκαμε λιγότερο από το καθόλου

Η αγάπη δεν είναι τέλεια

Και δεν χρειάζεται να είναι. Ούτε εσείς να είστε τέλειοι και να συμφωνείτε σε όλα χρειάζεται.

Να μαλώνετε, να διαφωνείτε, να σου σπάει τα νεύρα, αλλά στο τέλος να βρίσκετε ότι αυτά που  σας ενώνουν είναι πιο σημαντικά. Γιατί όταν αγαπάς βρίσκεις τρόπους να γεφυρώσεις και τα πιο αγεφύρωτα χάσματα. Να ενώσεις το Βόρειο με το Νότιο Πόλο, να μετακινήσεις βουνά. Να δεχτείς πως ο Ολυμπιακός υφίσταται ως ομάδα. Πως το καφέ είναι χρώμα -εκτός από απαραίτητο συστατικό να ξεκινήσεις τη μέρα σου και άλλα πολλά.

15 ερωτήσεις για να κάνεις στο πρώτο ραντεβού εάν θες να μάθεις για το παρελθόν του

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο άβολα είναι μερικές φορές τα ραντεβού, και ακόμα περισσότερο το πρώτο ραντεβού. Δεν ξέρεις τόσο καλά τον άλλον ώστε...

Ραντεβού με κάποιον μικρότερό σου

Ερωτεύτηκες έναν μικρότερό σου και ανησυχείς για το πρώτο σας ραντεβού και για το τι θα πει ο κόσμος; Θέλω να σου πω για αρχή...

Tελικά το γυαλί στις πόσες φορές σπάει;

Για αυτό το κείμενο ευθύνεται ξεκάθαρα το ποτήρι με το κρασί που έπεσε όσο κάναμε ένα zoom meeting την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλο RIP στο...

Τι ψάχνεις τελικά σε μια σχέση;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που ψάχνουμε εμείς σε μια σχέση ή τι είναι αυτό που ψάχνουν οι άλλοι σε μια σχέση; Πολλές...

Γιατί πρέπει να γνωρίσεις ένα ζώδιο της φωτιάς μετά τον χωρισμό σου;

Κανένας -ή σχεδόν κανένας- χωρισμός δεν είναι εύκολος. Έχουμε πει πολλές φορές για τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις μια νέα γνωριμία μετά...

Πώς μπορείς να τον κάνεις να διαλέξει εσένα;

Πολλές φορές όταν θέλουμε κάποιον κάνουμε τα πάντα για να τον αποκτήσουμε ή για να μας προσέξει. Κάποιες φορές ξεπερνάμε τον εαυτό μας και...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]