Skip to main content

Η αυτοπεποίθηση είναι το σημαντικότερο πράγμα για μία γυναίκα. Ο Σεπτέμβρης και η επιστροφής από τις διακοπές είναι η καλύτερη εποχή για να την ανακτήσεις!

Όταν μία γυναίκα πληγωθεί και χάσει την πίστη στον εαυτό της τότε όλα δείχνουν μάταια και δίχως νόημα. Ο μόνος τρόπος για να επανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της είναι να βρει ξανά την χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός για να βάλεις όλους τους νέους στόχους στη ζωή σου και να προχωρήσεις. Είναι ουσιαστικά η αρχή ενός νέου κύκλου στη ζωή σου.

Δες 5 πράγματα που οφείλεις στον εαυτό σου να τα κάνεις ώστε να κερδίσεις την αυτοπεποίθηση σου και να γίνεις δυνατότερη!

Φρόντισε τον εαυτό σου

Η σωματική και πνευματική ισορροπία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ευζωίας. Η αυτοπεποίθηση είναι συνδεδεμένη με μία καλή ζωή. Για να μπορέσεις λοιπόν να την πετύχεις και να την απολαμβάνεις καθ’ όλη την πορεία σου θα πρέπει να φροντίζεις το σώμα και το πνεύμα σου. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βάλεις περισσότερα πράγματα που σε ευχαριστούν και σε κρατούν σε καλή φόρμα.

Γέμιζε τον χρόνο σου

Αξιοποίησε τον χρόνο σου με διάφορες δραστηριότητες ή χόμπι που σε ευχαριστούν. Η δουλειά είναι καλή, όμως πολύ εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει σε burn out και ταυτόχρονα σε κατάθλιψη. Τα πράγματα που κάνεις για εσένα είναι αυτά που θεωρούνται ως ανταμοιβή και σε ικανοποιούν. Ένα άτομο που λαμβάνει την ανταμοιβή που θεωρεί ότι αξίζει έχει πάντα υψηλή αυτοπεποίθηση.

Κόψε τις τοξικές σχέσεις

Εάν έχεις έναν δεσμό ή φιλίες που σου προσφέρουν περισσότερες πικρές εμπειρίες, από χαρές ή σε κρατούν δέσμια ψυχολογικά, τότε διέκοψε τες άμεσα. Τώρα είναι η ιδανική εποχή να ανανεώσεις τον κοινωνικό κύκλο σου και να προσθέσεις νέα άτομα που σε κάνουν πιο χαρούμενη. Πες όχι στα ψυχικά δεσμά, την καταπίεση, τον έλεγχο, την κριτική και οτιδήποτε σε ενοχλεί. Κάποιοι άνθρωποι φτιάχτηκαν για να είναι χωριστά, απλά έτυχε να συναντηθούν κάποια στιγμή στο μονοπάτι της ζωής.

Βγες έξω

Το να βγαίνεις από το σπίτι θα σου κάνει καλό. Δεν είναι μόνο πως γνωρίζεις νέο κόσμο, αντιθέτως παίρνεις ερεθίσματα και δεν μένεις κλεισμένη σε ένα σπίτι να σκέφτεσαι τις λάθος επιλογές σου. Επιπλέον η κοινωνικοποίηση, η επαφή με την τέχνη ή απλά η διασκέδαση με ένα ποτό είναι τα πράγματα που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις την φωτεινή πλευρά της ζωής και να ξαναδείς πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί και τοξικοί. Έτσι η έξοδος είναι το καλύτερο φάρμακο για την χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Απέφυγε τα dating apps

Στα dating apps υπάρχουν πολλοί τύποι ανδρών. Κάποιοι αναζητούν απεγνωσμένα σχέσεις γιατί είναι γεμάτοι φόβους, άλλοι είναι ελαττωματικοί χαρακτήρες, πολλοί θέλουν απλό και περιστασιακό σεξ και μερικοί είναι παντρεμένοι ή με δεσμό και θέλουν την εμπειρία μίας διπλής ζωής. Φυσικά υπάρχουν οι απόλυτα φυσιολογικοί με τους οποίους μπορείς να βγεις και να περάσεις φανταστικά. Το θέμα είναι πως τα dating apps δεν σου υπόσχονται πως θα ζήσεις το καλό σενάριο από την αρχή. Για να μην γεμίζεις λοιπόν τη σελίδα του TYN στο Facebook με τα αποτυχημένα ραντεβού σου και βουλιάζει περισσότερο η αυτοπεποίθηση σου, καλό θα ήταν να τα αποφύγεις για ένα διάστημα. Κλείσε τους λογαριασμούς και κάνε focus σε εσένα και στα πράγματα που αγαπάς. Ο έρωτας μπορεί να σε περιμένει στην επόμενη γωνία και τελικά να μην τα χρειαζόσουν και ποτέ. Η ζωή είναι απρόσμενα συναρπαστική!