Skip to main content

Μύθοι υπάρχουν  στο dating όπως και σε όλα τα πράγματα όταν περνάει καιρός  αλλάζουν, μεταβάλλονται.

Αλλά δυστυχώς κάποιοι μύθοι μένουν αναλλοίωτοι θυμίζοντας τα παραμύθια τύπου «αν φας γλυκό μετά το ψάρι θα πάθεις δηλητηρίαση και αν δεν φας καθόλου θα έρθει ένας δράκος να σε απαγάγει.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δε γλιτώνεις. Γιατί οι μύθοι αν έχουν μια αξία  είναι αυτή: Να σε κρατάνε σε ένα διαρκή φόβο άλλοτε της οικογένειας και άλλοτε της ίδιας της ζωής.

Και θα μου πεις απ’ τους οικογενειακούς μύθους κάποια στιγμή μεγαλώνεις και ξεγλιστράς. Με τους άλλους τους μύθους περί dating  τι γίνεται; Από αυτές τις παγιωμένες αντιλήψεις πως γλιτώνεις κανείς;

Δεν ξέρω αν γλιτώνει εντελώς. Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πως πλέον δε χρειάζεται να θεωρείς πως οι παρακάτω μύθοι αντιστοιχούν πάντα σε μια πραγματικότητα:

  • Οι άντρες δεν έχουν ανασφάλεια

Είναι άντρας και είναι δεδομένο ότι λόγω της φύσης του δε φοβάται ή κι αν φοβάται φοβάται λιγότερο από σένα. Οπότε η απόρριψη θα του έρθει μαλακά σε περίπτωση που του αρνηθείς.  Μέγα λάθος γιατί κι αυτοί είναι άνθρωποι που ανοίγονται, πληγώνονται, ερωτεύονται φοβούνται. Η καραμέλα περί ισχυρού φύλου είναι ένας μύθος που πρέπει να κοπεί.

  • Το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι λάθος

Ναι θα σε θεωρήσει εύκολη. Ενώ αν βγείτε άλλες δύο μέρες συνεχόμενα και κάνετε σεξ την τρίτη θα είσαι υποψήφια για μάνα των παιδιών του.

  • Τα ετερώνυμα έλκονται

Αρκεί στο ενδιάμεσο να έχουν βρει και κάποιο κοινό σημείο επαφής. Γιατί όταν υπάρχει μόνο χημεία –τέτοιου είδους- η έκρηξη τις περισσότερες φορές είναι θέμα χρόνου.

  • Στους άντρες δεν αρέσουν οι  δυναμικές γυναίκες

Ακόμα κι αν υπάρχουν ευτυχώς είναι λίγοι. Αν ήταν ο κανόνας τότε οι ποδιές και τα ζυμωτά ψωμιά δεν θα τα μαθαίναμε στη καραντίνα, αλλά θα κρατούσαμε την παράδοση της κουζίνας και ΜΟΝΟ –χωρίς καριέρες- σε όλη μας τη ζωή.

  • Το online dating/social media έφερε την αποξένωση

Αχ! Ναι μωρέ ας χρεώσουμε στην τεχνολογία και στα social media ότι πλέον δεν τολμάμε γι αυτό που θέλουμε. Ότι περιμένουμε να πέσει το μήλο πάνω μας για να το αρπάξουμε. Ότι τι δηλαδή; Αν κλείσει το fb και το insta και μπλοκάρουμε όλες τις online dating πλατφόρμες θα αρχίστε να φλερτάρετε έξω όπως παλιά; Όπου παλιά βάλε πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και ίσως λίγο πριν φτιαχτεί καν το Ολυμπιακό χωριό. Τότε φημολογείται η τελευταία φορά που άκουσα ότι κάποιος φλέρταρε κάποια σε μπαρ.

  • Oι γυναίκες θέλουν σχέση και οι άντρες θέλουν να είναι ελεύθεροι.

 Καταρχήν ας δεχτούμε το προφανές. Κανένας δε θέλει να είναι μόνος.

Το κατά πόσο μπορεί ή όχι να μπει κάποιος/α σε μια σχέση έχει να κάνει κατά πολύ με τι θα του βγάλει αυτός/η που έχει απέναντι του. Και αν δεν έχουμε δει ορκισμένους εργένηδες να τους σέρνει μια Σούλα από μύτη γι αρχή και λίγο αργότερα στην εκκλησία.

  • Στις γυναίκες αρέσουν τα κακά παιδιά

 Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα σε κάθε γυναίκα αρέσει ένας άντρας με προσωπικότητα, με χαρακτήρα. Κάποιος που να παίρνει πρωτοβουλίες, που να τολμάει να επιβληθεί. Με λίγα λόγια ένας δυναμικός άντρας που ξέρει τι θέλει.

Στον αντίποδα πάντα υπάρχει κι εκείνος ο μυστήριος που ξέρει πως δεν θέλει τίποτα για πολύ, αλλά του αρέσει να σου καίει το μυαλό.

Πίστεψέ με στην πραγματικότητα καμιά γυναίκα δε θέλει να παίζουν γιο- γιο με τα συναισθήματά της.

  • Κανείς δεν μένει πιστός

Και ο Αι Βασίλης δεν υπάρχει, αλλά σε κάτι πρέπει να πιστέψουμε. Οκ είναι δύσκολο πράγμα να εμπιστεύεσαι. Πόσο μάλλον αν έχεις φάει τα μούτρα σου. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως ξεκινάς με γνώμονα ότι «όλοι είναι ίδιοι» και «όλοι ζουν για να σε κοροϊδέψουν».

  • Αν είναι ο ένας και μοναδικός θα το ξέρεις από την αρχή

Και ο κολλητός μου όταν έκανε σχέση με την γυναίκα του, έδινε ένα μήνα μέχρι να χωρίσουν. Δεν ήταν «ο τύπος του» ακριβώς, μας έλεγε. Δέκα χρόνια και σήμερα από εκείνη τη μέρα τον κοροϊδεύουμε όλοι για το αλάνθαστο ένστικτό του.  Δεν υπάρχουν ενδείξεις ούτε προμηνύματα ότι βρήκες το άλλο σου μισό. Αυτό θα το δείξεις ο χρόνος. Μέχρι τότε μόνο να το ζήσεις μπορείς!

  • Θα ερωτευτείς το πολύ 3 φορές. Και θα αγαπήσεις μία

Έλα πες το είδες στο φλιτζάνι τα μελλούμενα. Όχι τίποτα αλλά δεν πίνω κι ελληνικό.

Κανείς δεν ξέρει πόσες φορές θα ερωτευτεί ούτε πόσες μπορεί να αγαπήσει. Ούτε πότε. Μπορεί αυτοί ο μύθοι  να ζωντάνεψαν με το σκεπτικό ότι μετά την πρώτα φορά που θα απογοητευτείς τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ναι αλλά πως μπορείς να ξέρεις αν δεν θα είναι καλύτερο;

featured photo: pexels.com/el-gr/@josh-willink