Skip to main content

Το μυαλό μας έχει μεγάλο ταλέντο στο να κατασκευάζει ψεύτικα όρια και όταν το κάνει μετατρέπονται σύντομα σε αληθινά εμπόδια.

Όταν λέτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, τότε πράττετε αναλόγως. Δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε το ρίσκο, επειδή ακριβώς δε βρίσκετε το νόημα. Γιατί να προσπαθήσετε για κάτι που είναι αδύνατο να γίνει?

Έτσι, καλλιεργείτε μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι έχετε δίκιο. Αυτή ακριβώς η κατάσταση μπαίνει εν τέλει εμπόδιο στην ερωτική ζωή των περισσοτέρων αντρών.

Όπως είπε και ο Bruce Lee, «Αν βάζεις συνεχώς όρια στο τι μπορείς να κάνεις, τότε αυτά θα ριζώσουν στην πραγματική σου ζωή. Δεν υπάρχουν όρια, μόνο οροπέδια και δεν πρέπει να μείνεις σε αυτά, αλλά να τα ξεπεράσεις πάση θυσία».

Αξιοποιώντας λοιπόν τα σοφά λόγια του μεγάλου μαχητή, θα καταρρίψουμε στη συνέχεια τα τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας, θέτοντας όρια στις δυνατότητές μας για μία υγιή και ευτυχισμένη ερωτική ζωή.

«Πρέπει να το παίξω χαλαρός και να κάνω την κοπέλα να έρθει σε μένα»

Κάθε άντρας φοβάται μήπως φανεί πέφτουλας. Έτσι, όταν αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού με μια κοπέλα που τους αρέσει γίνονται απόμακροι και συμπεριφέρονται ψυχρά. Μπορεί να αργούν να απαντήσουν στα μηνύματα, προσπαθώντας να δείξουν ότι είναι γενικώς απασχολημένοι με τη δουλειά τους και άλλες δραστηριότητες.

Έτσι, περιμένουν από την κοπέλα να τους αναζητήσει, έτσι ώστε να ξαναβγούν με αποτέλεσμα να περιμένουν για πάντα.

Οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν από τους άντρες να πάρουν πρωτοβουλία. Δεν πρόκειται να κάνουν την πρώτη κίνηση, ιδιαίτερα αν οι άντρες δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έτσι λοιπόν, δείχνοντας αδιαφορία στις κοπέλες, τις αναγκάζετε να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα πολλές φορές να προχωρήσουν τη ζωή τους χωρίς εσάς.

Τελευταία μάλιστα, αυτό φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άντρες χάνουν το παιχνίδι με τις κοπέλες που τους αρέσουν.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν υποκρίνεστε ότι δείχνετε χαλαροί, δίνετε την εντύπωση ότι είστε εντελώς εξαρτημένοι και θέλετε συνεχή προσοχή. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθείτε με αποτέλεσμα να χάσετε το παιχνίδι.

Δεν πρόκειται να ξενερώσετε την κοπέλα κανονίζοντας μια έξοδο μαζί της, εκτός αν της στέλνετε συνεχώς άσχετα μηνύματα.

Αν αρέσετε σε μια κοπέλα, τότε θα βρει χρόνο να βγει μαζί σας. Με το να αποφεύγετε να ξαναβρεθείτε δεν πρόκειται να την κάνετε να σας θέλει περισσότερο.

«Δεν θέλω να καταστρέψω το ραντεβού ή τη φιλία μας με ένα φιλί».

Πολλοί άντρες κάνουν απλή παρέα με μια κοπέλα και δεν κάνουν κίνηση να τη φιλήσουν. Εν συνεχεία αναρωτιούνται γιατί τα πράγματα μένουν στάσιμα.

Πώς περιμένετε να γίνει ρομαντική η ατμόσφαιρα, αν δεν την κάνετε εσείς?

Οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν αν τους αρέσετε μέσα σε περίπου 30 λεπτά.

Έτσι, ένα φιλί δεν πρόκειται να καταστρέψει τίποτα (εκτός αν δεν ξέρετε να φιλάτε). Με το φιλί δείχνετε τα πραγματικά σας συναισθήματα και με το να καθυστερείτε συστηματικώς δεν πρόκειται να βοηθήσει την κατάσταση. Οι γυναίκες γνωρίζουν επίσης ότι όταν βγαίνουν ραντεβού με έναν άντρα, σίγουρα θα θέλει να τις φιλήσει.

Το φιλί είναι αυτό που θα σας κάνει να καταλάβετε αν έχετε χημεία μεταξύ σας. Ο μόνος λόγος να εκνευριστεί μαζί σας μια κοπέλα είναι να επιμείνετε στο φιλί ενώ εκείνη σας έχει απομακρύνει.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν θέλετε να φιλήσετε μια φίλη σας. Αν μπορείτε να αποδεχτείτε την απόρριψή της, τότε μπορείτε να παραμείνετε φίλοι. Δεν πρόκειται να σας μισήσει επειδή δείξατε ενδιαφέρον γι’ αυτή.

«Αν δουλέψω σκληρότερα και αποκτήσω περισσότερα λεφτά, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με τις γυναίκες»

Βλέπουμε συνεχώς ευκατάστατους άντρες να βγαίνουν ραντεβού με κοπέλες. Είναι πολύ εύκολο να υποθέσουμε ότι τα χρήματα είναι η απλούστερη λύση για να προσεγγίσετε γυναίκες.

Έτσι, πολλοί νέοι παραμερίζουν την ερωτική τους ζωή καθώς δεν έχουν αρκετά λεφτά στην τράπεζα. Εστιάζουν στην καριέρα τους γιατί πιστεύουν ότι ένα καλό αμάξι, η ακριβή ενδυμασία και ένα ακριβό σπίτι θα τους ανοίξουν τις πόρτες της ερωτικής τους ζωής.

Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί ευκατάστατοι άντρες που δε μπορούν να βγουν ούτε ένα απλό ραντεβού.

Παρόλο που τα λεφτά βοηθούν, η προσωπικότητα και η αυτοπεποίθηση είναι το παν. Να θυμάστε ότι μόνα τους τα χρήματα προσελκύουν το λάθος τύπο γυναίκας και δίνετε την εντύπωση κάποιου που θέλει να εξαγοράσει λίγη παρέα με γυναίκες που ψάχνουν έναν sugar daddy.

Εάν θέλετε να βρείτε μια καλή κοπέλα και να συνάψετε σχέση διαρκείας μαζί της, θα πρέπει να την ελκύει η προσωπικότητά σας και όχι τα χρήματά σας. Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την προσοχή κάποιου, αλλά όχι την αγάπη του.

«Δε μπορώ να γνωρίσω γυναίκες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης»

Για κάποιο λόγο οι άντρες θεωρούν ότι υπάρχουν μόνο προκαθορισμένα μέρη όπου μπορείς να γνωρίζεις καινούριες κοπέλες, όπως τα μπαρ, τα clubs, τα πάρτυ και οι ιστοσελίδες γνωριμιών.  Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό, καθώς την τελευταία δεκαετία υπάρχουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ακόμα και τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Ακολουθώντας όμως αυστηρά μόνο τον ένα ή μόνο τον άλλο δρόμο χάνετε την ουσία. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι ένας συνδυασμός των δύο.

«Χρειάζομαι περισσότερες συμβουλές»

Πλέον βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή, όπου η γνώση είναι παντού με το πάτημα ενός κουμπιού. Όσο σπουδαίο και να είναι αυτό, μερικές φορές εμποδίζει την προσωπική μας ανάπτυξη. Πολλοί άντρες που διαβάζουν συνεχώς συμβουλές δεν πετυχαίνουν αυτά που θα ήθελαν κι αυτό γιατί ενώ έχουν τη γνώση στη θεωρία, δεν έχουν την εμπειρία από την πράξη. Και η εμπειρία αποκτάται με τη συνεχή εξάσκηση.

Αποφύγετε την υπερ-ανάλυση καταστάσεων!  Δε χρειάζεστε άλλες συμβουλές. Αυτό που χρειάζεται είναι να αναλάβετε δράση και να πειραματιστείτε με όσα μάθατε για να δείτε στην πράξη ποια λειτουργούν σωστά για εσάς.