Skip to main content

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν θα έπρεπε να μείνεις με έναν άντρα που δεν είσαι και 100% σίγουρη?

Βγαίνεις με ένα διασκεδαστικό, έξυπνο, εμφανίσιμο και ευγενικό άντρα. Είναι πολύ καλός με την παρέα σου και πιστεύει πως είσαι η καλύτερη γυναίκα στη γη. Το πρόβλημα;

Δε νιώθεις αυτό που θα έπρεπε να νιώθεις.

Σου αρέσει μεν, αλλά δεν είσαι ερωτευμένη μαζί του. Απολαμβάνεις την παρέα του, αλλά δε νιώθεις τη σπίθα του έρωτα. Θέλεις να κάνεις σχέση, αλλά δεν είσαι σίγουρη αν είναι ο κατάλληλος.

Τι κάνεις λοιπόν? Τον παρατάς και περιμένεις τον κύριο Τέλειο, ή προσπαθείς να το παλέψεις?

Πριν λίγο καιρό, η Κατερίνα ρώτησε τους αναγνώστες αν μια γυναίκα θα έπρεπε να συμβιβαστεί με κάποιον που δεν είναι ερωτευμένη. Έτσι και εγώ αποφάσισα να ρίξω περισσότερο φως στην υπόθεση.

Η περίπτωση που αποφασίσεις ότι θα περιμένεις την αδελφή ψυχή σου:

Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με κάτι λιγότερο από την αδελφή ψυχή σου. Χωρίς αυτή τη βάση, η σχέση σου θα παραμείνει ρηχή και ανεκπλήρωτη. Αν συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου ενώ είσαι δεσμευμένη με έναν άντρα που δεν έχεις ερωτευτεί, τότε τι κάνεις; Θα ζεις μια ζωή γεμάτη τύψεις; Μια ζωή που θα σου φαίνεται αιωνιότητα με έναν άνθρωπο που δεν έχεις ερωτευτεί.

Επιπλέον, η σχέση σου με έναν τέτοιο άνθρωπο θα σου φαίνεται μαρτύριο. Θα σε ενοχλούν τα πάντα πάνω του με αποτέλεσμα να τσακωθείτε πολύ άσχημα.

Η περίπτωση όπου συμβιβάζεσαι με τον κύριο Μέτριο:

Τελικά, υπάρχει ο κύριος Τέλειος; Και αν ναι, πόσο καιρό θα πρέπει να τον περιμένεις? Το να περιμένεις χρόνια μέχρι αυτός να εμφανιστεί μπορεί να είναι επώδυνο και να καταλήξεις μόνη για πάντα.

Ποιoς θέλει να καταλήξει μόνος όμως;

Αν συνεχώς προσπερνάς τις καλές επιλογές σου, μπορεί να βρεθείς μόνη σου. Έτσι όταν θα έρθει η στιγμή που θα θέλεις να κάνεις οικογένεια, θα βρεθείς να την κάνεις με τον πρώτο τυχόντα. Έτσι, υπάρχει μια άποψη που θεωρεί ότι θα πρέπει να δεσμευτείς σοβαρά με τον άντρα που έχει τις κατάλληλες αρετές και όχι αυτόν που θα ερωτευτείς.

Η άποψη αυτή θεωρεί ότι όταν ο άντρας διαθέτει όλες αυτές τις καλές αρετές, όπως ευγένεια, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη, τότε έχει όλα αυτά που χρειάζονται για έναν καλό γάμο και τα συναισθήματα θα πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Σε ένα βαθμό η άποψη αυτή έχει λογική, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά.

Είναι όμως αρκετά;

Μπορείς εν τέλει να ερωτευτείς έναν τέτοιο άντρα? Η άποψη αυτή λέει ναι, καθώς η άνεση και η ασφάλεια είναι δύο χαρακτηριστικά που κάνουν μια σχέση να κρατάει.

Ωραία όλα αυτά, αλλά ήρθε η ώρα να πω και τη δική μου γνώμη. Όπως μπορείς να καταλάβεις, κάθε πλευρά έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Παρ’ όλ’ αυτά θα πρέπει να πάρεις την καλύτερη απόφαση για εσένα, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζεις αυτό το δίλημμα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι πιστεύω πως στο θέμα της δέσμευσης και του γάμου, δεν θα πρέπει να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από τον άντρα που αγαπάς πραγματικά.

Πίστεψέ με, έχω βγει πολλά ραντεβού και ποτέ δεν κατάφερα να κάνω κάτι σοβαρό με γυναίκες που δεν ερωτεύτηκα. Πολλές φορές έδινα μια ακόμη ευκαιρία μέχρι που δεν είχε πια νόημα να συνεχίσω να προσπαθώ. Είδα επίσης πολλούς φίλους και φίλες να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα:

Μια καλή μου φίλη, η Ειρήνη, είχε μια σχέση με έναν τύπο, τον Κώστα, για περίπου έξι μήνες. Ενώ φαινόταν πως λειτουργούσε καλά και για τους δύο και ήταν αρκετά ταιριαστοί, το πρόβλημα ήταν πως η Ειρήνη δεν ήταν ερωτευμένη μαζί του. Δεν υπήρχε ερωτική χημεία μεταξύ τους. Παρ’ όλ’ αυτά, επειδή η Ειρήνη δεν ήθελε να μείνει ξανά μόνη, αποφάσισε να συμβιβαστεί μαζί του, πιστεύοντας ότι ενίοτε θα τον ερωτευόταν.

Αυτό όμως που ακολούθησε ήταν αρκετά επίπονο και ψυχοφθόρο.

Μετά από δύο χρόνια δέσμευσης, το ενδιαφέρον της Ειρήνης ελαττωνόταν όλο και περισσότερο. Η έλλειψη πάθους και αγάπης της απορροφούσε όλη την ενέργεια και είχε καταλήξει να διατάζει και να ελέγχει τον Κώστα.

Με τη σειρά του ο Κώστας, είχε καταντήσει ένα άβουλο πλάσμα, σα σκυλάκι το οποίο δεν ξέρει πως να κερδίσει το θαυμασμό του αφεντικού του. Είχε συνηθίσει την απόρριψη στο θέμα του σεξ και η αυτοπεποίθησή του είχε πιάσει πάτο.

Με τον καιρό η Ειρήνη συνειδητοποίησε ότι τα αισθήματά της για τον Κώστα δεν είχαν αλλάξει γρι, οπότε θεώρησε σωστό να τον χωρίσει. Υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι δεν θα ξαναδεσμευτεί με κάποιον που δεν είναι ερωτευμένη.

Ευτυχώς, η Ειρήνη και ο Κώστας έχουν πλέον σχέση με ανθρώπους που αγαπούν και είναι πολύ ευτυχισμένοι.

Έχοντας σαν παράδειγμα την ιστορία της Ειρήνης, καθώς και δικές μου εμπειρίες, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα να περιμένεις για τον άνθρωπο που θα κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά με την παρουσία του.

Έναν άνθρωπο που κατέχει όλες εκείνες τις αρετές που αναζητάς και ταυτόχρονα σε ελκύει σεξουαλικά.

Δε χρειάζεται να είναι τέλειος, αλλά θα είναι τέλειος για ‘σένα.

Πολλές γυναίκες κατάφεραν να βρουν τον τέλειο άντρα για αυτές. Κατάφεραν να τον βρουν, να το κατακτήσουν και να τον κρατήσουν! Πώς; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα