Skip to main content

Η συμπεριφορά του απέναντί σου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε σένα. Κινείται γύρω από τα πλαίσια πως «αυτό που επιτρέπεις είναι αυτό που θα συνεχιστεί» αλλά και όχι μόνο. Έχει να κάνει και κατά πόσο είσαι διατεθειμένη να βρωντοφωνάξεις τα θέλω σου. Μότο μου για σήμερα είναι πως «Ακόμα και αυτός που σωπαίνει έχει ευθύνη».

Και μη με ρωτήσεις γιατί. Γιατί την απάντηση μέσα σου την ξέρεις πολύ καλά. Γίνεται να καταλάβεις πως ένα μωρό πεινάει αν δεν κλάψει;  Πως πονάει αν δεν γκρινιάξει, κλάψει παραπονεθεί με τον δικό του τρόπο γιατί αυτό έχει.

Η μόνη διαφορά εδώ είναι πως το μωρό είναι και θα είναι πάντα εκείνος, αλλά μπορεί να αντιληφθεί μόνο αυτή την αντίδραση στη συμπεριφορά σου. Την μικρή επανάσταση, την αντίδραση το παράπονο το «δε θέλω» αλλά όχι τη σιωπή. Η σιωπή είναι μούτρα, περίοδος, νεύρα αλλά ποτέ ξεκάθαρη διεκδίκηση του τι μ’ αρέσει και τι όχι. Το τι με ενοχλεί και τι θα ήθελα να συμβαίνει.

Αν λοιπόν δε σ αρέσει που: 

Συναντιέστε όταν το θέλει εκείνος και τον βολεύει με το πρόγραμμά του.

Αλλά δεν έχεις αντιδράσει , μην περιμένεις να αλλάξει η συμπεριφορά του.  Γιατί απλά το έχεις δεχτεί, όσο κι αν δε σου αρέσει. Έχεις υποχωρήσει και περιμένεις ως εκ θαύματος να σε ρωτήσει αν θέλει να βρίσκεστε μετά τη δουλειά σου ή πιο σωστά « τι έχεις μωρό μου;».

Σ ενοχλεί που εκείνος βγαίνει με τους φίλους του γιατί έχει καθιερώσει μια men’s day.

Ενώ εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι ανάλογο. Γιατί δεν θα υπάρχει χρόνος να βρίσκεστε/γιατί ζηλεύει κλπ.  ‘Εχω ακούσει διάφορα σενάρια γι’ αυτό το φλέγον ανατολίτικο θέμα μείζονος σημασίας. Εκείνος να βγαίνει, να ξενυχτάει και η έρμη φίλη μου να επιτρέπεται να πηγαίνει μόνο γυμναστήριο και αυτό με το ρολόι. Αλλά τυφλώνει ο έρωτας στα πρώτα του βήματα και δεν είπε «Ώπα, μπάστα τι λες βρε αγόρι μου» , η Λίζα όταν έπρεπε. Και έμεινε να κάνει τη γλάστρα σε ένα ημιάδειο δυάρι κάπου στην Καλαμαριά.

Στέλνεις μηνύματα και σε αφήνει στο διαβάστηκε.

Είτε μιλάμε για φλερτ, είτε για σχέση ελαφρυντικά δεν υπάρχουν. Παρά μόνο αν έχει θέμα το δίκτυο στην περιοχή του. Αλλά και πάλι θα  πρέπει να το δεχτείς μόνο αν το επιβεβαιώσει το αρμόδιο τεχνικό τμήμα. Διαφορετικά λες ξεκάθαρα αυτό που ισχύει σε κάθε νορμάλ γυναίκα (ερωτευμένη και μη) πως το «διαβάστηκε» και οι αργές απαντήσεις δεν αρέσουν σε κανέναν. Πως δείχνουν αδιαφορία γιατί πόσο χρόνο θέλει να απαντήσεις σ ένα μήνυμα.

Σε προσβάλλει, σε μειώνει μπροστά στον κόσμο/σε φίλους του ή δικους σου.

Προφανώς και αν το αφήσεις έτσι αυτή η συμπεριφορά  θα συνεχίζεται. Αλλά μια ερώτηση : Γιατί να συνεχίζεται και τι αξίζει να συνεχιστεί δεν καταλαβαίνω. Πώς γίνεται να είναι το αγόρι σου, ο φίλος σου, το άλλο σου μισό και να σε φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε άλλους. Δεκτό μόνο αν δεν έχει καταλάβει ότι σε ενοχλεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση που κάνει όνειρα να σε αδυνατίσει, να σε κάνει πιο κουλτουριάρα ή να κατέβεις σε κανένα μαραθώνιο ας πάει μέχρι τη γωνία να δει αν έρχεσαι. Είπαμε πως το αγόρι σου θα πρέπει να είναι your biggest fan. Ο μεγαλύτερός σου θαυμαστής, αυτός που σε βλέπει και καμαρώνει που σε έχει και που μέσα του νιώθει πως τον ζηλεύουν γι αυτό. Αν όμως αυτό δεν ισχύει και αν κάνει focus στα αρνητικά σου και μόνο. Θέλω να μου πεις ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ που δεν τον χώρισες χτες!

Μπορεί όλα αυτά να μην ήταν έτσι από την αρχή. Μπορεί να σου παρουσιάστηκε σαν ένας άγγελος που σε θαύμαζε, σε νοιαζόταν και σε διεκδικούσε. Το τι είναι όμως αληθινό, τι θα διαρκέσει και υπό ποια μορφή καλώς ή κακώς το δείχνει ο χρόνος. Αν λοιπόν απέναντί σου έχεις το Hulk και όχι αυτόν που γνώρισες ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις κι εσύ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να αλλοιωθείς. Να γίνεις κάτι άλλο απ’ αυτό που είσαι, να γίνεις κακιά, δύστροπη απαιτητική κλπ.

Αρκεί να μάθεις να φωνάζεις και εκφράζεις δυνατά χωρίς φόβο (αλλά πάντα εννοείται με πάθος) Και αν γίνει κάτι λάθος, αν κάτι στραβώσει στην πορεία χίλιες φορές να συνεχίσεις μόνη παρά να συνεχίσεις σε λάθος πορεία.

Δείχνουμε στους ανθρώπους πως θέλουμε να μας φέρονται και γινόμαστε ο καθρέφτης που αντανακλά ότι υπάρχει.