Σύμφωνα με την πλατφόρμα γνωριμιών Tinder, η πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου έχει οριστεί ως η πιο πολυσύχναστη μέρα της πλατφόρμας. Σχεδόν το 10% όλων των «ματσαρισμάτων» του Ιανουαρίου γίνονται την πρώτη Κυριακή του μήνα.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε άλλες εφαρμογές όπως στο Bumble και Hinge. Το Bumble σημείωσε αύξηση 15% στις γνωριμίες την πρώτη Κυριακή του χρόνου για το 2020, ενώ 22,5% περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή γνωριμιών Hinge την Κυριακή εκείνη.

Γιατί λοιπόν αυτή η Κυριακή είναι τόσο δημοφιλής για τις διαδικτυακές γνωριμίες;

Η Ellen Nguyen, μια ειδική στον τομέα των γνωριμιών για γυναίκεςλέει ότι θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια νέα χρονιά και οι άνθρωποι αισθάνονται αισιόδοξοι και έτοιμοι να βγουν ραντεβού μετά από λίγη ξεκούραση κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έχει μια λογική βάση η εξήγηση αυτή, οφείλω να το ομολογήσω.

Από την άλλη, ένας ακόμη λόγος, είναι ότι μετά από συναναστροφές με φίλους και οικογένεια κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οι άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν την επιθυμία να κάνουν νέες γνωριμίες.

Όποιος πάντως κι αν είναι ο λόγος για τα υψηλά ποσοστά των διαδικτυακών ραντεβού εκείνη αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, είναι γεγονός πως υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές των ειδικών ώστε να πετύχεις το ιδανικό ραντεβού.

Πρέπει να διαβάσεις  Φλερτ στον χώρο εργασίας: Οδηγός για να μείνει κρυφό

«Είναι σημαντικό να απεικονίζεις τον εαυτό σου με αυθεντικό, θετικό τρόπο», λέει η Nguyen.

Ξεκίνα λέγοντας πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου και ποια είναι τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου; Εστίασε σε όλα αυτά.

Κάνε τη συζήτηση διασκεδαστική, μην παίρνεις όμως αψήφιστα όσα σου λέει το ταίρι σου. Αυτό θα δείξει πως όντως ενδιαφέρεσαι για όσα λέει και αυτή η στάση σου είναι πιθανό να οδηγήσει στο πρώτο σας ραντεβού.

Από την άλλη, δώσε βάση στα άτομα που όντως έχουν κοινά με εσένα αλλά και που φαίνεται να έχουν τις ίδιες προσδοκίες με εσένα από τη σχέση που πάτε να δημιουργήσετε.

Τέλος, η Nguyen προτείνει να μην προγραμματίζεις ραντεβού έπειτα από δύο εβδομάδες συνομιλιών. Σύμφωνα με αυτήν, εάν καταλήξετε να συνομιλείτε στο διαδίκτυο για αιώνες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε φαντασιώσεις και εμμονές. Εναλλακτικά, τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν γρήγορα.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί δεν μπλέκουμε με τον πρώην της κολλητής μας

Υ.Γ: Να θυμάσαι πως η ασφάλειά σου πάντα έρχεται πρώτη, για αυτό αν χρησιμοποιείς εφαρμογές γνωριμιών και πρόκειται να βγεις ραντεβού με κάποιον ή κάποια φρόντισε να γνωρίζει κάποιο κοντινό σου πρόσωπο ΠΑΝΤΑ το πού βρίσκεσαι.