Skip to main content

Aς ξεκαθαρίσουμε λίγο κάτι. Το dating ΔΕΝ πρέπει να σταματήσει ποτέ. Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη. Αν θέλεις να προσέχεις τη σχέση σου και τον εαυτό σου κι αυτό τέλος πάντων που πάσχισες να χτίσεις, μη σταματήσεις ποτέ να βγαίνεις ραντεβού. Ναι με τον σύντροφό σου-τον καλό σου- τον partnerincrime κλπ.

Ωστόσο αν είσαι μόνη και συνεχίζεις ακάθεκτη το dating. Θέλω να σου πω πως η τύχη και ο χρόνος είναι με το μέρος σου. Θέλω να σου πω πως πολλές εκεί έξω θα ζήλευαν τη σοφία σου και όχι μόνο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το dating στα 30+ είναι σούπερ.

Αναγνωρίζεις από μακριά τα …κελεπούρια

Και ξέρεις αν πρέπει να ασχοληθείς ή να το βάλεις στα πόδια.

Δεν χάνεις χρόνο με ότι δεν αξίζει

Και στενοχώρια θα προσθέσω. Γιατί πλέον ξέρεις και βλέπεις από πριν κατά που πάει το έργο. Ούτε δάκρυ, ούτε δράμα. Δε γίνεται όλα να τα χρεώνεις σε σένα. Και δεν είναι και δίκαιο. Πετάς ένα next please και ξεμπερδεύεις.

Ξέρεις τι θέλεις

Ίσως αυτό κάνει το dating λίγο πιο δύσκολο. Γιατί το να ξέρεις τι ψάχνεις δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι εύκολο να το βρεις. Αλλά είναι ένα σημάδι πως κοιτάς στη σωστή κατεύθυνση.

Έχεις πολλές ιστορίες να διηγηθείς

Καλέστε με σ ένα καφέ όταν ανοίξουν να καθίσω πίσω σας τυχαία!

Γνωρίζεις καλά ότι δεν είναι όλες οι γνωριμίες πιθανά dating (όπως τα φαντάζεσαι)

Κάποιοι θα παραμείνουν  διαδικτυακά φιλαράκια, γνωστοί που μπορεί να πετύχεις τον Ιούνιο στο δρόμο. Και με κάποιους ίσως …”ξανασυναντηθείς” και ίσως φτιάξετε ένα πιο  σωστό story telling. Όχι γιατί πιστεύεις ξαφνικά στις δεύτερες ευκαιρίες. Αλλά γιατί καμιά φορά και οι πρώτες αργούν βασανιστικά. Όμως ότι καλό έρχεται τόσο στο dating (στα περισσότερα ισχύει) δεν είναι ποτέ χωρίς εμπόδια και καθυστερήσεις.

Πιστεύεις 1000% πως αυτός που θα ερωτευτείς θα είναι κάποιος που στην αρχή θα πεις  “εγώ με αυτόν ούτε καν”

Και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί χάσατε τόσο χρόνο. Γιατί δε γνωριστήκατε ένα χρόνο πριν. Να γλιτώσεις καμιά 10αριά αποτυχημένα ραντεβού και λίγα μπουκάλια κρασί. Ενώ μέσα σου ξέρεις καλά πως το timing σε οτιδήποτε έρχεται στη ζωή μας για να κουμπώσει απόλυτα, έρχεται μετά το παίδεμα.

Δεν υπάρχει αναμονή στα “θέλω σου”

Ούτε συμβούλια με τις κολλητές για να στείλεις ένα μήνυμα. Ούτε αναμονή πάνω από το κινητό μέχρι να στείλει. Πλέον λες δυνατά και χωρίς κανένα κόμπιασμα αυτό που θέλεις. Δε φοβάσαι, δε μετανιώνεις και κυρίως δεν περιμένεις “για πάντα”.

Παίρνεις την απόρριψη σαν μια παρτίδα τάβλι

Απλά λιτά και περιεκτικά. Στο dating ισχύει ότι και στο τάβλι. Αν χάσεις μια φορά, δύο φόρες ή συνεχίζεις να χάνεις για ένα μήνα δε σημαίνει ότι δεν ξέρει να παίζεις. Απλά δεν είσαι σε φόρμα, σε φάση. Ίσως θέλεις κι ένα μπρέικ βρε αδερφέ. Στα 30+ τα σοφά αν  σε απορρίψουν δεν τρελαίνεσαι, πετάς το μαλλί με αέρα παίρνεις μια φορά και συνεχίζεις!

Εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου

Περισσότερο από πριν. Δεν πέφτεις σαν ώριμο φρούτο έτσι απλά χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν κολακεύεσαι απλά από μια ωραία εμφάνιση αλλά μετράς … τι σου βγάζει ο άλλος.

Σε νοιάζει να περνάς καλά

Όταν ρωτήσανε τη Τζέσικα Ράμπιτ τι βρήκε στο αντικείμενο του πόθου της. Εκείνη απάντησε πως την έκανε να γελάει. Ναι στα 30+ κρατάω το γέλιο σαν το αφροδισιακό της υποψιασμένης. Συμφωνείς;