Το rollercoaster των συναισθημάτων εάν μιλούσατε στα social και ξαφνικά διέκοψε την επικοινωνία

0
922
Τι μπορεί να συμβαίνει εάν μιλούσατε στα social και ξαφνικά διέκοψε την επικοινωνία
©pexels/@Vlada Karpovich

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να σχολιάσεις αρνητικά ή και να κριτικάρεις κάτι που στη συνέχεια τελικά έκανες και εσύ; Κάτι αντίστοιχο παρατηρείται να συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως να τσίμπησες και εσύ και τελικά να την πάτησες. Πιθανόν να περνούσες τον χρόνο σου στο Instagram ή στο Facebook και να είδες μια ανάρτηση εκείνου που να σου κέντρισε το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια σκέφτηκες με ποιόν τρόπο θα μπορούσες να ξεκινήσεις να μιλάς μαζί του αλλά όλες οι ενδεχόμενες κινήσεις σου μάλλον κατέληξαν στο κενό. Ή μήπως όχι; 

 «Ας στείλω ένα μήνυμα» 

Σκέφτηκες ένα απλό «ας στείλω ένα μήνυμα», εκείνος ανταποκρίθηκε και τελικά η συζήτηση ξεκίνησε. Ο χρόνος περνούσε, οι κουβέντες σας κορυφώνονταν και η εξαίρεση επιβεβαίωσε τον κανόνα. Τελικά ναι, ο έρωτας είναι όντως κάτι εγκεφαλικό. Το φλερτ σας στα social media στο επιβεβαίωσε για τα καλά και στην προκειμένη περίπτωση το μυαλό σου ήταν πλήρως αφοσιωμένο στις συζητήσεις σας. Ξαφνικά ο λατρεμένος σου άγνωστος, σου έγινε πιο σημαντικός από ποτέ και παρότι διά ζώσης δεν μπορέσατε ή δεν επιδιώξατε να ανταλλάξετε ούτε μια ματιά, εκείνος βρέθηκε να κερδίζει στα σημεία και εσύ να γοητεύεσαι με τα λόγια του μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο. Τι τρέχει;  

Μη βιάζεσαι διότι έχει και συνέχεια. Πιθανόν (λέμε ίσως) να ανταλλάξετε και κάποιες φωτογραφίες και αυτό όχι αν θες την γνώμη μου δεν είναι ανήθικο. Ανήθικο είναι να σου γίνει συνήθεια και να το κάνεις σε καθημερινή βάση με όλους ανεξαιρέτως. Και αυτό πάλι παίζεται, γιατί ποια είμαι εγώ και ποια η ίδια η κοινωνία για να κρίνουμε τι θεωρείται ανήθικο και τι όχι;

Σε άλλα νέα και σίγουρα στα πιο φλέγων, το ζήτημα είναι ότι ο αγαπημένος σου άγνωστος κατάφερε να σε κερδίσει και εσύ με την σειρά σου ήθελες να παραμένει σε εγρήγορση μονίμως η μόνιμα ανεξήγητη κατάσταση που βιώνατε. Άραγε βρεθήκατε ποτέ από κοντά; ‘Aραγε οι σκέψεις σας ήταν αρκετά ικανές για να δημιουργήσουν την απόλυτη τηλεπάθεια; Eσύ το γνωρίζεις αυτό, κι αν κάτι γνωρίζω εγώ είναι πως μέσω των social όσο κι αν το θέλεις απλά δεν γίνεται να δείξεις στον άλλο πόσο τον θέλεις. Εκτός κι αν φτάσεις στο σημείο της από κοντά συνάντησης.

Το Rollercoaster των συναισθημάτων σας

Μπορεί κάποιες φορές να έγινες παρορμητική, ίσως και υπερβολική. Μπορεί να θέλησες απλά να τον διαγράψεις ή και να παίξεις μαζί του απλά για να παίξεις, αφού το άγνωστο έχει την τάση αν πραγματικά το θέλει να παραμείνει για πάντα άγνωστο. Κι αφού τα νερόβραστα είναι για τους ξενέρωτους και μάλλον για να βρίσκεσαι εδώ δεν ανήκεις σε αυτούς,  έχε υπόψιν σου πως το rollercoaster που αισθάνεσαι να βιώνεις δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό. Αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου λοιπόν φλερτάρεις με την ιδέα ότι για εκείνον η όλη κατάσταση είναι ένα απλά ένα παιχνίδι που κάποια στιγμή θα τελειώσει και αν νιώθεις πως έχεις κολλήσει μαζί του για τα καλά, τότε τελείωσε το ακριβώς όπως το ξεκίνησες. Με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Κι αν σου μοιάζει δύσκολο, κι αν αποτελεί αυτό το πρόσωπο για εσένα έναν ακόμη ακόλουθο σου στο Instagram, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν εφόσον επηρεάζεται η ψυχολογία σου καθημερινά.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί ο έρωτας σε βρίσκει συχνά στον χώρο εργασίας σου

«Τα λέμε»

Το λεγόμενο «τα λέμε», το αόριστο, το δικό του και μαζί με την δική του αόριστη προσέγγιση παίρνει μαζί του και εσένα ξανά στο άγνωστο. Εκεί που πρωτογνωριστήκατε. Πίσω από λέξεις, υπονοούμενα και συναισθήματα που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Και έτσι ακριβώς όπως εμφανίστηκε τελικά έτσι και επέλεξε να χαθεί. Ίσως δεν έλαβες ξανά μήνυμα, ίσως μιλάτε πλέον σπανίως, ίσως και να εύχεσαι να μην σου ξανά στείλει κι ας παρακολουθείς αραιά και που τι κάνει και πως τα περνάει. Όλα αυτά συνέβησαν κι ίσως ακόμα σου συμβαίνουν γιατί η απάντηση μεταξύ σας απλά δεν δόθηκε ποτέ. Κι ας υπήρξε ερώτηση: Τελικά τι είμαστε εμείς οι δυο;

Σίγουρα τίποτα το συγκεκριμένο κι όσο παράλογο κι αν ακούγεται, εσύ πληγώθηκες αφού αφιέρωσες χρόνο και συναισθήματα. Τα σενάρια άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο και οι ερωτήσεις σου πιθανόν να έμοιαζαν ή και να μοιάζουν ακόμα κάπως έτσι: Μήπως είπα κάτι που τον πείραξε; Μήπως μιλούσε και με άλλο πρόσωπο ταυτόχρονα και προτίμησε εκείνο; Μήπως έχει συνήθεια να φλερτάρει μέσω των social; Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα, καθώς δεν έχεις δικαίωμα να ρωτήσεις τον άλλο, ούτε και μπορείς να περιμένεις μια ειλικρινή απάντηση και να εμπιστευτείς τα λεγόμενά του μετά τη στάση που επέλεξε να κρατήσει.

Αχ, αυτό το φλερτ

Άσε θα σου πω εγώ γιατί σου αρέσει. Σου αρέσει γιατί χαρακτηρίζεται από έλλειψη υποχρεώσεων και από έλλειψη κανόνων. Μόνο που κανόνες υπάρχουν πάντα και παντού απλά εσύ τους αγνόησες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι, κατέληξες παρέα με τις απορίες σου και κάθε φορά που έβλεπες ενεργό αυτό το πρόσωπο κάτι μέσα σου έβραζε και ελπίζω να μην συνεχίζει να βράζει αν όντως έγιναν όλα όπως σου ανέφερα παραπάνω.

Στο διαδικτυακό φλερτ έχω να σου πω ότι ρισκάρεις χωρίς εγγυημένη επιτυχία και αυτό αν θες κρύβει τεράστια μαγεία. Και αφού στον έρωτα δεν παίζει ρόλο ο νικητής αλλά το να βρίσκεσαι εντός του παιχνιδιού δεν έχω παρά να σε καταλαβαίνω. Εσένα, τα συναισθήματα σου, μαζί και όλες τις προθέσεις σου.

Αν αναρωτιέσαι πόσο καιρό θα σου πάρει για να το ξεπεράσεις, να είσαι σίγουρη πως δεν σκοπεύω να σου προτείνω να διαγράψεις τα social, ούτε και εκείνον γιατί αυτό πολύ απλά δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να δεχθείς την απόρριψη, όπως θα την δεχόσουν και στην πραγματική ζωή εκεί έξω. Η λύση και η πιο λογική σκέψη είναι να σκεφτείς ότι αυτός δεν ήταν για εσένα και εσύ δεν ήσουν για εκείνον. Ή τουλάχιστον έτσι έδειξε η ιστορία σας και ας απόλαυσες κάθε στιγμής της.

Α και για να μην το ξεχάσω, την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις μια τέτοιου είδους γνωριμία, φρόντισε να είσαι ο εαυτός σου ολοκληρωτικά και ύστερα μη το καθυστερήσεις. Επιδίωξε μια συνάντηση εφόσον αισθάνεσαι πως αυτό θέλεις. Άλλωστε όπου κι αν καταλήξει  τουλάχιστον αυτή τη φορά θα ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου. 

 featured photo: ©pexels/@Vlada Karpovich

 

Προηγούμενο άρθροΠοιοι είναι τελικά οι aromantics;
Επόμενο άρθροΠώς διαχειρίζεται κάθε ζώδιο το ghosting
Kelly Seferou
Ονομάζομαι Κέλλυ Σεφέρου και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχολογίας Υγείας. Επιλογή που αποτελεί μονόδρομο και ο μόνος δρόμος που με οδηγεί κυριολεκτικά παντού. Για την ιστορία, μετεκπαιδεύτηκα στις Διατροφικές Διαταραχές σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Δημιουργική Γραφή. Στο παρόν, συνεχίζω να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας σεμινάρια. Κάποιο από αυτά είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας» του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών. Θα με βρεις να περιπλανιέμαι γύρω από δύο διαμαντάκια. Το ένα είναι κυριολεκτικά η τέχνη του κοσμήματος (family comes first) και το άλλο πρόκειται για διαμαντάκι συγγραφικό (inner need above all). Στη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για πολύ μελάνι, και ακόμα πιο πολύ ενδοσκόπηση. Στα κόκκινα όμως. Κάτι σαν το Couplegoals. Εδώ θα ξετυλίξουμε μαζί το κόκκινο αυτό κουβαράκι. Θα ανακαλύψουμε όσα λέγονται και κυρίως όσα δεν λέγονται. Θα μιλήσουμε για σχέσεις, ερωτικά διλήμματα και θέματα ερωτικής φύσεως που επηρεάζουν το ‘μέσα’ μας αλλά και το ‘έξω’ μας. Τώρα πες μου αλήθεια, αναρωτιέσαι και εσύ τι νόημα θα είχε η ζωή χωρίς τον έρωτα; Αν δεν είμαι η μόνη, αν το ψάχνεις και εσύ και αν οι σχέσεις σου αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο ενδιαφέροντος και αναζήτησης, υπόσχομαι να εξαντλήσουμε μαζί όλα τα πιθανά σενάρια. Να πάθουμε, να μάθουμε και σίγουρα να ερωτευτούμε! Και που ξέρεις; Ίσως να γράψουμε μαζί μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αγάπης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here