Skip to main content

Ως σύγχρονη γυναίκα θα ξέρεις ήδη πως ο κόσμος των ραντεβού, όσο μαγευτικός κι αν είναι κάποιες φορές, άλλο τόσο δύσκολος και πολύπλοκος μπορεί να γίνει. Η σκέψη όμως της αγάπης και της συντροφικότητας είναι αρκετή για να σε κρατήσει στο μονοπάτι του dating. Άλλωστε με υπομονή και επιμονή, τελικά έρχεται η ώρα που ο έρωτας εισβάλλει στη ζωή σου και με μάτια να λάμπουν από χαρά κοιτάς πίσω σου και λες απλά «τελικά άξιζε όλο αυτό».

Όπως είπαμε όμως, ο κόσμος των ραντεβού μπορεί να γίνει δύσκολος και σκληρός αρκετές φορές, και καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένη και καλά θωρακισμένη πριν ξεκινήσεις την πορεία σου σε αυτόν. Ακολουθούν 11 αλήθειες που καλό είναι να θυμάσαι όσο είσαι εκεί έξω.

#1 Οι άντρες είναι γεννημένοι κυνηγοί

Κλισέ. Ναι, το γνωρίζω. Και παρόλο που δε μου αρέσουν καθόλου τα κλισέ, δε γίνεται να μην το αναφέρω. Γιατί απλά είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι άντρες επιζητούν λίγη έξαψη, αρέσκονται στο κυνήγι. Καλό είναι λοιπόν να βλέπει το ενδιαφέρον σου, αλλά να του αφήσεις και το περιθώριο να διεκδικήσει τον έρωτά σου.

#2 Οφείλεις στον εαυτό σου να διατηρήσεις την προσωπικότητά σου

Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα δρουν πάντα θετικά στον κόσμο των ραντεβού. Για αυτό και πρέπει πάντα να παραμένεις πιστή στον εαυτό σου. Μην προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι και μην αλλοιώσεις την προσωπικότητά σου απλά και μόνο για να γίνεις αρεστή.

#3 Υπάρχουν καλοί άντρες και όχι τόσο καλοί

Δε θα είναι όλοι οι άντρες υπέροχοι. Αλλά δε θα είναι και όλοι οι άντρες βαρετοί. Όπως δε θα έχουν και όλοι οι άντρες απαράδεκτη συμπεριφορά. Καλό θα ήταν να ξεχάσουμε τα στερεότυπα. Ο κόσμος είναι γεμάτος με τόσες διαφορετικές προσωπικότητες, η καθεμία με τα δικά της μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

#4 Οι άντρες και οι γυναίκες μοιάζουν περισσότερο από ότι πιστεύεις

Το φυλετικό χάσμα είναι από εκείνα τα κλισέ που δεν αγαπώ καθόλου. Και νομίζω πως σιγά σιγά θα πρέπει να το αποσύρουμε από την αγορά. Προφανώς και υπάρχουν διαφορές, αλλά δεν είναι πάντα τόσο έντονες όσο νομίζαμε. Ναι είμαστε διαφορετικοί, αλλά μην ξεχνάμε πως διαφορετικοί είμαστε και όλοι οι άνθρωποι, όπως και διαφορετικές είμαστε και όλες οι γυναίκες μεταξύ μας.

#5 Πολλοί άντρες βγαίνουν και με άλλες γυναίκες ταυτόχρονα

Αρκετά συχνά, κατά τη διάρκεια των ραντεβού και πριν τα πράγματα σοβαρέψουν, πολλοί επιλέγουν να βγαίνουν και με άλλους ταυτόχρονα. Είτε σε ενοχλεί είτε όχι, συμβαίνει, οπότε καλό είναι να το έχεις κατά νου.

#6 Δεν ενδιαφέρονται όλοι μόνο για το σεξ

Υπάρχουν και αρκετοί άντρες εκεί έξω που δεν αναζητούν την ερωτική επαφή από το πρώτο ραντεβού.

#7 Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν dating apps

Μη βιαστείς να τα απορρίψεις. Για κάποιους ανθρώπους είχαν επιτυχία. Και δε θα έπρεπε να νιώσεις καθόλου άβολα αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποιο. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις πότε και που θα κάνει την εμφάνισή του ο θεός του έρωτα.

#8 Καλύτερα να αποφύγεις το ατελείωτο φλερτ μόνο μέσω μηνυμάτων

Οι συνομιλίες μέσω γραπτών μηνυμάτων είναι κάπως απρόσωπες, για αυτό και θα ήταν καλό να επιδιώκεις την προσωπική επαφή και τις αληθινές συζητήσεις face-to-face, όπου μπορεί να δεις, να νιώσεις, να καταλάβεις και να αισθανθείς.

#9 Το dating χρειάζεται χρόνο και υπομονή

Μην περιμένεις να βρεις τον έρωτα στο πρώτο ραντεβού. Ίσως ούτε μετά από μερικά ραντεβού. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια ώστε να χτίσεις μία όμορφη σχέση με κάποιον.

#10 Το ότι είναι άντρες δε σημαίνει ότι πληρώνουν τα πάντα και για πάντα

Αν θέλεις να πληρώσεις το λογαριασμό μπορείς να το προτείνεις. Ή τουλάχιστον να τον μοιραστείτε. Στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που δε θεωρούν ότι πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό απλά και μόνο επειδή είναι άντρες.

#11 Μην έχεις προσδοκίες

Πολύ συχνά οι γυναίκες πέφτουμε στην παγίδα των σκέψεων και των προβολών στο μέλλον, μόλις κάποιος μας ζητήσει να βγούμε. Καλό θα ήταν να μην έχεις ιδιαίτερες προσδοκίες και να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, χωρίς πίεση και άγχος.

Οπλίσου με καλή διάθεση και ζήσε κάθε στιγμή! Γιατί ο κόσμος των ραντεβού μπορεί να είναι δύστροπος και απογοητευτικός κάποιες φορές, αλλά δεν παύει να είναι μαγικός και να σε φέρνει όλο και πιο κοντά στον έρωτα και την αγάπη!