Skip to main content

Σου έχω ήδη προτείνει πολλούς διαφορετικούς τρόπους να νιώσεις αυτοπεποίθηση και να προσεγγίσεις σωστά τις γυναίκες, αυξάνοντας τις πιθανότητες μίας θετικής ανταπόκρισης προς όφελος σου. Ωστόσο η συχνότερη απορία πελατών και φίλων μου επ’ αυτού είναι: «Εντάξει το πρώτο «γειά», πώς όμως μπορώ να περάσω σε μια κανονική συζήτηση μετά;»

Πρώτον, σταμάτα να πιστεύεις ότι χρειάζεται μία ειδική και συναρπαστική ατάκα για να ξεκινήσεις μία συζήτηση. Μπορείς πραγματικά να ξεκινήσεις κουβέντα από το τίποτα. Είναι απλά ένα βήμα για να αρχίσει η αλληλεπίδραση. Η πραγματική ουσία της επαφής σας έρχεται στη συνέχεια!

Σημαντική Προειδοποίηση: Εάν πλησιάσεις μια γυναίκα κατά την καθημερινή σας βόλτα (σε κατάστημα, βιβλιοπωλείο) και είσαι άμεσος με τις προθέσεις σου («Μου φάνηκες χαριτωμένη», «Ήθελα οπωσδήποτε να σου μιλήσω»), ρώτα το όνομά της αμέσως μόλις της μιλήσεις. Αν περιμένεις πολύ θα αισθανθεί αμήχανα και θα ψάξει μια δικαιολογία για να φύγει.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν προσεγγιστεί ποτέ με επιτυχία και είναι πολύ απόμακρες. Γι’ αυτό πρέπει να είστε χαλαροί εξαρχής. Αυτό δείχνει ότι είσαι απλός άνθρωπος, ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις και την κάνεις να αισθάνεται άνετα να αλληλεπιδρά μαζί σου.

Έτσι, μετά τα πρώτα σας λόγια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ μικρής ομιλίας και βαθύτερης συζήτησης…

Κάνε μια γενική ερώτηση
Γενικευμένη και απλή. Κάνε της μια ερώτηση και άκου προσεκτικά. Στη συνέχεια, μπορείς να κάνεις μία δήλωση πάνω στην απάντηση της και να χτίσετε σταδιακά μια συζήτηση από εκεί. Απλά μην την τρελάνεις με ερωτήσεις, γιατί δεν θα φαίνεται φυσικό.

  • “Τι σε φέρνει στην οδό Newbury αυτή την πανέμορφη μέρα;”
  • “Τι γιορτάζετε απόψε;”
  • “Από πού είσαι;” (κατά τη διάρκεια της ημέρας)
  • “Πώς γνωρίζεστε με τον τάδε;” (αν είναι σε κοινή παρέα)
  • Κάντε μια παρατήρηση σχετικά με την περιοχή ή το περιβάλλον σας:

Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί από εκεί θα αντλήσεις θέματα συζήτησης. Πώς είναι ο χώρος γύρω σας; Τι φοράει? Τι κάνει? Υπάρχει ένα αστείο τραγούδι; Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που συμβαίνει κοντά σας; Να είστε αυθεντικοί και αυθόρμητοι.

  • “Ωχ κοκκίνησες! Μα αυτό είναι αξιολάτρευτο!”
  • “Τι καλό αγόρασες σήμερα» (αν κουβαλάει τσάντες)

Διάβασε την από την πρώτη ματιά
Πες της τη γνώμη σου για αυτήν με βάση τις λεπτομέρειες που μπορεί να παρατηρήσεις πάνω της. Ακόμα και λάθος να κάνεις θα σε διορθώσει εκείνη.

  • “Δεν είστε από εδώ” (αν έχει διαφορετική προφορά, στυλ ή μοιάζει με τουρίστα)
  • “Σίγουρα πηγαίνετε στο MassArt.” (Ή παρόμοια σχολή τέχνης αν έχει ένα στυλ τέχνης)
  • “Γνωρίζεστε καιρό, ε;” (αν είστε σε κοινή παρέα)

Πες της μια ιστορία ή ένα ανέκδοτο
Επιδιώκεις μία προσωπική σχέση, γι’ αυτό καλό είναι να την συνδέσεις μαζί σου σε συναισθηματικό επίπεδο. Μπορείς να βασιστείς σε κάτι που είπε, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Γύρνα την κουβέντα σε μια χιουμοριστική ιστορία και κόλλα την στην συζήτηση σας.

Παράδειγμα: «Ουάου, αυτό το σακάκι είναι τόσο κουλ, έχεις πολύ καλλιτεχνικό στυλ».

Σου λέει: «Ω ευχαριστώ! Το πήρα πρόσφατα από το εκπτωτικό χωριό με τις φίλες μου»

Εκεί απαντάς: «Πήγες στο εκπτωτικό χωριό; Ήμουν εκεί πριν λίγες μέρες και δε θα πιστέψεις τι μου συνέβη…..» (εδώ διηγείσαι μία αστεία ιστορία, έγινε δεν έγινε)

Στη συνέχεια άκου την απάντησή της. Πιάσου από αυτήν και συνέχισε την κουβέντα αναλόγως. Αν σου πει ότι είναι από την Πάτρα, ρώτα την για το καρναβάλι. Αν σας πει ότι σπουδάζει ψυχολογία, πες της πόσο σε ενθουσιάζει το μεγαλείο του ανθρώπινου μυαλού»

Να θυμάσαι, τα παραπάνω παραδείγματα είναι μόνο οδηγίες για να δημιουργήσεις τις δικές σου ιδέες.

Μην τα εκλαμβάνεις σαν κλισέ αλάνθαστες ατάκες. Πειραματίσου και σκέψου έξω από τα συνηθισμένα.

Το σημαντικότερο είναι να νιώθεις άνετα με τα λεγόμενα σου. Μην ντρέπεσαι και μη νιώθεις άσχημα επειδή προσπαθείς να είσαι κοινωνικός. Μπορεί να εκπλαγεί ή να ντραπεί όταν τις μιλήσεις, αλλά αν είσαι εσύ άνετος θα χαλαρώσει κι αυτή.