Skip to main content

Καλησπέρα κυρίες μου. Σήμερα θα σας δώσω συμβουλές για το πως να έχετε αυτοπεποίθηση στο πρώτο ραντεβού σας μετά τα 40.

Μπορεί να μην έχετε βρει ακόμα τον κύριο Τέλειο, ή να πήρατε πρόσφατα ένα διαζύγιο. Όπως και να ‘χει, μην απελπίζεστε. Ο ρυθμός των διαζυγίων αυξάνεται και το πεδίο των ραντεβού κατακλύζεται από ανθρώπους μέσης ηλικίας που αναζητούν τον έρωτα και την αγάπη.

Πολύ συχνά ακούμε για εκπληκτικές γυναίκες ότι το να είναι μόνες τους στα 40 σου σημαίνει ότι:

  • Είναι αποτυχημένες
  • Το έχασαν
  • Δεν πρόκειται να βρούνε ποτέ άντρα
  • Καλό θα ήταν να τα παρατήσουν

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αληθινό όμως!

Το να βγαίνεις ραντεβού μετά τα 40 σου αποτελεί μια εκπληκτική ευκαιρία. Έχεις το πλεονέκτημα να ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις από τη ζωή σου. Αυτή είναι η μεγάλη σου ευκαιρία να βρεις έναν υπέροχο άντρα για να μοιραστείς τις χαρές, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρά σου.

Σε αυτό το άρθρο θα σου αναφέρω τις 5 απαραίτητες συμβουλές που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να βγεις ραντεβού με αυτοπεποίθηση μετά τα 40.

1. Αποδέξου τον εαυτό σου

Όταν είμαστε στα 20 μας αναζητούμε ακόμα το δρόμο μας και συνήθως δεν έχουμε μια ρεαλιστική εικόνα του εαυτού μας. Οι σύντροφοί μας επιλέγονται κυρίως από την εξωτερική τους εμφάνιση, παρά από τα κοινά ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα οι ζωές μας συνεχώς αλλάζουν.

Από τα 40 και μετά, έχουμε το προνόμιο να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε και τι όχι. Έχουμε το πλεονέκτημα να ανακαλούμε εμπειρίες από παλαιότερες σχέσης και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, αλλά ότι έχουμε μια πλήρη ιδέα για το τι σύντροφο αναζητούμε και ποια είναι τα όριά μας.

Έτσι, άσε τους άντρες να δούνε ποια πραγματικά είσαι, καθώς και το γεγονός ότι απολαμβάνεις τη ζωή. Όταν είσαι ανοιχτή σε νέες εμπειρίες είναι ευκολότερο να βρεις ένα σύντροφο που έχει τις ίδιες πεποιθήσεις και τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά σου.

2. Αναζήτησε νέους τρόπους για να γνωρίσεις άντρες

Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσεις άντρες μετά τα 40 είναι να γίνεις δημιουργική! Γιατί δεν εγγράφεσαι σε μια διαδικτυακή σελίδα γνωριμιών? Θα εκπλαγείς με το πόσοι υπέροχοι άντρες υπάρχουν εκεί πέρα. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις καινούριες δραστηριότητες με τις φίλες σου, όπου μπορείς να γνωρίσεις πολύ κόσμο.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα βγεις από το σπίτι θα αυξήσει τις πιθανότητές σου να γνωρίσεις κάποιον.

Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες.

Μάλιστα, αν γνωρίσεις κάποιον σε ένα από τα αγαπημένα σου μέρη, είναι πολύ πιθανό να μοιράζεστε και τα ίδια ενδιαφέροντα.

3. Είναι απόλυτα λογικό να νιώθεις διαφορετική.

Μην προσπαθήσεις να νιώσεις όπως στα 20 σου. Οι καιροί έχουν αλλάξει, το ίδιο και εσύ. Αποδέξου το. Απόλαυσε όλα εκείνα τα ωραία που έχουν να κάνουν με την ηλικία σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πας σε ένα καλό εστιατόριο αντί για ένα φτηνό fast food και μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου στο τέλος της βραδιάς. Δε χρειάζεται να αναφέρω την εμπειρία στο σεξουαλικό κομμάτι.

Το καλό με τους μεγαλύτερους άντρες είναι ότι είναι ευθείς και ειλικρινείς για τον τρόπο που αισθάνονται και δε θα χρειάζεται να παίζεις τα χαζά παιχνιδάκια που παίζαμε στα 20 μας.

4. Προστάτεψε τον εαυτό σου

Έχε το νου σου για ανθρώπους που θέλουν αυτά που έχεις. Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για άντρες που εκμεταλλεύονται μόνες γυναίκες. Πολύ συχνά τους αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά και εξαφανίζονται. Οπότε έχε τα μάτια σου 14.

Σιγουρέψου ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα και όχι για τα υπάρχοντά σου. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και έσω υποψιασμένη για τυχόν απατεώνες, ζήτα βοήθεια και ειδοποίησε τις αρχές.

5. Μίλα για τα παιδιά σου

Ένα ραντεβού μπορεί να είναι λίγο ιδιαίτερο όταν έχεις παιδιά. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να μην το κάνεις. Είναι σημαντικό να νοιάζεσαι για τις ανάγκες των παιδιών σου και να δίνεις προτεραιότητα στο ρόλο σου ως μητέρα.

Θυμήσου όμως ότι είσαι και γυναίκα και αξίζεις τον έρωτα και την αγάπη.

Ο σωστός άντρας θα ταιριάξει με την οικογένειά σου, θα σεβαστεί και θα υποστηρίξει τον ρόλο σου ως μητέρα.

Η συμβουλή μου είναι να είσαι ανοιχτή και ειλικρινής με όλους όσους εμπλέκονται. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις τύψεις για κάτι, ή να κρύψεις το παρελθόν σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ειλικρινής και με τα παιδιά σου, ανακοινώνοντάς τους πως θα σε συντροφεύει ένας άλλος άντρας και όχι ο πατέρας τους.

Παρόλο που η συζήτησή σου θα διαφέρει ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σου και το επίπεδο κατανόησής τους, το κλειδί εδώ είναι να τους περάσεις το μήνυμα ότι τους αγαπάς και είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σου και δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα.

Θα πρέπει παράλληλα να είσαι ειλικρινής και με τον άντρα που βγαίνεις. Ενημέρωσέ τον για τα παιδιά σου και μην προσπαθήσεις να το κρατήσεις κρυφό. Μη φοβηθείς αν θα φύγει με τα χέρια ψηλά. Αν το κάνει σημαίνει πως δεν άξιζε το χρόνο σου.

Να είσαι υπερήφανη για το γεγονός ότι είσαι μητέρα.

Ένας σωστός άντρας θα σεβαστεί και θα εκτιμήσει αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι της ζωής σου. Οι πιθανότητες λένε ότι και οι άντρες με τους οποίους θα βγεις ραντεβού έχουν και αυτοί παιδιά.

Δεν έχει σημασία σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι.

Όλοι μας αξίζουμε τον έρωτα και την αγάπη.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ! Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα