Οι συντάκτριες μοιράζονται τις συμβουλές που θα έδιναν στον εφηβικό εαυτό τους για τις ερωτικές σχέσεις

Πολλές φορές σκεφτόμαστε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν και αναρωτιόμαστε ”εάν με είχε προειδοποιήσει κάποιος για την εξέλιξη, θα έκανα πάλι την ίδια κίνηση;”. Σίγουρα όσο μεγαλώνουμε νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια με τις επιλογές μας, και σίγουρα τα μαθήματα που πήραμε από τα λάθη μας είναι πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές στον εαυτό μας για το πως να έκανε τα πράγματα διαφορετικά. Και συγκεκριμένα, στον εφηβικό εαυτό μας.

Εδώ, οι συντάκτριες μοιράζονται τις συμβουλές που θα έδιναν στον εφηβικό τους εαυτό.

Δανάη Γεράση

Μη φοβάσαι να ερωτευτείς. Άνοιξε την καρδιά σου και ζήσε το με όλο σου το είναι. Μη φοβάσαι και να πληγωθείς. Απλά όταν πληγωθείς, φύγε. Μην κοιτάξεις πίσω. Μάζεψε τα κομμάτια σου και σήκω πιο δυνατή.
Μη φοβάσαι να προσπαθήσεις. Αλλά μόνο για εκείνους που πρέπει.
Μη φοβάσαι να πεις όχι. Το όχι είναι η δύναμή σου. Δε χρειάζεται να είμαστε αρεστοί σε όλους. Δεν ταιριάζουμε με όλους.
Μη φοβάσαι τη μοναξιά. Μείνε μόνη. Για όσο εσύ το θέλεις. Απόλαυσε την ηρεμία της ελευθερίας. Κι όταν δεις ότι αξίζει να αλλάξεις τη ζωή σου, κάνε το χωρίς φόβο.
Μη φοβάσαι αν θα σε κρίνουν, αν θα σε απορρίψουν, αν θα σε αγνοήσουν. Δε μειώνουν την αξία σου. Απλά δεν είναι για εσένα κι εσύ για εκείνους.
Μη φοβάσαι να περιμένεις. Όσο περιμένεις, μαθαίνεις. Κι όσο μαθαίνεις, γίνεσαι όλο και πιο σοφή, πιο δυνατή, πιο ανεξάρτητη. Κι όταν επιτέλους έρθει, πάρε μια βαθιά ανάσα και ζήσε.

Δήμητρα Στέργιου

Τίποτα από αυτά που σε τρομάζουν και τα σκέφτεσαι τόσο έντονα δεν θα έχουν σημασία σε λίγο καιρό. Προσπάθησε να ζεις στη στιγμή και να μην τρέχεις. Και όσο ζεις στις στιγμές, να σέβεσαι τους άλλους. Μην πληγώσεις τους ανθρώπους που σε αγαπούν, και να σκέφτεσαι δύο φορές πριν μιλήσεις. Καμία ερωτική σχέση δεν είναι τόσο σημαντική για να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου. Και μην αμφιβάλλεις στιγμή για αυτό.

Έλενα Φάκου

Από τη ζωή σου θα περάσουν πολλοί άντρες και θα σε απογοητεύσουν, όλοι. Όσο περισσότερο τους αγαπήσεις, τόσο πιο πολύ θα σε πληγώσουν. Θα ζήσεις μεγάλους έρωτες και θα γνωρίσεις ακραία καθάρματα. Μη φοβάσαι όμως γιατί θα έχεις να λες πολλές καλές ιστορίες στα bar αργότερα. Δεν θα παντρευτείς, άλλωστε δεν το ονειρεύεσαι, αλλά για εσένα η ευτυχία δε φοράει νυφικό. Θα έρθει με άλλο ρούχο, μην ανησυχείς. Μην ψάχνεις το άλλο σου μισό, δεν είσαι ακρωτηριασμένη. Μην ξεγελιέσαι με όσους παριστάνουν τους χαρούμενους δεν είναι και μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Από κάθε σχέση θα μαθαίνεις κάτι. Από όλες μαζί δεν θα καταλήξεις πουθενά. Να αναζητάς το καλό σεξ. Τουλάχιστον να εξαργυρώνεις σε οργασμούς. Και να μην πηγαίνεις σε βαφτίσια. Είναι κιτς.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι γυναίκες σας τεστάρουν: Πώς να περάσετε με άριστα!

Κέλλυ Σεφέρου

Βιβλίο από συμβουλές θα έδινα στον εφηβικό μου εαυτό! Θα φρόντιζα να εμπλουτίσω το περιεχόμενο του με φράσεις-κλειδιά, αστεία στιχάκια και μερικούς σελιδοδείκτες, αφού από τότε μου άρεσαν, κι ας άλλαξαν τα γούστα μου στον έρωτα.
Το κορίτσι που απέφευγε το ‘‘άγνωστο’’ ερωτεύτηκε και μία και δύο και τρεις φορές μη σου πω, κι ας υπάρχει ένα όνομα που την στιγμάτισε. Έκλαψε, γέλασε, πόνεσε και αδιαφόρησε για τα μαθήματα της. Της άρεσε να βουτάει στις λάθος λεπτομέρειες αναζητώντας τις σωστές γιατί εκείνες πίστευε ότι έκρυβαν ακόμα πιο πολύ πάθος. Eπαναστάτρια; Ίσως, κι όμως παρέλειψε το πιο σημαντικό: Όλα τα λάθη την οδήγησαν στο σωστό.
Σήμερα νιώθει ευγνώμων και αφιερώνει στον 16 χρόνο εαυτό της μια τελευταία συμβουλή: Zήσε το κάθε λεπτό σαν να είναι το τελευταίο σου γιατί στην εφηβική καψούρα γίνεσαι γελοία μόνο μια φορά! Μέχρι να συναντήσεις την αληθινή αγάπη και εκεί μιλάμε για τόμο, όχι απλά για ένα βιβλίο!

Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου

Μην τα πολυσκέφτεσαι, τα πράγματα είναι απλά. Κάνεις ό,τι νιώθεις, δείχνεις αυτό που σκέφτεσαι και δε σε πιέζεις για τίποτα. Τώρα ξεκινούν όλα που σημαίνει πως είναι ωραίο να είναι αθώα, ρομαντικά, πλατωνικά. Θα χεις όλη τη ζωή μπροστά σου για λάθη και υπεραναλύσεις. Μη μεγαλώσεις από τώρα. Μη βιάζεσαι. Πλάνη είναι. Τώρα έχεις το άλλοθι από τα νιάτα. Ζήσε. Κάνε και καμιά τρέλα. Αν δεις ότι ενδιαφέρεται δείξε τι νιώθεις. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρη, μην κάθεσαι να αναρωτιέσαι και να περιμένεις. Ρώτα. Μην κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι, μην ακολουθήσεις ούτε τις μόδες, ούτε ότι λένε οι φίλοι ή θέλει εκείνος. Θα κάνεις πάντα αυτό που εσύ θέλεις. Μη βιαστείς για τίποτα. Να έχεις δική σου προσωπικότητα και να μην αλλάξεις για κανέναν. Πίστευε σε σένα, είσαι καλύτερη από όσο νομίζεις. Δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από κανέναν. Μην αφήνεις απωθημένα. Καλύτερα να μετανιώσεις για πράγματα που έκανες.
Tip: Σε παρακαλώ, άσε τα φτιασίδια και όλα τα πολύ, έντονα βαψίματα, ντυσίματα προκλητικά, ποτό κτλ. Λάμπεις και μόνη σου δεν τα χρειάζεσαι.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί τελικά η οικειότητα είναι τόσο σημαντική στις σχέσεις;

Υ.Γ. Δεν ξέρεις πόσο χρόνο σου γλίτωσα.
Thank me later!

Ηλιοστάλαχτη

Θα με συμβούλευα να μην «τραβάω από τα μαλλιά» κάθε σχέση μου με αποτέλεσμα να χάνω χρόνια από την ζωή μου. Ό,τι δεν κυλάει στο πρώτο εξάμηνο, δεν θα κυλήσει ποτέ! Επίσης, να φροντίζω τον εαυτό μου και να έχω την δική μου ζωή ώστε κάθε άντρας να προσθέτει κάτι στην ζωή μου κι όχι να είναι η ζωή μου. Ακόμη, να θυμάμαι πως ναι, κάθε χωρισμός πονάει και είναι σαν ένας μικρός θάνατος, αλλά οι σχέσεις είναι σαν τις διαθήκες: η τελευταία αναιρεί όλες τις προηγούμενες.

featured photo: @verakharlamovaphotography

 

Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...

Το κόκκινο χάπι είναι η λύση στο dating

Θα μπορούσε να είναι τίτλος από πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα του σεξ. Αλλά όχι το κόκκινο χάπι είναι μια νέα οπτική γωνία που προστάζει να...

3 πράγματα που θέλει ένας Τοξότης από τη σχέση του

Ο Τοξότης ερωτεύεται εύκολα και γρήγορα, αλλά τα συναισθήματά του είναι συχνά αναξιόπιστα. Ωστόσο, δεν είναι ότι ο Τοξότης είναι ανίκανος να έχει μια...

Θέλω να πάω παρακάτω τη γραπτή μας επικοινωνία. Τι να κάνω;

Μου αρέσει κάποιος, είναι 23 ετών και μένει αρκετά μακριά. Δεν μιλάμε έτσι όπως θέλω αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Πως μπορώ να τον...

Σύμφωνα με νέες έρευνες αυτές οι 3 κινήσεις εγγυώνται πιο απολαυστικό σεξ για τις γυναίκες

Μάλλον έχετε ήδη δοκιμάσει με τον σύντροφό σου να κάνετε πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα στο κρεβάτι σας προσθέτοντας ένα sex toy, δοκιμάζοντας κάποιες στάσεις...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]