Skip to main content

Το πρώτο ραντεβού είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να υπάρξουν πολλά επόμενα, αλλά και μία πιθανότητα να γίνουν τέτοια λάθη που να μην υπάρξει συνέχεια.

Δεν υπάρχει ένας «κώδικας» για το πως μπορεί να γίνει σωστά ένα ραντεβού, όμως υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα τα οποία βοηθούν και τις δύο πλευρές να μειώσει το άγχος, η αμηχανία και γενικά να χτιστεί κάτι όμορφο που θα μπορεί να κρατήσει.

Για δες λοιπόν όλα όσα πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού με κάποιον.

Να μην έχετε κανονίσει κάτι

Ένα λάθος που μπορείς να κάνεις στο πρώτο ραντεβού είναι να μην έχεις μία πρόταση. Εάν ο υποψήφιος σύντροφος σου δεν είναι και ο πιο ευρηματικός βοήθησε τον με το να διαλέξεις εσύ το μέρος. Είναι πολύ άσχημο να βγείτε και να περιφέρεστε στον δρόμο αναζητώντας ένα μαγαζί. Αρχικά γιατί θα υπάρχουν στιγμές αμηχανίας και μπορεί να μην συμφωνήσετε ποτέ στο μέρος. Το καλύτερο είναι να έχετε 2-3 εναλλακτικές επιλογές, ώστε να καθίσετε και να γνωριστείτε καλύτερα.

Μην τσακωθείς για το ποιος θα πληρώσει

Για κάποιες γυναίκες θεωρείται δεδομένο πως ο άντρας πρέπει να πληρώνει πάντα στο πρώτο ραντεβού. Αυτές οι γυναίκες δυστυχώς έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος, δεν σέβονται τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Για κάποιες άλλες είναι θέμα ισότητας και το μόνο που δέχονται είναι μισά – μισά ή να πληρώσουν αυτές. Και στις δύο περιπτώσεις όλα οδηγούν στην επιβολή και την αυταρχικότητα και είναι η πικρή επίγευση που θα έχει από εσάς. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αποφασιστεί πάνω στη στιγμή. Εάν ένας άντρας προσφερθεί να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού, αυτό σημαίνει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα και θέλει να σε ευχαριστήσει για τον όμορφο χρόνο που περάσατε. Εάν δεν νιώθεις άνετα απλά ζήτα να πληρώσεις το μερίδιο σου ή απλά κέρασε την επόμενη φορά.

Μην αργήσεις!

Πολλές γυναίκες θεωρούν προνόμιο τους να αργούν στο πρώτο ραντεβού. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα στερεότυπο και δείγμα αγένειας. Όταν επιλέγεις να βγεις με ένα νέο πρόσωπο, κάτι σε ενθουσιάζει σε αυτό. Πρέπει να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό και να είσαι τυπική ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του, όπως κάνει και αυτός. Δείξε σεβασμό και φτάσε στην ώρα σου. Θα το εκτιμήσει και θα σε θεωρήσει προσγειωμένη και άτομο που κρατά τον λόγο του.

Μην κάνεις αμήχανες ερωτήσεις

Ποτέ στο πρώτο ραντεβού δεν ρωτάς πως χώρισε, αν θέλει να παντρευτεί, αν του αρέσουν τα παιδιά, τι δουλειά κάνουν οι γονείς του, πόσα λεφτά βγάζει και τι κόμμα ψηφίζει. Είναι ερωτήσεις «επιθετικές» που θα τον κάνουν να σχηματίσει πολύ αρνητική άποψη για σένα. Εάν η κουβέντα φτάσει εκεί, μπορείς να μοιραστείς μία πληροφορία, αλλά μην έχεις την απαίτηση να ανοιχτεί εάν δεν θέλει. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για σένα. Δεν είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις σε αμήχανες ερωτήσεις από το πρώτο ραντεβού.