Skip to main content

Κυρίες και δεσποινίδες σας προειδοποιώ: Πρόκειται να εισέλθετε στα άδυτα της λειτουργίας του αντρικού μυαλού. Υπάρχει ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικότερο από την αγάπη σας και οι άντρες νιώθουν ότι τους λείπει συνεχώς. Ξέρω ότι το πρώτο πράμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι το σεξ, σωστά? Όχι, δε μιλάω για το σεξ.

Το ένα και μοναδικό πράγμα που θέλουν οι άντρες από εσένα, περισσότερο από το σεξ και την αγάπη σου είναι ο σεβασμός σου.

Γιατί όμως ο σεβασμός είναι τόσο σημαντικός για έναν άντρα?

Όσο επιβεβαιωμένοι και να φαίνονται εξωτερικά οι άντρες, στο εσωτερικό τους ελλοχεύουν αρκετές ανασφάλειες σχετικά με τον εαυτό τους. Είναι πολύ πιθανό ο σύντροφός σου να αισθάνεται αβοήθητος, χαζός, άσχημος, αδύναμος ή βαρετός και βασίζεται εσένα για να επιβεβαιώσει ή να απαρνηθεί τις φοβίες του. Διάβασε επίσης: Τι αρέσει στους άντρες.

Ένα μεγάλο ποσοστό του πως βλέπει τον εαυτό του βασίζεται στη δική σου οπτική γωνία. Αν δεν έχει το δικό σου σεβασμό, ο οποίος μετράει πάνω απ’ όλα, πως θα μπορέσει να κερδίσει και το σεβασμό των άλλων?

Γι’ αυτό θα πρέπει να νιώθει ότι τον σέβεσαι και να του το δείχνεις, στα εύκολα και στα δύσκολα. Όλοι όμως δεν θέλουμε το σεβασμό των άλλων? Η αγάπη και ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικά σε μια σχέση. Μερικές φορές όμως οι γυναίκες δε συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να δείχνουν σεβασμό στον άντρα τους και πόσο επηρεάζει τα συναισθήματά του και τη δέσμευσή του απέναντί τους. Αυτό ίσως γιατί οι γυναίκες, αντίθετα με τους άντρες αποζητούν περισσότερο την αγάπη από έναν άντρα, ενώ οι άντρες το σεβασμό.

Μα θα μου πεις τώρα, δεν ξέρει ότι τον σέβομαι ήδη?

Μπορεί να πιστεύεις ότι σέβεσαι τον άντρα σου, αλλά μπορεί να εκπλαγείς με το γεγονός ότι ο ίδιος δεν το βλέπει έτσι, επειδή θέλει να του το δείχνεις. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να στο πει όταν νιώθει την έλλειψή του από το πρόσωπό σου. Αντίθετα, θα δεις αχρείαστα σημάδια θυμού και μικροτσακωμούς που φαίνεται να μην έχουν λόγο και αιτία. Σου θυμίζει κάτι?

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ αγαπάς τον άντρα σου. Έχε στο νου σου όμως ότι μπορεί να υπάρχουν στιγμές όπου δείχνεις ασέβεια, χωρίς να το καταλάβεις. Ας δούμε πως μπορείς συνειδητά να αποφύγεις κάτι τέτοιο και να αρχίσεις να του δείχνεις το θαυμασμό και την αγάπη σου.

1. Εμπιστεύσου την κρίση του

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν θέλεις να δείξεις ότι εμπιστεύεσαι την κρίση του σταμάτα να αμφισβητείς κάθε μικρή λεπτομέρεια (εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος). Δυστυχώς, πολλές φορές το κάνουμε συνεχώς χωρίς να το καταλάβουμε. Μπορεί να νομίζεις ότι έτσι τον βοηθάς, αλλά αυτό που στην ουσία κάνεις είναι να τον αμφισβητείς και να τον κάνεις να δικαιολογηθεί. Φυσικά, αν υπάρχει λόγος για έντονη διαφωνία, έχεις κάθε δικαίωμα να πεις τη γνώμη σου και να προτείνεις μια εναλλακτική. Διάβασε επίσης: Τι θέλουν οι άντρες από μια γυναίκα.

2. Ζήτα τη βοήθεια και τη συμβουλή του.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξεις στον άντρα σου ότι τον σέβεσαι και υπολογίζεις τη γνώμη του είναι να του ζητάς τη βοήθειά του και τις συμβουλές του. Παρόλο που οι γυναίκες είναι ανεξάρτητες και είναι ικανές να κάνουν μόνες τους αυτό που θέλουν, υπό τη δική τους κρίση, είναι ωραίο να ζητάς και μια δεύτερη γνώμη, ιδιαίτερα από τον άντρα σου. Προφανώς, δε θέλεις να φαίνεσαι ανίκανη να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις, αλλά μια στο τόσο ζήτα και μια δεύτερη γνώμη του άντρα σου. Το να ζητήσεις τη βοήθεια του για κάτι που δε μπορείς να κάνεις μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, μιας και είναι στη φύση του να σε φροντίζει και να σε προστατεύει.

3. Άφησέ τον να κάνει τον μαστροχαλαστή

Μη σπεύδεις να καλείς κάποιον επαγγελματία για τις απλές δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να του πάρει περισσότερο, να τα κάνει λίγο βομβαρδισμένο τοπίο στην πορεία, αλλά θα είναι μεγάλη ώθηση για την αυτοπεποίθηση του άντρα σου. Τα μαστορέματα είναι η απόλαυση των αντρών και τους κάνει να νιώθουν επιτυχημένοι και χρήσιμοι.

4. Δείξε του την εκτίμησή σου

Ένα απλό ευχαριστώ μπορεί να κάνει τον άντρα σου να αισθάνεται χρήσιμος και ικανός. Ακόμα καλύτερα, θα λειτουργήσει και ως κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Φυσικά, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να του δείξεις την εκτίμησή σου.

5. Αναγνώρισε τις επιτυχίες του

Αναγνώρισε τις επιτυχίες του σε όλους τους τομείς και επικεντρώσου στην επιβράβευσή τους και σταμάτα να κριτικάρεις αυτά που δεν έχει κάνει. Πες του ότι είσαι υπερήφανη και θα νιώσει όπως εσύ όταν σου λέει πως σε αγαπάει. Δεν αστειεύομαι καθόλου!

6. Αναλογία: 5 κομπλιμέντα για κάθε κριτική

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική επιβράβευση μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφική για τη σχέση όσο και η κριτική. Ποια όμως είναι η σωστή ισορροπία? Ένας καλός κανόνας είναι η αναλογία 5 προς 1. Δηλαδή για κάθε μια κριτική να κάνεις 5 κομπλιμέντα. Αν συνειδητοποιήσεις ότι κριτικάρεις περισσότερες φορές, τότε θα πρέπει να αφήσεις και κάτι ασχολίαστο και να δεις τα θετικά της υπόθεσης, αλλιώς θα πρέπει να χωρίσετε δρόμους.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για την συμπεριφορά των ανδρών και να βρεις εκείνον που με τον οποίο θα ζήσεις την τέλεια σχέση; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα