Skip to main content

Η επιτυχία με τις γυναίκες δεν είναι τόσο περίπλοκη υπόθεση όσο νομίζεις

Πέρασα τόσα πολύ καιρό αναλύοντας όλες τις πιθανότητες και εκδοχές των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Διάβασα όλα τα βιβλία και τα άρθρα που μου δίδαξαν τη θεωρία πίσω από το φλερτ. Έχω δοκιμάσει κάθε περίεργη μέθοδο στο διαδίκτυο μόνο για να συνειδητοποιήσω ότι απλά έπρεπε να σταματήσω να περιπλέκω τα πάντα.

Η συμβουλή είναι απλή: Σε περίπτωση αμφιβολίας, παραμένεις απλός.

Έχεις ακούσει για το ξυράφι του Οκάμ; Είναι η θεωρία που λέει ότι συνήθως η απλούστερη λύση είναι και η σωστή λύση.

Σίγουρα έχεις ήδη διαβάσει τόνους συμβουλών σχετικά με την αντιμετώπιση του άγχους της πρώτης προσέγγισης και συζήτησης. Έχεις επίσης πιθανότατα παγιδευτεί στην υπερανάλυση της βιομηχανίας του φλερτ.

Στην πραγματικότητα όμως το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις αυτή τη γνώση και να τη δοκιμάσεις ξανά και ξανά, εξελίσσοντας την και αναπτύσσοντας τις κοινωνικές σου δεξιότητες ώστε να βρεις τι λειτουργεί στην δική σου περίπτωση.

Οι άντρες που βρίσκουν πολλές κοπέλες είναι εκείνοι που επενδύουν χρόνο στον πειραματισμό!

Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν το ξυράφι του Οκάμ για να βρούμε λύση στα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στο φλερτ:

«Δεν γνωρίζω καμία γυναίκα»

Πάρε τα πόδια σου και μίλα τους. Μόνο αυτό θα καθορίσει το μεγαλύτερο μέρος των αποτελεσμάτων σας. Οι γυναίκες δεν πρόκειται να εμφανιστούν μαγικά στην κρεβατοκάμαρά σας. (Σημείωση: το chat μέσω υπολογιστή δε μετράει!)

«Φοβάμαι να πλησιάσω τις γυναίκες»

Όλοι μας, όχι μόνο εσύ! Το θέμα είναι να φτάσεις ακριβώς στο σημείο όπου έχεις αρκετή εμπειρία για να μην αφήνεις πλέον τους φόβους σου να σε κρατάνε πίσω. Δεν πλησίαζα άνθρωπο για μήνες και τώρα μπορώ να συστηθώ σε όποια κοπέλα θέλω. Εφάρμοσα κάποια ειδική τεχνική; ΟΧΙ! Απλά βρήκα τα κότσια να κάνω την αρχή.

Ξεκίνα με απλές ασφαλείς ερωτήσεις, όπως το να ζητάς οδηγίες στο δρόμο ή τι ώρα κλείνει το τάδε μαγαζί. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά δοκίμασε να συνεχίσεις τη συζήτηση. Έπειτα, δοκιμάστε να κάνεις κάποια άμεση δήλωση για να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Στο βιβλίο μου θα βρεις απλά παραδείγματα και ασκήσεις καταπολέμησης άγχους για να ξεπεράσεις τον φόβο σου.

«Δεν ξέρω πώς να μιλήσω στις γυναίκες»

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μιλάς τακτικά στις γυναίκες! Δεν θα περίμενε κανείς να ξέρεις πιάνο αν δεν έχεις παίξει ποτέ. Ξεκίνα να προσπαθείς κι ας αποτύχεις στην αρχή. Η τακτική εξάσκηση είναι η μόνη που μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά.

Νιώθεις άνετα να λες βλακείες με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους σου γιατί το έχεις κάνει πολλές φορές. Το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις με τις γυναίκες για να χαλαρώσεις σιγά σιγά και να σου βγαίνει φυσικά.

«Φοβάμαι την απόρριψη»

Δεν υπάρχει άνθρωπος στα χρονικά που να έχει φλερτάρει και να μην φάει τουλάχιστον μία χυλόπιτα στη ζωή του. Όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση, τόσο το καλύτερο. Μίλα τους, φάε μερικές απορρίψεις, προσπάθησε με άλλες κοπέλες. Θα διαπιστώσεις σιγά σιγά πόσο μικρή σημασία έχει η απόρριψη σε βάθος χρόνου.

«Δεν θέλω να φανώ γλοιώδης πέφτουλας»

Κανείς δεν θέλει να φρικάρει μια γυναίκα, ωστόσο ακόμα κι αν πεις τα σωστά και τέλεια πράγματα όπως ακριβώς τα διάβασες ή άκουσες, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φανείς γλοιώδης γιατί απλά δεν γουστάρει. Τόσοι το βίωσαν και επιβίωσαν. Θα το περάσεις κι εσύ και θα μάθεις σιγά σιγά να μην σε απασχολεί τόσο.

«Μου αρέσει ένα κορίτσι με το οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ, τι να κάνω;»

Εεεεε… Μίλα της?! Πήγαινε απλά και πες της «Γεια σου, είμαι ο Νίκος, ήθελα απλά να συστηθούμε». Ναι είναι τόσο απλό. Στη συνέχεια κάνε μία χαλαρή ίσως και διασκεδαστική συζήτηση μαζί της και ζήτα της τον αριθμό της. Αν θέλει θα σου πει ναι, αν όχι δεν χάθηκε ο κόσμος.

«Πάντα καταλήγω να με βλέπουν σαν φίλο»

Οι κύριες διαφορές μεταξύ ενός φίλου και ενός εραστή είναι η σεξουαλική έλξη και η σωματική οικειότητα. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε να την ενεργοποιείτε. Φλέρταρε σαν τρελός, επιδίωξε πολλές φυσικές επαφές και κλιμάκωσε την κατάσταση. Πες της ότι φαίνεται χαριτωμένη ή σέξι και φλέρταρε την ανοιχτά. Αν ενδιαφέρεται θα το καταλάβεις εύκολα. Εάν έχεις άγχος, εφάρμοσε τις ασκήσεις μου για να το ξεπεράσις.

«Μου αρέσει μία κοπέλα, πώς μπορώ να μάθω αν ενδιαφέρεται;»

Δείξε τις προθέσεις σου και πάρε την απάντηση σου. Μόλις γίνει σαφές ότι θέλεις κάτι παραπάνω από την φιλία της (μέσω του φλερτ και της φυσικής επαφής), θα ξέρεις αμέσως αν ενδιαφέρεται ή όχι.

«Μου έδωσε τον αριθμό της, τι κάνω τώρα;»

Στείλτης μήνυμα. Μην περιμένεις τρεις μέρες για να επικοινωνήσεις. Μέσα σε μερικές ανταλλαγές μηνυμάτων, ζήτα της ραντεβού. Εάν την ενδιαφέρει θα δεχτεί αμέσως.

«Eίμαστε σε ραντεβού και θέλω να τη φιλήσω, να το κάνω;»

Θες να τη φιλήσεις; Κάντο!  Εφόσον περνάτε καλά, κάντο και θα δεις τι θα συμβεί. Ακόμα κι αν δεν πιάσει την πρώτη φορά μπορείς να ξαναδοκιμάσεις αργότερα όταν αισθάνεστε και οι δύο πιο άνετα.