Γιατί μια σχέση μπορεί και να μην μπορεί να κρατήσει για πάντα

0
93

Μερικές σχέσεις δεν ήταν γραφτό να κρατήσουν κι εσύ πρέπει να είσαι οκ με αυτό.

Μόλις χώρισες και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχεις πάρει και τόσο καλά. Λογικό. Όχι όμως για σένα που πίστευες ολόψυχα ότι αυτή η σχέση είναι Η ΣΧΈΣΗ, ότι αυτός ο άνθρωπος είναι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΣΟΥ και γενικά ότι είχες βρει την αγάπη και μάλιστα ότι όλα πήγαιναν τέλεια.

Και ξαφνικά ΜΠΑΜ, χωρίζεις και δεν ξέρεις από που σου ήρθε. Γιατί πραγματικά, δεν πίστεψες ποτέ ότι κάτι δεν πάει καλά, πραγματικά δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι θα έφτανες σε αυτή την κατάσταση.

Ηρέμησε λοιπόν κι άσε με να σου εξηγήσω ότι, ακόμα κι αν είναι τέλειο κάτι, δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα, δεν σημαίνει ότι θα αντέξει.

Τα γιατί

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά λοιπόν.

Η σχέση καμιά φορά είναι σαν ένα σπάνιο λουλούδι. Βλέπεις το βλαστό να μεγαλώνει, να βγαίνει το πρώτο μπουμπούκι, να ανοίγει σιγά σιγά τα πέταλά του κι εκεί πάνω που έχει ανθίσει κι εσύ απολαμβάνεις την ομορφιά του, ξαφνικά να μαραίνεται.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που έγινε αυτό. Αυτή ήταν η εξέλιξή της. Άνθισε και μετά τέλος. Δεν είχε κάτι άλλο να δώσει ούτε στ@ν σύντροφό σου αλλά ούτε και σε σένα. That’s it. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να φταίει σε αυτή την περίπτωση. Απλά έκανε τον κύκλος της και τέλος.

Πρέπει να διαβάσεις  Υπάρχει τρόπος να κάνεις τον σύντροφό σου να σε χωρίσει;

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση, να ήταν μια μεγάλη αγάπη, αλλά επειδή ακριβώς ήταν τόσο μεγάλη, να μην σας άφηνε να δείτε την πραγματικότητα. Κι αυτή η πραγματικότητα μπορεί να σήμαινε ότι δεν ήσασταν ο ένας για τον άλλον, δεν ταιριάζατε. Δεν είναι κακό, αλλά δεν φτιάχνεται. Είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι που αγαπηθήκατε, αλλά πέρα από αυτό δεν έχετε τίποτα κοινό.

Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας που λυγίζει τις σχέσεις είναι η δέσμευση. Γιατί μπορεί να σε αγαπάει, να σε λατρεύει, αλλά να μην μπορεί να σου δώσει αυτά που χρειάζεσαι. Να μην μπορεί να προσφέρει στη σχέση το μερτικό τ@. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί δεν νιώθει έτοιμ@ να δεσμευτεί, είτε γιατί έχει άλλες προτεραιότητες είτε γιατί φοβάται. Οκ απλά δέξου το.

Γενικά αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι πολλά ωραία πράγματα τελειώνουν και δεν κρατάνε για πάντα. Θέλει πολύ προσπάθεια για να υπάρχει διάρκεια και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Το θέμα είναι να δίνει αγάπη και να παίρνεις αγάπη. Για όσο αυτό κρατήσει. Έστω κι αν δεν κρατήσει για πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here