Οι 4 ανάγκες που καθορίζουν το πόσο δυνατή είναι η σχέση σου

Ποιες ανάγκες ικανοποιεί στην πραγματικότητα μία σχέση; Είναι η δική σου δυνατή; Πόσα από αυτά παίρνεις, αλλά και δίνεις στο σύντροφο σου; Μάθε το μέλλον της!

Οι ερωτικές σχέσεις, όσο δυνατές ή επιφανειακές και αν είναι ακολουθούν έναν πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό δόμησης ο οποίος βασίζεται στην κάλυψη διάφορων αναγκών που παράγονται μέσα από τους φόβους και τις ανασφάλειες μας.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν και μεταφράζουν τα πάντα γύρω τους ως «θέλω», χωρίς να βλέπουν πως ανά εποχή και φάσεις ζωής, αυτά τα θέλω μεταβάλλονται.

Η ποιότητα μίας σχέσης λοιπόν εξαρτάται από 4 βασικές ανάγκες οι οποίες όσο περισσότερο εκπληρώνονται και στις δύο πλευρές, τόσο περισσότερο η σχέση έχει μέλλον και μπορεί να κρατήσει μία ολόκληρη ζωή.

Ας τις δούμε:

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι μία ανάγκη η οποία ουσιαστικά σχετίζεται με την ικανότητα να δομήσουμε ποιοτικές σχέσεις μέσα σε αυτή. Πρόκειται για μία απόδειξη πως το άτομο έχει όλα τα κριτήρια να αποτελέσει οικείος.

Η εμπιστοσύνη είναι ουσιαστικά η δυνατότητα άφεσης στα χέρια ενός άλλου, χωρίς τον κίνδυνο πως θα σε εγκαταλείψει.

Μία σχέση που λειτουργεί χωρίς εμπιστοσύνη οδηγείται σε απάτη και σύντομα διαλύεται.

Άνεση

Η άνεση είναι η ανάπτυξη δυναμικών μέσα στη σχέση οι οποίες ουσιαστικά προσφέρονται για να ζεις καλά με το άλλο άτομο. Εάν η άνεση δεν υπάρχει, τότε επέρχεται η αμηχανία και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί μία δυνατή και ουσιαστική σχέση.

Πρέπει να διαβάσεις  Ποιες συμπεριφορές σου σκοτώνουν τη σχέση και πώς να το αποφύγεις

Είναι πολύ σημαντική να κατακτηθεί από τα πρώτα στάδια της σχέσης καθώς μέσα από αυτή οι ανάγκες σου θα καθοριστούν διαφορετικά, όμως σε κοινή κατεύθυνση με τον σύντροφο σου.

Ισότητα

Οι σχέσεις εξουσίας σε μία σχέση είναι μία ανάγκη που προκύπτει από μόνη της. Στην πραγματικότητα σε μία μη λειτουργική σχέση ο ένας σύντροφος παραμένει λόγω αδυναμίας. Μία σχέση που έχει αποβάλει τις ανισότητες και έχει καταφέρει, χωρίς να περιορίσει άλλες ανάγκες την ύπαρξη ισότητας είναι μία καλή και ιδανική.

Σε ότι αφορά τώρα το ζήτημα της ισότητας, δεν είναι μόνο τα καθημερινά θέματα και ο σεβασμός, αλλά το να βλέπεις το σύντροφο σου στο ίδιο επίπεδο με εσένα.

Αφοσίωση

Η αφοσίωση είναι μία ανάγκη που συγχέεται αρκετά με την εμπιστοσύνη, όμως είναι εντελώς διαφορετική. Είναι το πόσο είναι επίκεντρο σου ο σύντροφος.

Με απλά λόγια τι θυσίες θα έκανες για το συγκεκριμένο άτομο σε κάθε επίπεδο.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως η αφοσίωση είναι ένα από τα πράγματα που όχι μόνο καθορίζει την ποιότητα και την διάρκεια της σχέσης, αλλά αντανακλά και την εκτίμηση του άλλου ατόμου.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο
  Πρέπει να διαβάσεις  3 πρακτικές ασκήσεις για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου

  Αυτός είναι ο τύπος άντρα που ψάχνεις σύμφωνα με το ζώδιο σου

  Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και φυσικά αυτά επηρεάζουν και την επιλογή που κάνουμε στα εν δυνάμει ταίρια μας. Ο τύπος άντρα...

  Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση

  Όσο και εάν σου φαίνεται περίεργο, ένα από τα πράγματα που κάνουν μια νέα σχέση τόσο συναρπαστική είναι και η αβεβαιότητα που την συνοδεύει. Αυτό...

  Αν θέλεις να είσαι το άτομο που δεν θα ξεχάσει μην παίξεις το παιχνίδι του

  Το παρασκήνιο του dating πλέον έχει γίνει πιο περίπλοκο από ποτέ και είναι γεμάτο με χειριστικές κινήσεις και σκωτσέζικα ντους. Αυτό συμβαίνει από τη μεριά...

  Λόγοι για τους οποίους έχεις δεύτερες σκέψεις στο να κάνεις το επόμενο βήμα με τη σχέση σου

  Έχεις γνωρίσει κάποιον και αμέσως ένιωσες τη χημεία ανάμεσά σας. Βγήκατε μερικές φορές και καταλήξατε σε σχέση. Τελικά φτάσατε στο σημείο να σκέφτεστε ότι θα...

  4 σημάδια ότι λείπεις ακόμα στον πρώην σου

  Το να ψάχνεις για σημάδια ότι λείπεις στον πρώην σου, είναι εντάξει. Είναι εντάξει να παραδεχτείς ότι είσαι περίεργη τι κάνει ο πρώην φίλος...

  10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δείξεις σε κάποιον ότι σε χάνει

  Στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν πρέπει να σου πω τι να κάνεις για να δείξεις σε κάποιον ότι σε χάνει ή απλά αν πρέπει...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]