Όταν κάποιες συγκρούσεις μπορεί να γίνουν επιζήμιες σε μία νέα σχέση

Πολλοί λένε ότι οι καυγάδες σε μια σχέση είναι το αλατοπίπερο τους. Και βέβαια είναι, όταν όμως έχει ωριμάσει αυτή η σχέση κι έχει σταθερές βάσεις. Ναι, τότε προσθέτει μια ίντριγκα, έτσι για να μη βαριόμαστε.

Όταν όμως, πρόκειται για μια φρέσκια σχέση, καλό θα ήταν να μη τη φορτώσεις από την αρχή με αρνητική ενέργεια. Ακόμα κι αν υπάρχουν φλέγοντα θέματα, για τα οποία επείγεσαι να τσακωθείς, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Ειδικά δε, αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, που γενικά το έχουν πολύ να τσακώνονται, πραγματικά προσπάθησε να συγκρατηθείς.

Αρχικά, σκέψου ότι είσαι στην αρχή της σχέσης σου, οπότε αν θέλεις να υπάρξει και συνέχεια, καλό θα ήταν να βρεις έναν άλλο τρόπο για να διαμαρτυρηθείς.

Σε αυτή τη φάση, καλό είναι να επικεντρωθείς στα θετικά συναισθήματα αυτού του νέου έρωτα, να διατηρήσεις τον ενθουσιασμό σου και να χαρείς το ευχάριστο του πράγματος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη savoirville.gr (@savoirville)

Ωστόσο, αν δεν καταφέρνεις να συγκρατηθείς, τουλάχιστον οφείλεις να τσακωθείς με το σωστό τρόπο, για τους σωστούς λόγους.

Μπορείς να συγκρουστείς για τα όρια σου.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή τα όρια σου, τί επιτρέπεται και τί όχι. Σε μια νέα σχέση δεν πρέπει να καταπιέζεσαι αλλά, ούτε και να καταπιέζεις, οπότε ένα καυγαδάκι έτσι για να τα ξεκαθαρίσετε, δεν πειράζει και πολύ.

Μπορείς να συγκρουστείς για οικονομικά ζητήματα.

Το οικονομικό είναι ένα βασικό ζήτημα για να τσακωθεί κανείς. Σε αυτή τη φάση βέβαια, η συζήτηση έχει ως στόχο να ξεκαθαρίσεις τα όρια σου. Με αυτό τον τρόπο και δε θα έρθει σε δύσκολη θέση κανένας από τους δύο, αλλά και μακροπρόθεσμα, θα έχεις λύσει ένα θέμα, το οποίο αποτελεί αγκάθι σε πολλές σχέσεις.

Υπάρχουν όμως, και κάποιες συγκρούσεις, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τη σχέση σου ή σου δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ζητήματα ελέγχου. Το να θες να ελέγχεις τον άλλο συνέχεια, δείχνει αρχικά έλλειψη εμπιστοσύνης. Κι αν από την αρχή τσακώνεσαι για τέτοια θέματα, τότε δεν πρόκειται ποτέ να είσαι σε μια υγιή σχέση. Η εμπιστοσύνη είναι προαπαιτούμενο και αν μη τί άλλο δεν είναι θέμα διαφωνίας. Αν πράγματι συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, τότε δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεσαι, γιατί πολύ απλά δεν πρέπει να είσαι σε μια τέτοια σχέση.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 5 στάδια από τα οποία περνάει κάθε σχέση

Αν πάλι, θέλεις να ελέγχεις το χρόνο του άλλου, αν δηλαδή θέλεις τ@ σύντροφό σου ολοκληρωτικά δικό σου, να σε ενημερώσουμε ότι δε θα κρατήσει για πολύ. Κανείς δε θέλει να τον πιέζουν και να το μονοπωλούν και ιδίως στην αρχή της σχέσης. Σκέψου να νιώθεις ότι πνίγεσαι, ότι δεν μπορείς να ανασάνεις, ότι πρέπει να λογοδοτείς για το τί κάνεις, σε μια σχέση μόλις λίγων εβδομάδων. Λίγη απόσταση δε θα σας κάνει κακό. Τέτοιοι τσακωμοί, μόνο γκρίνια και κούραση θα φέρουν στη σχέση σας.

Ζητήματα συμπεριφοράς. Σε αυτά τα θέματα δεν τσακώνεσαι, δε συζητάς, δεν διαπραγματεύεσαι. Απλά φεύγεις. Αν δηλαδή, @ σύντροφός σου φέρεται άσχημα, τότε δεν υπάρχει κάτι για να μαλώσεις. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να ανέχεσαι κακοποιητικές συμπεριφορές, γιατί δεν πρόκειται να φτιάξουν.

Απειλές. Η τακτική των απειλών δε βοήθησε ποτέ κανένα. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείς μια εκβιαστική πλατφόρμα, πάνω στην οποία δεν μπορεί να βασιστεί κανένας διάλογος, καμία διαφωνία, κανένας τσακωμός. Γιατί πολύ απλά, δεν οδηγεί πουθενά. Έχεις κλείσει οριστικά την πόρτα του συμβιβασμού και της συναίνεσης κι έχεις ανοίξει την πόρτα εξόδου από τη σχέση αυτή.

Πρέπει να διαβάσεις  Τα 5 στάδια από τα οποία περνάει κάθε σχέση

Τέσσερα tips για να καυγαδίσετε επικοιδομητικά.

Μετά τον πόλεμο έρχεται η ειρήνη. Τσακώθηκες, φώναξες, έκλεισες και το τηλέφωνο, αλλά οκ μη το παρατραβάς. Αφού καταλαγιάσει η ένταση της στιγμής, η καλύτερη τακτική είναι να συζητήσετε και να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε.

Μην πιέζεις καταστάσεις. Δώσε λίγο χρόνο στον άλλον να εκτονωθεί και να ηρεμήσει.

Κράτα το προσωπικό. Προς Θεού, αν θες να τσακωθείς κάνε το, αλλά όχι μπροστά σε όλους. Είναι σίγουρο ότι θα ξεφτιλιστείς. Να θυμάσαι άλλωστε, τί δύναμη έχει ένα κουτσομπολιό και πόσο μπορεί να βλάψει μια φρέσκια σχέση.

Μην κάνεις χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη”. Κάποια πράγματα, δεν τα λέμε, όσο νευριασμένοι κι αν είμαστε. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου, τότε κράτα το στόμα σου κλειστό και φύγε. Είναι καλύτερο από το να πληγώσεις τον άλλο ανεπανόρθωτα.

Και κάτι τελευταίο. Μην τσακώνεσαι για ψύλλου πήδημα. Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για να τσακωθείς. Μην επιλέγεις να μαλώνεις για τα ασήμαντα.

Ποια ψέματα είναι ακίνδυνα και ποια θα σε οδηγήσουν στον χωρισμό

Το να είσαι σε μια σχέση και να λες ψέματα δεν το λες και σωστό. Είναι ένα είδος απιστίας και κοροϊδίας, από την άποψη...

Πώς να χωρίσεις ακόμα κι αν δεν θες να χωρίσεις

Η αγάπη είναι ένα σύνθετο πράγμα. Καμιά φορά η αγάπη μπορεί να σου κάνει κακό. Να σε πληγώνει και να σε πονά. Γι' αυτό...

Χωριστές διακοπές: Γιατί το να ταξιδέψεις solo θα κάνει καλό στη σχέση σου

Τα τελευταία χρόνια οι χωριστές διακοπές έχουν γίνει πολύ μόδα. Ωστόσο, όσο δελεαστική κι αν είναι η σκέψη να ταξιδέψεις solo, κάτι τριβελίζει το μυαλουδάκι...

4 ζώδια που δυσκολεύονται να νιώσουν γρήγορα άνετα στη σχέση τους

Μερικά ζώδια ενθουσιάζονται με τις σοβαρές σχέσεις. Νιώθουν άνετα να ανοίξουν την καρδιά τους, να εμπιστευτούν γρήγορα και να επενδύσουν τον χρόνο τους ακόμα...

Σημάδια ότι μία “casual” σχέση έχει τις δυνατότητες για κάτι περισσότερο

Αν έχεις μια casual σχέση και περνάς καλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει η σοβαρή σου σχέση, λένε οι ειδικοί. Έχεις μια ευκαιριακή σχέση. Περνάς...

Γιατί φοβάμαι να παντρευτώ;

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το "φοβάμαι να παντρευτώ"; Εάν έχεις την εντύπωση πως η φοβία του γάμου παρατηρείται κυρίως στους άνδρες, ξέχνα ότι νόμιζες μέχρι τώρα!...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]