Πώς να δείξεις στο σύντροφό σου ότι είσαι εκεί για εκείνον όταν είστε μακριά

Μετά από ατελείωτες αναζητήσεις και πολλά ραντεβού, βρήκες τελικά κάποιον που νιώθεις ότι αξίζει να είστε μαζί. Αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που σας χωρίζει. Κάποια χιλιόμετρα που δεν σου επιτρέπουν να είσαι εκεί που είναι και αυτός. Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλον, υπάρχει πιθανώς ένα κομμάτι σου που αναρωτιέται πώς και εάν η σχέση σας θα επιβιώσει με την απόσταση μεταξύ σας.

Πρώτα από όλα, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι σχέσεις από απόσταση μπορούν και να επιτύχουν. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ζευγάρια έχει τύχει να βρίσκονται γεωγραφικά χωρισμένα σε κάποιο σημείο της σχέσης ή του γάμου τους.

Παρακάτω θα δεις μερικά tips για να ενισχύσεις τη συναισθηματική σας σύνδεση, να απαλύνεις τον πόνο του γεωγραφικού χωρισμού και να βοηθήσεις τη σχέση σας να προχωρήσει.

Να του υπενθυμίζεις συχνά τι είναι αυτό που αγαπάς στη σχέση σας

Οι αμφιβολίες, οι ανασφάλειες και η ζήλια μπορούν να αυξηθούν σε σχέσεις μεγάλων αποστάσεων, απλώς και μόνο επειδή ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο ο ένας μακριά από τον άλλο. Για αυτό πρέπει κάπως να εξαλείφονται αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε, πες στο σύντροφό σου πόσο αγαπάς και εκτιμάς τη σχέση σας. Και αν αισθάνεστε αβέβαιη για το πού βρίσκεστε, μην φοβάσαι να ζητάς επιβεβαίωση από το σύντροφό σου.

“Να είσαι εκεί” ακόμα και όταν δεν μπορείς να είσαι εκεί

Είναι γνωστό πως οι πιο ικανοποιημένες σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες ο καθένας ανταποκρίνεται επιτυχώς στις συναισθηματικές κλήσεις του άλλου. Οι συναισθηματικές κλήσεις είναι οι χιλιάδες μικροσκοπικές προσπάθειες σύνδεσης μεταξύ σας. Στον πυρήνα κάθε συναισθηματικής κλήσης, ρωτήστε ο ένας τον άλλον:

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί είναι ωραίο να βγαίνεις με αγόρια που έχουν αδελφές

«Θα είσαι εκεί για μένα;»

Η απάντηση στις συναισθηματικές κλήσεις του άλλου μπορεί να φαίνεται περίπλοκη σε μια σχέση τέτοια. Είναι πολύ δύσκολο να μην μπορείς να απαντήσεις με μια αγκαλιά. Αλλά αυτό δεν καθιστά αυτό το κρίσιμο στοιχείο επιτυχίας της σχέσης λιγότερο σημαντικό.

Εάν ο σύντροφός σου έχει μια δύσκολη μέρα, δείξε ενδιαφέρον για το πως πήγε. Με μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις, θα δείξεις ότι είσαι εκεί για εκείνον, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είστε.

Βρες τρόπους να περνάτε χρόνο μαζί όταν είστε μακριά

Σε μια σχέση από απόσταση εσύ και ο σύντροφός σου κάνετε πράγματα μαζί, διατηρώντας ταυτόχρονα τις δικές σας ξεχωριστές ταυτότητες ως άτομα. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε από απόσταση αλλά ταυτόχρονα μαζί.

Διαβάζοντας το ίδιο βιβλίο, βλέποντας την ίδια ταινία ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο, παίζοντας παιχνίδια στο διαδίκτυο, ακούγοντας την ίδια λίστα αναπαραγωγής ή ακόμα και το ίδιο junk food την ίδια νύχτα. Όλα αυτά μπορούν να σας κρατάνε πιο συνδεδεμένους.

Πρέπει να διαβάσεις  Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση

Το πιο βασικό από όλα είναι να θέλετε και οι δύο να κάνετε αυτή τη σχέση να λειτουργήσει. Έπειτα θα βρείτε τους τρόπους.

featured photo:unsplash.com/@anestislove

Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

Related Posts

περισσότερο

  Τι έμαθα για την αγάπη από το διαζύγιο των γονιών μου

  Το διαζύγιο στην παιδική ψυχολογία είναι σα να σπάει η δοκό ισορροπίας την ώρα που ετοιμάζεσαι για διπλό ροντάτ. Δεν ξέρεις ούτε πως θα...

  Είναι η συχνότητα και η χρονική διάρκεια των πράξεων δείκτες καλής σεξουαλικής ζωής;

  Σε μία κοινωνία όπου το σεξ είναι ακόμα ταμπού και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σχεδόν ανύπαρκτη είναι δύσκολο να μιλήσουμε ανοιχτά για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου....

  Αυτός είναι ο αέρας που πρέπει να αποπνέεις στο online flirting

  Στο online flirting τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι όταν το κάνεις από κοντά. Αυτό συμβαίνει διότι κόβονται όλες οι μη λεκτικές αντιδράσεις...

  Γιατί είναι ωραίο να βγαίνεις με αγόρια που έχουν αδελφές

  Κυκλοφορεί στον κόσμο του dating ένα ακρωνύμιο, το RWSE. Εάν είσαι και εσύ από αυτούς που δεν το γνωρίζουν μάθε πως σημαίνει Raised with...

  Ερωτικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020

    Μπορεί το lockdown να συνεχίζεται και η διάθεση όλων μας να έχει επηρεαστεί σημαντικά, αλλά ο τελευταίος μήνας του χρόνου, υπόσχεται να είναι γεμάτος...

  Τι απογοητεύει το κάθε ζώδιο στην προσωπική του ζωή

  Σε κάποια στάδια της ζωής μας αισθανόμαστε ότι στην προσωπική μας ζωή τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Νιώθουμε απογοητευμένοι, δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]