Πώς να κάνεις μια ανοιχτή συζήτηση για το σεξ με τον σύντροφό σου

Category:

Δύο από τα πιο βασικά συστατικά μιας σχέσης είναι η επικοινωνία και το σεξ. Και τα δύο αυτά ζητήματα επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα μιας σχέσης.

Ωστόσο, τι γίνεται όταν αυτά τα δύο γίνουν ένα; Όταν δηλαδή θέλεις να επικοινωνήσεις στ@ν σύντροφό σου θέματα, που αφορούν τη σεξουαλική σας ζωή;

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ αποτελεί ακόμα ταμπού. Ειδικά στη χώρα μας, δεν έχουμε φτάσει τα επίπεδα του Sex and The City, όπου το σεξ είναι μόνιμο θέμα συζήτησης, χωρίς ντροπή και κόμπλεξ.

Κι όμως το σεξ είναι μια φυσική ανάγκη, που προσφέρει απόλαυση και είναι σημάδι μιας υγιούς σχέσης. Αν λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά, αν δεν ευχαριστιέσαι αυτή την εμπειρία, τότε σίγουρα πρέπει να το μοιραστείς με τ@ν σύντροφό σου.

Πρέπει να έχειq στο νου σου ότι ένα αποτυχημένο σεj, σε όλους έχει συμβεί και δεν είναι και τόσο σοβαρό θέμα. Αλλά, μια αποτυχημένη σεξουαλική σχέση, μια μόνιμη δηλαδή κατάσταση, είναι θέμα και μάλιστα σοβαρό.

Μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει τη σχέση σου και σε άλλους τομείς. Κι επίσης, είναι αιτία χωρισμού.

Η λύση

Αυτό λοιπόν, που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον άνθρωπό σου και να το λύσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Extreme sports στο σεξ

Αλλά πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο, πρέπει εσύ να έχεις ξεκαθαρίσει και να έχεις προσδιορίσει τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, τι είναι αυτό που δεν λειτουργεί.

Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεις τη συζήτηση και δεν θα χρειαστεί να ρίξει το φταίξιμο ο ένας στον άλλο.

Το δεύτερο βήμα είναι να είσαι όσο πιο χαλαρ@ γίνεται. Αν έχεις άγχος, θα περάσεις λάθος μήνυμα και μπορεί ο άλλος να παρεξηγήσει. Πρέπει να το δείτε συνολικά, σαν ένα κοινό πρόβλημα.

Σκέψου πώς θα μίλαγες αν είχες ένα θέμα υγείας ή αν αντιμετώπιζες κάποια δυσκολία γενικώς. Έτσι ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Αυτό που δεν πρέπει σίγουρα να κάνεις είναι, να είσαι επιθετικ@ και να ρίξεις ευθύνες στο ταίρι σου. Είναι μια κατάσταση, που πρέπει να λύσετε μαζί, χωρίς άγχος και χωρίς εγωισμούς και κακίες.

Το σεξ είναι απελευθέρωση. Δεν είναι ούτε ντροπή ούτε λάθος. Είναι οικειότητα, αγάπη και πάθος. Κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζεις.

Αυτό το ζώδιο είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις την ερωτική σου ζωή

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, επομένως το ζώδιο της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη σου μπορεί να σου δώσει μια...

Τα 4 ζώδια που θα χρειαστούν κάμποσο χρόνο μέχρι να παραδεχτούν ότι τους αρέσεις

Τι θρίλερ θα ζεις κι εσύ για να κλικάρεις αυτό το άρθρο. Το dating μπορεί να αποδειχθεί αρκετά περίπλοκο και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...

Ο σύντροφός σου και το σούπερ μάρκετ

Ο σύντροφός σου και το ταμπού του σούπερ μάρκετ. Το σούπερ μάρκετ για πολλούς άνδρες είναι ένα θέμα με αγκάθια. Δεν μιλάμε βέβαια, για ένα...

Πόσα μυστικά σου πρέπει να γνωρίζει @ σύντροφός σου

Τα μυστικά και τα όρια της ειλικρίνειας σε μια σχέση. Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση στηρίζεται αρκετά στην ειλικρίνεια. Γιατί τα ψέμματα αργά ή...

Υπάρχουν 11 διαφορετικοί οργασμοί – Δες πώς θα τους πετύχεις

Κι όμως, το γυναικείο σώμα μπορεί να φτάσει στον οργασμό όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με 11 διαφορετικούς τρόπους – Δες ποιοι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]