Τελικά, πόσο πρέπει να διαρκεί το (ιδανικό) σεξ;

Όσο κι αν μεγαλώσουμε, όσο κι αν ωριμάζουμε και όση εμπειρία κι αν έχουμε αποκτήσει, πάντα θα έχουμε αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το σεξ.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον υπέροχο κόσμο του σεξ είναι η διάρκεια. Όπως είναι φυσικό, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε πώς η διάρκεια δεν παίζει κανέναν ρόλο και όσοι διαφωνούν με αυτό, μάχονται για τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα.

Πόσο, λοιπόν, πρέπει να διαρκεί το σεξ για να πούμε ότι ήταν ικανοποιητικό;

Πολλοί τείνουν να πιστεύουν (λανθασμένα) ότι η περισσότερη ώρα ισούται και με καλύτερο σεξ. Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται πώς έχει καταρριφθεί.

Αν και δεν υπάρχει κάποιος μαγικός ή σωστός αριθμός, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine το 2005 ρώτησε μερικούς sex therapists την επαγγελματική τους άποψη. Εκείνοι χώρισαν το σεξ σε 4 κατηγορίες: Επαρκές, λίγο, πολύ και επιθυμητό.

Πρέπει να διαβάσεις  Κακό σεξ: 5 τρόποι να το βελτιώσεις

Το κολπικό σεξ με διείσδυση που διήρκεσε 1-2 λεπτά ήταν λίγο, τα 10-30 λεπτά ήταν πολλά, το επαρκές σεξ κράτησε 3-7 λεπτά ενώ το επιθυμητό 7-13 λεπτά.

Ωστόσο, όπως είπαμε, για τον καθέναν το σεξ είναι πολύ διαφορετικό και η διάρκεια εξίσου. Το GQ, έτσι, ρώτησε μερικές γυναίκες και οι απαντήσεις ήταν ποικίλες.

Άλλες απάντησε 5-10 λεπτά ενώ άλλες έως και 20, χωρίς τα προκαταρκτικά. Οι περισσότεροι πάντως απάντησαν ότι ήθελαν περισσότερο σεξ από ό,τι έκαναν.

Όπως φαίνεται όμως το σεξ δεν διαρκεί πολύ και δεν χρειάζεται κιόλας. Σημασία έχει να το απολαύσεις όσο αυτό κι αν κρατήσει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεσαι περισσότερο σεξ αλλά καλύτερο. Τον τρόπο θα τον βρεις με τον σύντροφό σου.

Featured photo: @nd3000

Konstantina Voulgareli
Konstantina Voulgareli
Η Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να δει και να μάθει τα πάντα. Λατρεύει το φαγητό, τη σοκολάτα και τον καφέ και δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοκτέιλ και χορό με φίλες. Γράφει ό,τι σκέφτεται και ό,τι νιώθει.
Πρέπει να διαβάσεις  Ίσως το ότι είσαι πολύ κουρασμένη για να κάνεις σεξ κρύβει κάτι άλλο

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]