Τελικά, πόσο πρέπει να διαρκεί το (ιδανικό) σεξ;

Όσο κι αν μεγαλώσουμε, όσο κι αν ωριμάζουμε και όση εμπειρία κι αν έχουμε αποκτήσει, πάντα θα έχουμε αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το σεξ.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον υπέροχο κόσμο του σεξ είναι η διάρκεια. Όπως είναι φυσικό, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε πώς η διάρκεια δεν παίζει κανέναν ρόλο και όσοι διαφωνούν με αυτό, μάχονται για τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα.

Πόσο, λοιπόν, πρέπει να διαρκεί το σεξ για να πούμε ότι ήταν ικανοποιητικό;

Πολλοί τείνουν να πιστεύουν (λανθασμένα) ότι η περισσότερη ώρα ισούται και με καλύτερο σεξ. Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται πώς έχει καταρριφθεί.

Αν και δεν υπάρχει κάποιος μαγικός ή σωστός αριθμός, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine το 2005 ρώτησε μερικούς sex therapists την επαγγελματική τους άποψη. Εκείνοι χώρισαν το σεξ σε 4 κατηγορίες: Επαρκές, λίγο, πολύ και επιθυμητό.

Πρέπει να διαβάσεις  Tips για να προετοιμαστείς σωστά για πρωκτικό σεξ

Το κολπικό σεξ με διείσδυση που διήρκεσε 1-2 λεπτά ήταν λίγο, τα 10-30 λεπτά ήταν πολλά, το επαρκές σεξ κράτησε 3-7 λεπτά ενώ το επιθυμητό 7-13 λεπτά.

Ωστόσο, όπως είπαμε, για τον καθέναν το σεξ είναι πολύ διαφορετικό και η διάρκεια εξίσου. Το GQ, έτσι, ρώτησε μερικές γυναίκες και οι απαντήσεις ήταν ποικίλες.

Άλλες απάντησε 5-10 λεπτά ενώ άλλες έως και 20, χωρίς τα προκαταρκτικά. Οι περισσότεροι πάντως απάντησαν ότι ήθελαν περισσότερο σεξ από ό,τι έκαναν.

Όπως φαίνεται όμως το σεξ δεν διαρκεί πολύ και δεν χρειάζεται κιόλας. Σημασία έχει να το απολαύσεις όσο αυτό κι αν κρατήσει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεσαι περισσότερο σεξ αλλά καλύτερο. Τον τρόπο θα τον βρεις με τον σύντροφό σου.

Featured photo: @nd3000

Konstantina Voulgareli
Konstantina Voulgareli
Η Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να δει και να μάθει τα πάντα. Λατρεύει το φαγητό, τη σοκολάτα και τον καφέ και δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοκτέιλ και χορό με φίλες. Γράφει ό,τι σκέφτεται και ό,τι νιώθει.
Πρέπει να διαβάσεις  Όταν μπερδεύεσαι ανάμεσα στο "θέλω σεξ" και στο "θέλω αγάπη"

Tips για να βγεις ξανά ραντεβού μετά από χωρισμό

Μετά από τον χωρισμό σου ερωτεύτηκες ξανά και ήρθε η ώρα για να βγεις ραντεβού με εκείνον τον τύπο που θες να φτιάξεις ξανά...

Ποιο ζώδιο θα σε χωρίσει δύσκολα αλλά θα είναι οριστικό

Υπάρχουν αυτοί που θα σου πουν τέλος με την πρώτη δυσκολία κι αυτοί που θα το πουν δύσκολα. Σε ποιο ζώδιο να ανήκουν άραγε...

Τα 3 βασικά σημάδια πως έχεις “βολευτεί” στη σχέση σου

Είναι πάρα πολύ εύκολο για μια σχέση, ειδικά μακροχρόνια, να ρουτινιάσει. Χωρίς να λέμε πως υπάρχει κάτι λάθος στη ρουτίνα. Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τη...

Έρωτας στις καλοκαιρινές διακοπές

Το καλοκαιράκι είναι ήδη εδώ και όλες μας ετοιμαζόμαστε για αυτές τις πολυπόθητες διακοπές, ώστε να γεμίσουμε τις μπαταρίες για τη νέα σεζόν. Aν ανήκεις...

Ανάγκες να είστε όχι συνήθειες

Ίσως η πιο σοφή κουβέντα των τελευταίων ημερών. Ίσως ο καλύτερος στόχος στις σχέσεις σου για το 2021 το "κουτσουρεμένο". Να είμαστε ανάγκες, να...

Τι είδους πρώην είναι τα ζώδια της γης

Όλοι οι χωρισμοί είναι δύσκολοι. Ή οι περισσότεροι. Ειδικά εάν δεν ήταν δική σου απόφαση να χωρίσεις, σε πονάει πολύ. Πληγώνεσαι, ψάχνεις το γιατί,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]