Skip to main content

Aν διάβασες τον τίτλο και αμέσως σκέφτηκες τη Samantha Jones, τότε βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο.

Παρόλα αυτά, η εμβληματική πρωταγωνίστρια δεν ήταν η μόνη που ήθελε τους περισσότερους συντρόφους της αποκλειστικά και μόνο για να κάνουν σεξ, υπάρχουν και άλλες πολλές γυναίκες που το σκέφτονται έτσι και ίσως να είσαι ή να βρεθείς κι εσύ κάποια στιγμή σε αυτή τη θέση. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Μπορεί τα στερεότυπα να θέλουν τις γυναίκες να αναζητούν συνεχώς και εναγωνίως την αγάπη, όμως η αλήθεια απέχει αρκετά από αυτό

Μια γυναίκα μπορεί να θέλει αναζητά το καλό σεξ και να το βρίσκει σε έναν άντρα με τον οποίο δεν θέλει κάτι περισσότερο. Έτσι, όλο και πιο συχνά, βλέπουμε γυναίκες να μπαίνουν σε αποκλειστικά σαρκικές σχέσεις με άντρες κάτι το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό και cool. Πως όμως πρέπει να είναι δομημένη μια τέτοια σχέση; Πρέπει να προσέξεις κάτι; Ναι, διότι πρέπει να γίνεται σωστά.

Ένας βασικός κανόνας που οφείλει να τηρείται σε μια τέτοια σχέση, είναι ο σεβασμός. Το ότι δυο άνθρωποι δεν έχουν κανονική μονογαμική σχέση, αλλά κάνουν μόνο σεξ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φέρεται ο ένας στον άλλον άσχημα, ούτε υποτιμητικά. Έχω μπει σε τέτοιες καταστάσεις και κάποιες φορές ήταν πολύ εντάξει, κάποιες άλλες όμως όχι. Τι θέλω να πω: Υπήρξα σε μια σχέση στην οποία όλα πήγαιναν πολύ καλά.

Με τον συγκεκριμένο πρώην μου δεν είχαμε δεσμό, αλλά μιλούσαμε συχνά, βρισκόμασταν όποτε μπορούσαμε και περνούσαμε πολλές ώρες μαζί περνώντας πραγματικά ωραία. Μάλιστα είχε τύχει να πάμε και διακοπές μαζί, σαν ένα κανονικό ζευγάρι. Ουσιαστικά το μόνο που δεν υπήρχε ήταν η ταμπέλα της σχέσης, όλα τα υπόλοιπα δεν διέφεραν και πολύ.

Μάλιστα έχουμε μείνει πολύ καλοί φίλοι.

Υπήρξα όμως και σε άλλη που εκείνος συμπεριφερόταν πολύ λάθος

Εξαφανιζόταν για πολύ καιρό, με έφερνε σε δύσκολη θέση με τη συμπεριφορά του, δεν σεβόταν τα ωράριά μου ενώ επέμενε να προσαρμοστώ στο δικό του πρόγραμμα και δεν με ρωτούσε ποτέ τι κάνω αν δεν είχε σκοπό να βρεθούμε για σεξ. Τα μηνύματά του λοιπόν ήταν αποκλειστικά για bootycall ενώ δεν σεβόταν και το πρόγραμμά μου. Τελικά συνειδητοποίησα πως όταν θέλω να κάνω σκέτο σεξ, υπάρχουν προϋποθέσεις, και τις απαιτώ. Γι’ αυτό και από τότε που απέρριψα το λάθος μοντέλο του ‘μόνο σεξ’ δεν το επανέλαβα. Αν είναι να το κάνω, το κάνω με τους όρους μου.

Για να κάνει μια γυναίκα μόνο σεξ με κάποιον συνήθως συμβάλλουν τρεις λόγοι: ο ένας είναι ότι το σεξ είναι πολύ καλό, ο δεύτερος ότι δεν είναι σε φάση να μπει σε μια κανονική σχέση τη δεδομένη στιγμή και ο τρίτος ότι βαθιά μέσα της υπό άλλες συνθήκες με αυτόν τον τύπο θα έκανε σχέση υπό προϋποθέσεις. Αν ένα από αυτά δεν ισχύουν ή πάψουν να ισχύουν από την πλευρά της τότε το κόβει.

Στην πρώτη περίπτωση, για να σταματήσει το σεξ να είναι καλό τότε θα πρέπει να το επηρεάσει η ρουτίνα. Στην δεύτερη, μπορεί να θέλει να μπει πλέον σε μια κανονική σχέση και ο άλλος να μην βρίσκεται στην ίδια σελίδα ή να μπει στη ζωή της κάποιος τρίτος. Στην τρίτη περίπτωση, διαπιστώνει πως ο μέχρι τώρα εντάξει τύπος έπαψε να είναι εντάξει και την ξενέρωσε.

Το ότι με κάποιον δεν έχεις δεσμό δε σημαίνει ότι δεν αξιολογείς τον τρόπο που σου φέρεται, απεναντίας εκεί είναι που βλέπεις την πραγματική ποιότητα του ανθρώπου. Κι αν εκεί, δεις ότι φερθεί σκάρτα, τότε χαιρετάς. Ο επόμενος θα πρέπει να έχει ταλέντο, γιατί και το σκέτο σεξ, θέλει τέχνη.