Έβγαινες με κάποιον που σου φερόταν άσχημα. Μετά βρήκες κάποιον άλλον που σε απάτησε με την καλύτερή σου φίλη. Στη συνέχεια γνώρισες έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε καθόλου να ακολουθήσει τα δικά του θέλω και ήταν αφοσιωμένος στους δικούς του προσωπικούς σκοπούς. Κάπως έτσι εσύ εξαντλήθηκες από το να ψάχνεις για έναν σύντροφο που θα μπορούσε να είναι το δικό σου soul mate. Γιατί λοιπόν να συνεχίσεις το ψάξιμο αν είναι συνεχώς να πληγώνεσαι;
Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται λίγο ή πολύ με την παραπάνω παράγραφο είσαι στο σωστό άρθρο. Ήρθε η ώρα να αναφερθούμε σε μερικά πράγματα που ίσως να μην έχεις σκεφτεί και τα οποία θα σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις το ψάξιμο. Άλλωστε η συντροφικότητα είναι μία βιολογική ανθρώπινη ανάγκη και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτή.
Μήπως έχεις καταλήξει να πιστεύεις πως το πρόβλημα το έχεις εσύ;
Ενδεχομένως, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες με διαφορετικούς ανθρώπους να έχεις αρχίσει να πιστεύεις πως εσύ κάνεις κάτι λάθος. Εν μέρει μπορεί να έχεις δίκιο. Πάντοτε χρειάζονται δύο για να χτιστεί μία σχέση και φυσικά ο κάθε ένας έχει το μερίδιο ευθύνης του για ό,τι συμβεί εκεί. Ωστόσο, δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα όσα συμβαίνουν. Η απιστία για παράδειγμα, είναι μία συμπεριφορά που υιοθετούν άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις. Αν κάτι πηγαίνει στραβά στη σχέση προσπαθείς να το φτιάξεις, δεν γυρνάς το κεφάλι σου αλλού. Αντίστοιχα, το να έχει κάποιος τη δουλειά του σαν προτεραιότητα και τη σχέση του σε δεύτερη μοίρα, σημαίνει ότι είναι μάλλον συναισθηματικά μη διαθέσιμος ή ότι φοβάται το πολύ κοντά.
Για όλες αυτές τις ανεπάρκειες που έχει ο καθένας δεν φταις εσύ. Για αυτό μην παίρνεις προσωπικά όλα όσα σου συμβαίνουν. Οι περισσότερες από αυτές τις συμπεριφορές είναι οι ανασφάλειες που οι πρώην σου προέβαλαν πάνω σου. Δεν φταίει όμως η οθόνη για το περιεχόμενο μίας ταινίας.
Εσύ επιλέγεις τι ταινία θα βάλεις να δεις
Το πιθανότερο είναι πως η δική σου ευθύνη σχετίζεται με το ότι διαλέγεις λάθος ταινίες να δεις. Δηλαδή λάθος άτομα για συντρόφους. Πρέπει να αρχίσεις να είσαι πιο συνειδητή ως προς τα red flags που ο κάθε άνθρωπος σου δείχνει εξ αρχής και να μην τα προσπερνάς. Ωστόσο, κράτα στο μυαλό σου ότι ζεις σε μία εποχή που οι σχέσεις έχουν γίνει δυσκολότερες από κάθε άλλη φορά. Δεν είναι ότι εσύ έχεις μία σπάνια ασθένεια που σε κάνει να μην βρίσκεις τον κατάλληλο σύντροφο. Είναι ότι η ποικιλία καλών συντρόφων είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Είναι σαν τις ταινίες. Εκατοντάδες γυρίζονται κάθε χρόνο, όμως μόνο μερικές δεκάδες αξίζουν πραγματικά τον κόπο. Εκτός λοιπόν του ότι μπορεί να κάνεις εσύ κακές επιλογές, να θυμάσαι πως και οι διαθέσιμες καλές επιλογές είναι λίγες. Δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα δικό σου αλλά θέμα ολόκληρης της γενιάς σου.
featured photo: choreograph