Skip to main content

Οι παράλογες απαιτήσεις σε μία σχέση είναι και αυτές που δημιουργούν τα προβλήματα. Δες τις 6 πιο συνηθισμένες. Λύσε τες και κράτησε τους καβγάδες μακριά σας.

Οι άντρες συχνά παραπονιούνται για το σεξ και τη γκρίνια σε μία σχέση.

Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά έχουν κάποιες παράλογες απαιτήσεις, οι οποίες αν δεν εκπληρώνονται θεωρούν πως ο σύντροφος τους δεν είναι άξιος και πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα.

Εάν και τα δύο φύλα δεν κάνουν συμβιβασμούς και δεν δουν τα λάθη τους η σχέση γίνεται τοξική, υπάρχουν καβγάδες και σύντομα νέα πρόσωπα μπαίνουν ως ένοχα μυστικά ανάμεσα σας.

Για να μην είσαι εσύ αυτή που βάζει δυναμίτες στα θεμέλια της όμορφης σχέσης σου, δες μήπως οι παρακάτω 6 παράλογες απαιτήσεις είναι κάτι που έχεις καιρό στο μυαλό σου και δεν ντρέπεσαι να τις εκφράζεις συχνά:

«Φαίνεται πως στο σπίτι σου δε μένει γυναίκα…»

Φάουλ και μεγάλο. Δεν είναι παράλογη απαίτηση να είναι καθαρό το σπίτι του, όμως το να του ασκείς κριτική γιατί δεν έχει πολλά διακοσμητικά ή δεν μοιάζει με κουκλόσπιτο, σαν το δικό σου δεν είναι σωστό. Ο άντρας έχει μία διαφορετική αισθητική και εσύ θα πρέπει να τη σεβαστείς. Σκέψου καλά πριν του ασκήσεις ξανά κριτική για τον προσωπικό του χώρο, γιατί πολύ σύντομα θα δεις άλλη γυναίκα να μένει εκεί και σίγουρα δεν θα σου αρέσει.

«Είσαι γαϊδούρι που κοιτάς άλλες»

Το να είναι πιστός κάποιος δεν είναι συζητήσιμο. Είσαι σε σχέση και είσαι εκεί τέλος. Το να του λες όμως πως βλέπει άλλες γυναίκες, ενώ είναι μαζί σου, ενώ θα πρέπει να κοιτάει μόνο εσένα, αλλιώς είναι σαν απάτη, είναι από τις top παράλογες απαιτήσεις. Καταλαβαίνεις πως ένας άνθρωπος μπορεί να κοιτάξει έναν άλλο για πολλούς λόγους. Ακόμα και αν νιώθει έλξη δε σημαίνει πως θα καταλήξει στο κρεβάτι μαζί του. Φρόντισε να είσαι πιο ψύχραιμη. Μερικοί άντρες που έχουν την αντίθετη αντιμετώπιση διασκεδάζουν αρκετά σχολιάζοντας με τη σύντροφο τους έναν άλλο όμορφο άνθρωπο.

«Θα κάνουμε όλα όσα θέλω»

Η σωστή απάντηση από ένα αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του θα ήταν «θα τα κάνεις μόνη σου». Καταλαβαίνεις πώς να έχεις εσύ μονάχα πλάνα και να μην συζητάς ποτέ καν τι το θέλει ο άλλος είναι από τις πιο παράλογες απαιτήσεις; Στη σχέση δεν είσαι μόνη σου και πρέπει να δίνεις χώρο στις επιθυμίες του συντρόφου σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, μην ξαφνιαστείς όταν θα σου ακυρώσει μόνιμα όλα τα υπόλοιπα πλάνα σου.

«Εγώ ή οι φίλοι σου;»

Μόλις πέσει το συγκεκριμένο δίλλημα στο τραπέζι η σχέση έχει τελειώσει. Δεν είναι απλά παράλογη απαίτηση να πρέπει να διαλέξει κάποιος εσένα ή τους φίλους του, αλλά καθαρός εκβιασμός. Μπορεί να έχει και εσένα και φίλους, όσο υπάρχουν τα σχετικά όρια στον χρόνο που περνάει με τον κάθε έναν. Φρόντισε να αποφύγεις το συγκεκριμένο σκηνικό, γιατί η πίεση θα τον κάνει να περνάει περισσότερο χρόνο με τους φίλους του, ανεξάρτητα από το τι θα σου πει.

«Είμαι ανεξάρτητη, αλλά ο άντρας κερνάει και κάνει δώρα»

Εδώ αγαπητή μου είσαι η επιτομή του σεξισμού. Ο άντρας δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να σε κερνάει, ούτε να σου κάνει δώρα, ούτε να σε πληρώνει. Εάν τα θες όλα αυτά μάλλον δεν είσαι σύντροφος, αλλά επαγγελματίας. Το να είσαι ανεξάρτητη σημαίνει να μπορείς να ζεις χωρίς τη βοήθεια του συντρόφου σου. Τα υλικά ανταλλάγματα σε μία σχέση δεν υπάρχουν. Το κέρασμα και το δώρο έρχονται ως πράξη καλής θέλησης και ευχαριστώ για τον όμορφο χρόνο που περνάτε, όχι γιατί είσαι μαζί του και όχι με κάποιον άλλον. Αυτό και αν είναι παράλογη απαίτηση!

«Έτσι είμαι και οφείλεις να με αγαπάς»

Οι άνθρωποι έχουν και τα θετικά και τα αρνητικά τους. Δεν είπε ποτέ κανένας πως δεν μπορείς να τους αγαπάς. Το να έχεις όμως προβλήματα στη συμπεριφορά σου, να μην προσπαθείς να τα διορθώσεις και να ζητάς ο άλλος να σε αγαπάει όπως είσαι είναι παράλογη απαίτηση. Σκέψου το αντίστροφο με έναν άντρα που σε απατά, σε χτυπά, δε σε σέβεται, σου μιλά άσχημα και σε κατακρίνει. Τι σου ζητάει; Να μην τον κρίνεις και να τον αγαπάς γιατί οφείλεις. Όπως βλέπεις κάτι πάει πολύ λάθος.